Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Oczyszczenie płuc z toksyn po paleniu papierosów

Rekomendowane odpowiedzi

Gość babka z bagien.
myślę ,że nie ma czegos takiego jak oczyszczanie samych płuc,a sż metody oczyszczania organizmu z toksyn.O tych metodach poczytaj w internecie.Toksyny sa w całym organiżmie,a więc w wątrobie ,w nerkach[których zadaniem jest usuwanie toksyn,ale jeśli ich za dużo- to sie tam gromadzą.].Gromadzą się tez w mózgu i ukł. nerwowym.Dlatego należy pić zioła oczyszczające organizm z toksyn,wogóle należy dużo pić.Jeśli zdrowie pozwala ,to korzystac z sauny.Ma on działanie oczyszczające.Dbać o codzienne wypróżnienia.W tym pomoże jedzenie codziennie 2 łyżek otrąb owsianych[można do potaw dodawać np.do zupy czy twarożku.Jeśc też suszone morele i rodzynki.Wymiotą one z jelit zalegające toksyny i wszelkie złogi.Jeśli jest nawaga,należy [powoli] się odchudzić.To tez jest ważne.Najlepiej stosować dietę polegającą na ograniczeniu tłuszczów zwierzęcych ,a w to miejsce spożywać tłuszcze roślinne.Dużo warzyw i owoców.Oliwa extra vergine-2 łyzki codziennie.Przeczytaj artykuł,,Cholesterol i trójglicerydy**- tam jest opisana ta dieta.Przepisy na mieszanki ziołowe na oczyszczanie organizmu ,które możesz sam zrobić mieszając odpowiednio zioła zakupione w sklepie zielarskim znajdziesz w książce ks.Klimuszki pt.,,Leki z Bożej apteki**.Dobrze by tez było jechać nad morze do sanatorium lub di Ciechocinka[inhalacje].BARDZO WAŻNA jest też codzienna gimnastyka lub inna codzienna,systematyczna aktywność fizyczna.Powodzenia w dbałości o zdrowie.
Ostatnio czytałam o płucach po paleniu papierosów, dopiero po 5 latach mogą powrócić do stanu z przed palenia, do takiej czystości.....długo prawda??? a więc czy warto palić?? Sama rzuciłam ponad 3 lata temu,, i jestem happy, ale niestety w mojej pracy, kioerownik kopci jak smok, a ja muszę wdychać.....co jest jeszcze gorsze od palenia :/
Tak, więc już nie pale chodze na siłownie i postanowiłem biegać - i tutaj moje pytanie, ponieważ chyba przesadziłem. podczas biegania troszke bolało mnie w klatce (środek) przy wdechu. Gdy skończyłem biegać to zdażało mi sie kaszleć i czasem jeszcze zablolało w klatce, ale tak leciutko. Może ktoś wie czy to właśnie po paleniu takie skutki są?
Gość Sencor

Jeśli dużo biegasz płuca non stop pracują i rozszerzają się pęcherzyki płucne co powiększa twoje płuca im więcej biegasz tym płuca są większe, martwe pęcherzyki zastępują nowe, nigdy nie uda ci się zregenerować całych płuc ale to bardzo pomoże. Polecam jazdę na łyżwach.

Witam serdecznie jeżeli kogoś po rzuceniu palenia boli czasami w klatce piersiowej a jest uczulony na mleko to najlepiej pić dużo napojów gazowanych tylko nie podróby oraz dobrze jest się wybrać na saunę ja nie palę już 3 lata i chodziłem na saunę to pomogło mi i to bardzo ponieważ w saunie pocimy się a zarazem przeczyszczamy płuca wilgotnym i ciepłym powietrzem jest to niebezpieczne dla osób z nadciśnieniem. oraz polecam mały dodatek do sauny taki jak krople miętowe. dziękuję i pozdrawiam

Analiza: Nie wprowadzaj ludzi w błąd bo pierdoły piszesz. Fajnie ze potrafisz odpalić google ale czytać to już nie umiesz. Trzeba być niezłym młotem żeby coś takiego wogóle wymyśleć. Polecam nie czytać wypocin tego kogoś :)

Gość pablo89

Po rzuceniu palenia kaszel może nasilać się do kilku-kilkunastu dni,to normalny objaw wydalania.Nie polecam biegania krótko po rzuceniu,trzeba troche odczekac(chyba ze ktoś lubi ból w klatce)-Słowa lekarza Osobiście dla tych którzy nie mogą sobie poradzić z nałogiem polecam na początek tabletki Tabex.Wg mnie najlepsze ZASTĘPSTWO papierosa i nie palisz w pierwszy dzien od zaczecia kuracji-nie to co Niquitiny i inne badziewia.Życze powodzenia w pozbywaniu się najgorszego z nałogów.

Gość nosmoking

Ja słyszałem że mleko pomaga w oczyszczaniu płuc, ja polecam ciężkie treningi siłowe na siłowni to zmusi cie go głębszych wdechów i wydechów innego dnia bieganie w miare możliwosci. Najlepiej biegać ze stoperem sprawdzać dystanse i **zadyszke** po jakimś danym przez siebie czasie wtedy bedzie widać razultaty. A i nie zapomnieć o mleku :)

Owszem mleko odkwasza organizm z węgla,ale jest stosowane w górnictwie. Wiem ze mleko w pewnym stopniu szkodzi dorosłym. Minusem mleka krowiego jest białko – inaczej mówiąc kazeina. To właśnie ona potrzebna jest cielakom do prawidłowego rozwoju rogów i kopyt. Z tego co mi wiadomo my tego nie posiadamy. Więc można w bardzo prosty sposób wywnioskować, że mu ludzie nie posiadamy układu trawiennego, który będzie przyswajał kazeinę. Dla człowieka jest ona bardzo szkodliwa. Rozkłada się w organizmie za pomocą podpuszczki. Dziecko 1-2-letnie ma już paznokcie i włosy, więc zapotrzebowanie na kazeinę jest żadne. Układ trawienny dziecka przestaje wydzielać podpuszczkę. Od tej chwili krowie mleko staje się dla organizmu produktem ciężko strawnym. pozdrawiam

Gość szczesliwa mama

Ja robie tak- duzo jem, duzo pale, jestem szczupla, nie pije alkoholu, bo mi nie smakuje, papieros mnie uspokaja, wiec se pale, nie denerwuje sie , na cos umrzec trzeba, a zyciem sie cieszyc i slonkiem, i wszystkim, a nie wiekszosc zycia przejmowac sie zdrowiem..., ludzie skupjaja sie na dietach, oczyszczaniu, a zapominaja o pomocy bliznim, bliskim, dzieciom, zwierzetom... ludzie mysla tylko o sobie, jak naprawic bledy zywieniowe, by zyc dluzej.... ale po co... by ciagle zamartwiac sie o zdrowie..