Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ostre bóle pleców od szyi do krzyża promieniujące na ręce i nogi

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry od dłuższego czasu mam ostre bóle pleców od szyi do krzyża, promieniują na ręce i nogi. ogólnie czuje się źle. rtg kr c zniesienie lordozy w dolnym odcinku kr c. niewielkie zmiany zwyr. w stawach międzykręgowych. rtg kr th l-s mała esowata skolioza w odcinku th. wyostrzone krawędzie trzonów kręgów. dziobki kostne na przednich krawędziach kręgów th5-th9. wyrównana lordoza lędźwiowa. łukowata skolioza w lewo. dziobki na przednich krawędziach kręgów l3-l5 w lutym miałam usuniętego nerwiaka nerwu kulszowego uda emg Przewodzenie ruchowe N. peroneus: szybkość 55,2 m/s latencja końcowa 3.9ms ampl. PW pkt. dyst 5400 nV ampl. PW pkt. proks 5680 nV latencja fali F 30.3 ms szybkość fali F 53.0 m/s N. tibialis: szybkość przewodzenia 39.4 m/s latencja końcowa 4.5 m/s ampl. PW pkt. dyst 2170 nV ampl. PW pkt. proks 2300 nV aktualne wyniki morfologii(podaje tylko high) WBC 11,9 MCHC 35,4 neutr 8,6 cholesterol całkowity 254 LDL 175 reszta morf. w normie CRP ujemne mam 39 lat leki przeciwzapalne przynoszą krótkotrwałą ulgę proszę o interpretację wyników
th5-th9.zwyrodnienia lordoza znana sprawa problem z kręgosłupem Przewodzenie ruchowe N. peroneus: szybkość 55,2 m/s latencja końcowa 3.9ms ampl. PW pkt. dyst 5400 nV ampl. PW pkt. proks 5680 nV latencja fali F 30.3 ms szybkość fali F 53.0 m/s N. tibialis: szybkość przewodzenia 39.4 m/s latencja końcowa 4.5 m/s ampl. PW pkt. dyst 2170 nV ampl. PW pkt. proks 2300 nV wydaje mi sie ze w normach się mieści