Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból żołądka, uczucie sytości i mdłości a nerwica

Gość Schiza77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ja z takim pytaniem.. Od jakiegos czasu mam nerwicę.. przechodzilam juz rozne objawy, ktore dzieki Bogu, powoli ustepują.. bole serca zanikają, a nad lękami nauczylam się juz praktycznie panować.. wszystko wchodzi do normy, z czego bardzo sie cieszylam.. zaczelam wychodzic do ludzi, tak jak kiedys, a to zwiazalo się ze zmiana odzywiania..Gdy nerwica trzymała mnie mocno w garsci, jadłam same owoce i warzywa, bałam się zjesc cos mniej zdrowego, z powodów czysto oczywistych - balam sie ze umre.. :) Teraz, gdy nauczylam sie panowac nad tym troszkę, moje menu się troszkę zmienilo, powrocilam do chleba, a i slodyczy sobie tez czasem nie odmowie.. Niestety, tu się pojawil nastepny problem.. Odkad mialam nerwice, jedyne dolegliwosci ze strony ukladu pokarmowego to byly nudnosci, ktore pojawialy sie przy stresie, i na ogol szybko mijały.. Od jakis 2 tygodni, pojawily się bole zoladka, ktore w dzien raczej nie wystepuja, pojawiaja sie za to wieczorem i w nocy - czasem nie moge przez to usnać.. W dzien mam uczucie pełnosci, czuje jak bym polknela balonik, i ciagle jest mi niedobrze :( Bylam u hematologa, przepisane zostalo mi żelazo - to z powodu niedoboru ponieważ odkad mam nerwice, przeszlam na wege, nie wsuwam miesa - oraz ipp - tabletki bardziej oslonowe na zoladek.. Wraz z pojawieniem się tych objawów, powrócily lęki, choc są słabsze niz wczesniej.. boję się ze coś mi tam peknie w srodku, ze dostne wylewu i umrę, ze rozwali mi brzuch - naprawdę, czasem mam rozne abstrakcyjne mysli.. ;) Coraz czesciej tym objaowm towarzyszy poczucie slabosci, co wiem, ze jest winą wlasnie tych stresów.. I teraz pytanie.. Czy owe bole zoladka, mogą byc spowodowane nerwica, ktora w tak oszałamiajacy sposob rujnuje mi zycie? ;] juz nie wiem co myslec, do hematologa mam isc za 2 tyg, a lekarz rodzinny nie chce mnie widzieć na oczy... :( Mama tlumaczy, ze to napewno objawy nerwicy, a ja juz sama nie wiem, co jest jeszcze nerwicą, a co już chorobą.. :( Jesli ktoś z was ma przygody z zoladkiem, zwlaszcza o okreslonych porach dnia - bo podobno po tym mozna rozpoznać , ze jest to wynik stresu - napiszcie :(