Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból zatok, ciężka głowa i szum w uszach a lamblie

Gość pablos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam (opisze swoje objawy): - ból zatok i czoła ,co za tym idzie ciut słabszy węch i słabszy wdech - często ucisk głowy (ale nie ból uciskowy) - ciężka głowa, dosyć lekkie i ok. raz w tygodniu mrowiące konczyny (szczegolnie dłonie) - ból głowy na czole lub na górze głowy - gorsze krążenie (tak mi sie zdaje) i zmienne odczucie pulsowania wielu części ciała (bark, ramię, czasem głowa, brzuch) - szum w uszach, męty i śnieżek przed oczami (to już mam z pare lat ;]) - coś jakby waliło w środku głowy przy zmęczeniu (ale nie po grze w piłce, tylko np. po biegach na 100 m) i nerwach - ciśnienie, temperatura, ekg w normie. Neurolog oglądał mnie też nic nie stwierdził. No i tak po krótce to tyle, choć można by jeszcze trochę tego wyszukać na koniec dodam że mam 17 lat i jakieś 10-15 kilo niedowagi, niedawno stwierdziono u mnie LAMBLIE z których się teraz lecze (stąd może jakaś część objawów) od wielu lat boję się że to jakieś tętniaki, guzy a może coś z kręgosłupem, czy w najoptymistyczniejszy wersji nerwica. Dzięki za pomocy i rady (chętnie odpowiem na jakieś dopytania)
Gość babka z bagien
te bóle głowy tez moga być od lambliozy.Jesli prześwietlałeś zatoki i jest ok,to moze to od lambliozy jest.W książce zielarskiej znalazłam taką recepte na lamblie.Wskazana jedzenie pestek z dyni.Jesli nie jest się uczulonym na produkty pszczele i bursztyn to mozna stosowac: - nalewkę bursztynowa 30 kropli 3 xdziennie[dzieci połówę mniej] przez okres 14 dni.Krople na ćwierć szklanki wody.Natępnie podajmy nalewkę propolisową7%---również 30 kropli 3x dzienniena cukier lub mleko.Po tej kuracji 2 tygodnie przerwy,a nastepnie ją powtarzamy.Zalecana wzmożona higiena ,cżęste mycie rąk mydłem,mycie owoców,niepicie nieprzegotowanej wody.Owoce cytrusowe parzyć wrzątkiem.
Gość babka z bagien
musisz tez uzupełniac mikroelementy i witaminy,ale to musi ci lekarz powiedzieć ,jaka dieta ,co jeść ,jak sie odżywiać.Jak z tego wyjdziesz,to od razu odżyjesz.Poczujesz sie silny.Powodzenia.Dwa tygodnie nalewka bursztynowa ,dwa tygodnie propolis i dwa tygodnie przerwy.Dopisuje ,bo niedokładnie napisałam.
Gość życzę powrotu do zdr
myślę,że stresujesz się tymi objawami,które miną jak pozbędziesz sie tych lamblii.Zaraz nabierzesz ciała i nie będziesz chudzielcem.Szybko wrócisz do siebie ,zobaczysz.Zadbaj tylko o opdpowiedni sposób odzywiania twojego osłabionego organizmu.Poczytaj o lambliozie,może tam masz coś o odżywianiu w tym schorzeniu.
Właśnie od zawsze byłem bardzo chudy (może bytowały one długi czas w moim organizmie?), bo pytałem Mame to jak miałem 2-3 lata to miałem lamblioze , niby potem wyleczona. Elektrolity mam niby w normie ale czuje się słabo jak nigdy. Obecnie biore: Cholestil bo miałem podwyzszona Bilurbine, Tinydazol a za jakies tydzien mam zacząć wyciąg z ziół Vernicadis. Wiem właśnie że lamblie utrudniają wchłanianie tłuszczy. Może dlatego zawsze byłem chudy, niektórzy myśleli nawet że to anoreksja (co mnie osobiśćie denerwowało), jem normalnie a waga przybywa w ślimaczym tempie, więc może to jest powód.