Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prawie 19 lat, od około 5 lat miewam silne bóle w ramieniu i przedramieniu z przerwami kilkutygodniowymi; (boli kilka-kilkanaście dni, potem przestaje na jakiś czas i znów się powtarza). Dodam, że ćwiczyłam ciężarkami, każdy 2kg na jedną rękę. Ćwiczyłam od około 4-6 lat, nie pamiętam, ale nie codziennie, w tym roku np. to ćwiczyłam od stycznia do marca po 100-300 podniesień codziennie. Potem zaniechałam, do dziś nie ćwiczę. Ból się znów pojawił, bolą mnie obie ręce, a dokładniej przedramiona i ramiona. Ból jest najintensywniejszy w nocy:( Leżąc ciężko mi podnosić rękę do góry czy na dól, wzdłuż ciała, Prawdziwa katorga! :( Ból jest zależny od pozycji ramion. Ramiona mam bardzo twarde, ale nie ma raczej obrzęku. Nie pomagają żadne maści, już nie wiem co robić. Proszę pomóżcie, będę wdzięczna za wskazówki.
I jużci pisze co to może być .Nasilający sie ból wieczorkiem że nie wiedziałam gdzie położyć ręke świdrujący niesamowity ból przechodzący nad ranem i wyobraż sobie że były te dolegliwości od zwyrodnionych kręgów szyjnych sama nie dowierzałam dopiero rtg wykazało i co pomogło zabiegi a przedewszystkim masaże ręczne .Nawet niedawno mnie to złapało i zrobiłmi 10 masaży u takiego lekarza z Rosji po 5 czułam ulge i chyba z tego już nie wyjdziesz bo będzie to sie odnawiac od czegojest to uzależnione nie wiem ale współczuje i pędż na prześwietlenie upewnij sie czy sie pomyliłam pozdrawiam

Ja mam tak codziennie znów się to zaczęło jakiś czas spokój i tu nagle ból niesamowity dlaczego to się dzieje zawsze jak śpię ból tali jak by ktoś chciał mi powyrywać ręce od kilku lat ból wzrasta mówili mi żebym brał magnez ale i to tak nic nie pomogło proszę o pomoc.

Witam mam podobny problem. ból obu ramion narastajacy w nocy bol zalezy od położenia rąk. Mam dobra grzejąca masc lecz to nie pomaga , uczycie kaj ktos by wyrywał rękę z barku albo wbijał szpilkę . Ciężko jest podniesc samą rękę wyprostowaną czy też ugiętą . Pewnie rownierz czeka mnie wizyta u Lekarza