Skocz do zawartości
kardiolo.pl

EKG po zapaleniu mięśnia sercowego

pozory_myla

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W sierpniu mialem zapalenie miesnia sercowego, od tej pory wszystko sie poprawiło wszystkie wyniki jak to lekarz powiedzial*idealne* oprocz ekg. I tu mam pierwsze pytanie bo nie pytalem lekarza. Czy moze sie zdarzyc ze moje EKG juz poprostu jest takie, dziwne inne od normy? z tego co tam wyczytalem wskazuje na zawal sciany dolnej? z tego co pamietam mozliwe ze zawsze mialem takie. I drugie pytanie: zazywam juz jakies 2 miesiace lek nedal 1 tabletka raz dziennie. Kiedy bede mogl normlanie żyć? chodzi mi o np alkohol, piłka itp itd.?
Gość stracatella
Po zapaleniu mięśnia sercowego, które jest najczęściej powikłaniem grypy i innych wirusowych chorób, jak również wsierdzia - które jest częste po wyrwaniu zęba u niektórych osób często pozostają *ślady* na sercu, które mogą być widoczne w ekg lub być odczuwane w różny sposób np. skurcze dodatkowe. Z drugiej strony nie zawsze zmiany ekg świadczą o chorobie. Musisz się zdać na swojego kardiologa bo ocena musi być ogólna. Poza tym musisz na siebie uważac bo każda infekcja może u Ciebie spowodować nawrót lub komplikacje ale to pewnie wiesz. pozdrawiam
wiem i dziekuje za rade glownie mi chodzilo o to ekg :) no i jeszcze jedno pytanie odnosnie alkoholu wiadomo sylewster sie zbliza i mam pytanie czy moge pic alkohol? odrazu mowie, ze jezeli beda jakies przeciwwskazania napewno nie bede pić. Chcialbym sie tylko dowiedziec wstępnie o tym alkoholu :) pozdrawiam