Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Walka z nerwicą lękową i czarnymi myślami

krystek

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie mam25lat nazywam sie zaneta .potrzebue waszej pomocy choruje na nerwice lekowa juz ponad 6lat i coraz gorzej sie czue tak mnie mecza te czarne mysli .Mam trojke dzieci i bardzo mnie boli to ze nie mam dobrego kontaktu z dziecmi zawsze jestem smutna zyje w ciaglym strachu o zycie moe,dzieci,calej rodziny itd.czy moze ktos mi pomoc opisac swoje obiawy bo mysle ze tylko ja tak sie czuje ze na to sie jednak umiera.
Gość precz z mazgajstwem!
Do Żanety- musisz zmienic cos w swoim życiu ,nie siedż z dziećmi 24 h a dobe .Wyznacz w tygodniu 2 dni,kiedy będziesz mogła sama bez dzieci wyjść na 2 godziny z mężem lub koleżanką zostawiając dzieci pod dobrą opieką.Idż na początek do fryzjera na przykład,czy chocby na spacer beztroski nie myśląc ,że tam w domu dzieci sobie pewnie łby pourywały .Pomyśl o sobie.Bądz lepsza dla siebie i nie bądż matką-Polka męczeńską.Kup sobie ziółka na uspokojenie,magnez z wit.B6,zapisz się na gimnastykę dla pań.Jeśli mieszkasz na wsi i tego tam nie ma to zorganizuj.Na pewno wuefistka w szkole zorganizuje.Wystarczy się koło tego zakręcic i załatwić z dyr.szkoły,namówic koleżanki i znajome.Takie spotkania w innym gronie i ruch dobrze ci zrobią.Tylko rusz tyłek!!!!I przestań narzekac.Z wszystkiego da się wyjść.!!!!