Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Panika w pomieszczeniach zamkniętych

sita

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Sita. Założyłas dwa takie same watki, ale ja Ci odpisze na tym. Nie wiem, czy bylas ze swoim problemem u lekarza kub psychologa.Objawy o ktorych piszesz swiadczą o klaustrofobii, czyli lęku przed byciem w zbyt małych lub w zatłoczonych pomieszczeniach.Takie lęki sa do uzdrowienia dzięki psychoterapii.Wiec zamiast juz teraz martwic sie o komunie w maju, poszukaj sobie specjalisty od tego rodzaju lęków (fobii), gdyz prawidlowo poprowadzona psychoterapia powinna Ci pomóc.Sa tez ksiązki na te tematy ( jak radzic sobie z lękami przestrzeni), tylko radziłabym Ci w nich czytac sposoby pracy nad lekami, a nie objawy tej przypadłości.Nie wiem, czy wioesz cos o medytacji (np.Transcendentalnej- informacje mozna znaleźć w internecie), gdyz mnie osobiscie medytacja bardzo pomogła przy moich lekach, pozwoliła mi w sobie stworzyc przestrzeń.Moze jeszcze poszukam w materiałach , które mam czegoś na te Twoje lęki.Pozdrawiam
jadwigaszpaczynska te moje leki pojawiaja sie nie tylko w pomieszczeniach ,mam problem z otwarta przestrzenia,pokonanie trasy 500 m do sklepu sprawia mi trudnosc.Mam zawroty głowy ,tak samo w dłuzszej kolejce czy w pociągu.Jakis czas jezdziłam do bioenergoterapeuty i było lepiej -udało mi sie nawet pierwszy raz po 6 latach wsiasc z dziecmi do pociagu i przejechac trase 1 godzine do mego brata, bez lęku.Ale to znowu wrociło.Ao medytacji nic nie wiem ,czy mozna sie tak wyluzowac ,aby odczuwac odprezenie?Zapomniałam juz jak to jest-odczuwam ciagły lęk ,bezpodstawny strach o wszystko własciwie.Najgorzej jest rano ,słabo spie w nocy .A propos u psychologa byłam pare razy.Lecze sie u homeopaty,ale to leczenie trwa zbyt wolno z małymi skutkami-odkrył u mnie zła wchłanialnosc potasu i magnezu w wątrobie,byc moze z tego to rozdraznienie i złe zmiany nastroju.