Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Alkohol a lek Beto ZK 25

tekilla89

Rekomendowane odpowiedzi

W tak młodym wieku w ogole bym nie sięgała po alkohol. Jego picie nie przynosi żadnych zdrowotnych korzyści. Ja mma 28 lat, jestem po 3 operacjach serca i Betaloc ZOK 25 mg też brałam.. Nie piję alkoholu, a świetnie się potrafie bawić na róznych imprezach. Poza tym polecam lekturę ulotki dołączonej do leku. Tam są na pewno informacje o tym, czy w czasie jego brania można pić alkohol.
Nic co nie jest w nadmiarze nie jest szkodliwe,to powie kazdy lekarz. Któregoś dnia,odwiedziłem kolege w prywatnym gabinecie ,który jest lekarzem,kardiologiem. Celem wizyty,była okresowa kontrola zwiąana z niewydolnością serca i żołądka. Po zbadaniu mnie i obejżeniu wyniów badań,stwierdził: żadnego tłustego jedzenia,dieta,ograniczenie soli w zadnym wypadku Alkohol. Na to ja. Wiesz ale ja tu przywiozłem połóweczkę. Pamiętaj zemną możesz. Jaki z tego wniosek- pod kontrolą można wypić w nie dużych ilościach. Znam bardzo dużo osób ,które nadużywają picie alkoholu i od kilku lat nie chorują na żadne choroby,nawet w rodzinie miałem wójka,który za kołnierz nie wylewał,a miał 99lat jak zmarł. Wszystko co jemy i pijemy w miare rozsądku jest bespieczne. Pozdrawiam

Ja biorę raz dziennie Beto 50ZK na nadciśnienie nerkopochodne. Przy tym leku mam zawsze książkowe ciśnienie i puls. Piję alkohol tylko sporadycznie przy większych okazjach i czuję jak rośnie mi ciśnienie i puls, zresztą w ulotce jest napisane o nie piciu alkoholu (stara prawda że w małych ilościach obniża ciśnienie a w większych mocno podnosi). Także polecam bardzo uważać, ja czasem muszę wziąć dodatkową dawkę żeby szybciej wrócić do normalnego funkcjonowania.

Gość krzyniu99

Mam 25 lat biorę ten lek od kilkunastu miesięcy i powiem ci że raz w tygodniu lubię dać w palnik, moja rada - kilka piwek ci nie zaszkodzi, wódki nie dotykaj, nigdy nie pij dwa dni z rzędu (próbowałem na weselu) myślałem że skonam 3 dni dochodziłem do siebie, a i nie przesadzaj z tym piwkiem , skutki poczujesz dopiero na drugi dzień kac razy cztery, ja mam 190 cm. i 96 kilo wagi, 5 piw wypiję i najważniejsze muszę się potem wyspać - na drugi dzień popołudniu jestem ok w 100 % ale uważaj znajdź swoją granicę zależną od wagi i głowy i jej nie przekraczaj , nie upijaj się ,nie pal przy tym trawki, baw się dobrze :-)

Ja biorę od 2,5 tygodnia Beto 50 ZK na wypadanie zastawki mam 29 lat nie mam żadnego nadciśnienia i tym innych podobnych. Biorę tylko pół tabletki do śniadania ale jeszcze nie piłam alkoholu w sumie chyba dziś będzie pierwszy raz bo jadę do znajomych!! i pewnie jakiś browar pójdzie :) raczej nie pijam wódki chyba że na weselach więc zazwyczaj kończy się to na 2 piwach myślicie że dwa piwka mogę sobie wypić wieczorem jak rano wziełam pół tabletki? na ulotce jest zapisane *unikać alkoholu* więc w sumie nie ma kategorycznego zakazu. Dodam też nie rzuciłam palenie 2 miesiące temu, żadnych narkotyków, trawek i innych dziwnych używek, leków nie biorę chcę się tylko napić piwa!

Napisze tak dawka 12, 5 to jest dawka tzw psychologiczna , nie ma ona wpływ na nic!!Ja biorę 7, 5 i od czasu do czasu wypije piwo a latem do grila to w sezonie  z 5 razy. Biorę tez rano  a piwo wypije po południu i nic się nie dzieje już pare lat.Na weselu tez będzie po południu.

Gość tikkitokerVak

It so happened that on the evening of the fifth day, a black guy, a Brazilian, with whom we met on the beach throughout the day, was sitting at a table with us. He spoke Russian fairly well and approached all his occasional verbal problems with humor. He was 38 years old, and he looked good, was moderately well-fed, had a fairly short hair and, according to him, have been divorced for quite some time. He was friendly, smiling and slightly flirting with my wife.
She liked this manifestation of male interest in her person. And I saw how she was thrilled with the signs of attention, which proved to her that she really attracted not only me, but also for other men.
Thots - big latina asses COMPILATION https://www.youtube.com/watch?v=XlZRvn3PqwI TIKTOK hot moms - milf compilation
We all sat at our table, chatting on various abstract subject areas and hearing music. Women were in light summer dresses, husbands in shorts and T-shirts. My partner was wearing a light white sundress, barely reaching to the middle of her thighs, from beneath the bodice of which only transparent silicone straps from the bra came out on her bare shoulders. When the next song ended and a more calm melody of slow dance sounded in the hall, our family friends went to dance.

Gość Lavonda

Hookup Women Employs Cost-free Issues? A Fantastic Side to side Gain!

Totally free hookup girls dating apps on the
internet is the answer if you're fed up with going to
night clubs and night clubs merely to be prevented, as well as even worse, laughed at.
I know what it's like because I've been there. I had been single and desperate back into the working day -- I required a new companion -- but I
continued trying because I had not any other
option. If you're one particular person who wants to hookup with attractive girls without planning
to those places in which the ladies are alone, this post might just change your existence.
It can make clear why internet dating on the web is the best choice if you're a guy who is too shy to technique a
beautiful female inside a pub or group.