Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie i uczucie przesuwania serca po wysiłku fizycznym

Gość Grzegorz1985

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grzegorz1985
Witam Mam 24 lata, pracuje ogolnie w biurze wiec praca nie fizyczna ale ogolnie zawsze cos cwiczylem czy to jezdzilem na rowerze czy pozniej jakies pompki brzuszki hantle itd. ostatnio przytrafilo mi sie nieprzyjemne zdarzenie. Podczas robienia wlasnie pompek poczulem dziwne uczucie w klatce piersiowej po lewej stronie czyli serce. otoz uczucie tak jakby serce mi ktos sila przesynal w inne mijsce jakby mi je ktos chcial wyrwac, ale pozniej wstalem i wszystko normalnie bylo do czasu snu. Myslalem ze umre w nocy. Ciagle czulem jakby arytmie raz bilo wolno a momentami od razu 5 razy szybciej pozniej znowu wolno. i tak meczylem sie do rana praktycznie cala noc. rano nie poszedlem do pracy i przyjechalo do mnie pogotowie, oczywiscie pan dr byl oburzony zenic sie nie dzieje a ja marnuje wezwanie. Oczywiscie nic nie wykazalo przynajmniej tak twierdzil. Pozniej poszedlem do Kardiologa i zrobil mi EKG. i powiedzial ze nic nie widzipytalem sie czy moge cwiczyc powiedzial ze tak. wczoraj sytuacja sie powtorzyla. tylko objawy byly mniejsze. ogolnie mam niedomykanie sie platka czy jakos tak. ale nigdy takich objawow nie mialem a teraz widze ze mi sie powtarza;/
mam 17 i tez chodze na silownie juz z dwa lata i od niedawna zaczeo mnie kuc w sercu i bola mnie brzuch ale bola mnie tylko przy cwiczeniach i to na samym dole brzucha zalatwialem sie przed siownia bo myslaem ze to boli od niezrobienia siku ale bol nie przestawal poszedlem z tym do lekarza i zrobili mi badania i wyszlo im ze mam stan przedzawalowy i kazali mi odpoczac do lutego czyli jakies 3 miesiace i mam pytanie czy po odpczywaniu bol minie jak zaczne chodzic na silownie czy bede mogl podnosic tyle samo i nawet wiecej ????????????????????????????????????? prosze o odpowiedz e-meilem - damianbali21@interia.pl