Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból głowy, drętwienie twarzy, brak tchu i zawroty głowy

syla26

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie. Jestem tu po raz pierwszy mam problem i nie wiem co robic. W czwartek dostalam okropnego bolu glowy,tabletki nie pomogly z bolem poszlam spac,po przebudzeniu bylo tylko gorzej zdretwiala mi lewa czesc twarzy brakowalo mi tchu,mialam zawroty glowy czulam sie jak po dobrych dwoch drinkach nie wiem co robic to wszystko sie utrzymuje a w dodatku mam problem wejsc po kilku schodach do sypialni bo serce chce mi wyskoczyc. Bardzo prosze o pomoc moze ktos mial to samo i wie co robic. Goraco pozdrawiam:)
Może to po prostu typowy migrenowy ból głowy. Często przy migrenie tak boli, że nic nie pomaga i ból utrzymuje się nawet do kilku dni. Może promieniować na jedną część twarzy i oko, powodować zawroty głowy i uczucie wysokiego ciśnienia w skroniach. Sama kiedyś przeżyłam tak trzy dni i wiem, jak jest to mało komfortowe uczucie, tak więc ci nie zazdroszczę, ale może idź do lekarza, bo przyczyn bólu głowy jest wiele i ciężko stwierdzić od czego tak naprawdę boli głowa, gdzie tkwi przyczyna. Pozdrawiam :-)
ale może to być zwiastun udaru.I to trzeba dokładnie sprawdzić ,bo za jakiś czas rzeczywiście udar może się przytrafić.Często tak bywa ,że takie objawy zaczynają sie pojawiać,a gdy je zlekceważymy pewnego ranka zdrętwieje nie tylko połowa twarzy,ale i całego ciała.Trudno coś orzec,jeśli nic nie wiadomo o pacjencie.I nie odpowiedział na w. w. pytania.A może już w szpitalu?
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. Nie jestem w szpitalu jestem w domu i robie chyba dobra mine do zlej gry a nie jest ze mna najlepiej wiec jesli wytrzymam do jutra i nie bede zmuszona wzywac pogotowia to jutro sie udam do lekarza,jesli chodzi o wczesniejsze pytania to mam 35 lat i mam nadwage cisnienie jest rozne wczoraj bylo 90/60 a dzis 130/70, nie pale,nie pije jesli macie dla mnie jeszcze jakies rady to chetnie z nich skorzystam. Jestem wdzieczna wszystkim za odpowiedzi. Pozdrawiam.
ja bym sprawdziła cholesterol,elektrolity,codzienne mierzenie ciśnienia i zapisywanie ciśnienia i pulsu.Rano i póżnym popołudniem.Oczywiscie natychmiast do lekarza- internista,neurolog.Wprowadzenie diety obniżającej cholesterol.Ta dieta jest bardzo korzystna dla ogólnego stanu zdrowia.W miarę możliwości -gimnastyka rano i wieczorem jak dojdziesz do siebie.I koniecznie schudnąć.Jest to ostatnia chwila na schudnięcie bez konsekwenji.Mam na my sli to,że wkrótce po schudnięciu ciało ci sflaczeje i zrobią sie zmarszczki.A teraz ,kiedy jeszcze młoda jesteś to ostanie chwile na zrzucenie kilogramów.Pamiętaj tylko,że aby schudnąć trzeba jednocześnie ćwiczyć.Dobrze porozumiec się z dietetykiem lub z por.chorób metabolicznych,gdzie i dietetyka można spotkac.Jak ci się polepszy to zapisz się na gimnastykę dla pań,na jogę czy coś.I w domu cwicz.Pięć posiłków dziennie ,małych o wyznaczonych porach.Życzę ci,aby to nie był zwiastun udaru,a zwykła migrena.Trzeba się za to wziąć.Przed udarem często się zdarza ,że bardzo boli głowa,słabość,drętwienie języka,połowy twarzy,a za jakiś czas może się nagle pogorszyć.Nie zwlekaj.Ja bym jednak na pogotowie zadzwoniła.