Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Paniczne lęki przed śmiercią i natrętne myśli

paula23

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio dzieje się ze mną coś dziwnego!!!!! I jest coraz gorzej.Ciągle mam lęki przed zrobieniem czegokolwiek. Zanim coś chcę zrobić ogarnia mnie paniczny strach. Jak przeczytam jakiś artykuł odnośnie jakiejś choroby to momentalnie wydaje mi się że mam wszystkie jej objawy. Mam trudności ze spaniem ponieważ wydaje mi się że jak zasnę to coś się stanie. Mam także paniczne lęki przed śmiercią. I boję się że może stać się coś złego komuś z mojej rodziny. Nie wiem jak to się zaczęło. Wcześniej nigdy nie miałam z tym problemów. Żyłam tak jak inni ludzie nie myśląc o tych wszystkich złych rzeczach. Czasami banalne rzeczy dla innych są dla mnie powodem do paniki i nerwów. Ostatnio wysłałam e-maila do koleżanki który nie doszedł i to już był powód do panicznego strachu i myślenie przez cały dzień dlaczego on nie doszedł, jak to możliwe i co zrobiłam nie tak. Gdy kogoś w rodzinie zaboli głowa to mi się wydaje że to już coś poważnego bądź jest to objawem jakiejś groźnej choroby. Nie mam pojęcia jak dalej z tym żyć. Mogłabym robić tyle rzeczy ale ten strach mnie blokuje. Nie umiem już być taką jaką byłam wcześniej!!!! proszę o rady jak mogę z tym sobie poradzić!!!!!
Witaj Paula. Na poczatek doradzę Ci spotkanie sie z psychoterapeuta, gdyz z takimi objawami o jakich piszesz nie poradzisz sobie sama. Poza tym dobrze byłoby, zebys skontaktowała sie z lekarzem, żeby zapisał Ci leki, ktore będa Ci pomocne w kryzysie, ale nie będą Cie przytłumiały w psychoterapii( czasem terapeuci cos doradzaja) Ponieważ przez wiele lat zmagałam sie z nerwica, a teraz nie wchodzimy sobie w droge, gdyz dowiedziałam się o niej wszystkiego, co trzeba, zapraszam Cie na mój watek na commedzie ( nerwica -Lęk jest naszym przyjacielem), gdyz nie bedę tutaj przeflancowywać wszystkiego, co tam napisałam.A jest tam wiele informacji, które mogą Ci sie przydać Np.Mozna sie lęków bać, nawet do końca swiata i mozna swe lęki badać i po kolei je odkładać. ----------- Witaj leku, jak sie masz, pokaz swa prawdziwa twarz, czym postraszysz mnie za chwilę, masz pod ręką strachów - tyle. ------------ Prawdziwe szczęście mieszka w nas i nie zalezy od niczego, kto go doswiadczy chociaz raz, ten będzie tęsknił wciąż do niego ! To próbki moich wierszowanych przemysleń z moich przeżyc i z książek, które przeczytałam/Pozdrawiam Cie i zycze powodzenia.