Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drżące nogi w czasie stania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wkurzon wawrzon
ile lat masz i czy na coś chorujesz.Jak można cos odpowiedzieć jak nie wiadomo nawet jakiej płci jest pacjent.Pisze na przykład --- ,,boli mnie pod łopatką**--a nie napisze nawet pod którą ,w jakich okolicznościach ból sie pojawia itp...Z tym postem ,to do jasnowidz prosżę sie zgłosić.

Mężczyzna 26 lat.Mam ten sam problem.Mam nerwice lękową.Leczę sie u psychiatry biore leki.Drżą mi nogi podzcas stania.Trzęsą się.Gdy wyjdę na miasto nie mogę stanąć na dwóch nogach bo się trzesą.Wdomu tez.Nie wiem juz co zrobić.Chodzę w miare normalnie chociaz mam tez zaburzenia równowagi i sztywnienie mięsni bo sie tym cały czas przejmuję.Problem w tym ze wstane rano z łózka a one drżą i już.jestem wysportowany,ćwiczę i nic.Robiłem przysiady zeby je wzmocnić i nic.Uniemozliwia mi to wszystko.spotkań,pracy.No bo jak takie cos tolerować.Kiedys było normalnie.kiedy siedze wszystko ok.Ale jak podniosę do góry i napinam tez drża. Czy ta nerwica na dobre uszkodziła mi te nogi?wmawiam sobie ze bedzie dobrze ale co dzień mi drża.Juz nie wiem co robić?

Te leki właśnie brałem na to żeby się nie trzęsły.Zrobiłem wszystkie badania.Po po prostu mam niesamowite lęki.Nie mogę stanąć na tych nogach nawet na chwilę bo drżą.Już nie wiem co robić.Rodzina mi nie wierzy,zmuszają mnie zebym poszedł do pracy.Chyba wyjmę wreszcie te nozyki z maszynki do golenia i bedzie po sprawie.Nie wiem już gdzie szukać pomocy.Poddałbym się nawet operacji na to gówno,gdyby było można..Prawie już nie wychodzę z domu.Jak wyjdę to łażę jakbym był pijany.Ludzie jeszcze o tym nie wiedzą ze takie coś mam i trace w ich oczach.Nie wiem co bedzie ze mna dalej.6 lat trwają te drżenia ale teraz to już nie mogę tego wytrzymać.I strach przed każda publiczną sytuacja.Jak czytam o nerwicach i widze ze ktoś się zali bo mu ręce drża to mnie krew zalewa.Ja umieram po cichu w sobie.Nie mam już nadzieji. Czasem o tym nie myśle,ale z reguły to bez przerwy.Serce tłucze mi jak młot,ąz bark lewy chodzi.A przy chodzeniu tak spina mi mięśnie ze robie takie przerywane kroki.Wygląda to jak bym był menelem.Tyle.Nic wiecej do dodania nie mam.Dzięki za porady na tej stronie.Sa pomocne jak rower bez łancucha.

Gość Justinna

Nie jestem w stanie ocenić po tym co napisałeś. Ja też należę do tych osób, które lubią sobie wmawiać wiele rzeczy. Dlatego tutaj jestem. Z tą różnicą, że ja dzisiaj pierwszy raz zauważyłam, że jak stoję to drży mi prawa noga. Wiem, że mam problemy z krążeniem ( jest mi ciągle zimna, jak siedzę na *klopie* to mi drętwieją), ale nie mam pewności czy mogę to z tym wiązać. Jeżeli twój problem trwa już 6 lat to dlaczego nie mendzisz od lekarzy o wszystkie możliwe badania, nie robisz badań na własną rękę? Gdzieś na pewno znajduje się rozwiązanie Twojego problemu, ale na pewno nie w targnięciu się na swoje życie. Jest masa badań, masa możliwości, a te podstawowe nie są wymierne. Musisz zacząć badać się kierunkowo. Najpierw dokładnie pod kątem kardiologicznym, jak nie to to szukać dalej. Myślałeś może o stwardnieniu rozsianym? Nie wiem jak dokładnie się objawia, ale poczytaj. Tak naprawdę jest wiele dolegliwości, ale musisz sam chcieć szukać i dociekać bo na rzetelną pomoc lekarzy nie masz co liczyć :) Najłatwiej powiedzieć, że jest to nerwica, co jest oczywiście niewykluczone, ale z pewnością nie można tego stwierdzić nie poprzedzając diagnozy żadnymi badaniami. Jako ciekawostkę lub podpowiedź powiem, że mój chłopak sam zdiagnozował sobie chorobę tarczycy mimo, że odsyłali go tak naprawdę do psychologa. Teraz ją wyleczył mimo, że według lekarzy jest nieuleczalna. Nie każdy lekarz to konował, ale na własnym doświadczeniu mogę stwierdzić, że nie udało mi się jeszcze trafić na takiego, który swój zawód wykonywał by z należytym sumieniem. Powodzenia w szukaniu, wszystko w twoich rękach :)