Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Łódź, kardiochirurgia na Sterlinga

Gość Iza

Rekomendowane odpowiedzi

Gość garfield
dzis moj tata miał wstawiane stenty do aorty, dotychczas 99% bylo zatkane, 5 metrow nie mogl przejsc....30 min i po zabiegu, 2 godziny pozniej juz z tata siedzialem jadlem obiad.mistrzostwo swiata.fachowcy nie z tej ziemi...niesamowita opieka, wspaniale pielegniarki...polecam z *całego serca*
Lekarze przereklamowani,bez koperty z pokazna sumka nie ma co tam isc. Jak nie dasz kasy twoj termin operacji stale sie zmienia,co nie ukrywam,ze jest to bardzo stresujace dla chorego,tylko,ze kogo to obchodzi.Wszystko wedluig zasady pieniadze albo zycie.Smiertelnych przypadkow tez maja na swoim sumieniu sporo. Warunki sanitarne uragajace!!!!
Ja mam inne doświadczenie:mój tata był dziś operowany, chociaż termin miał na jutro (zwolnilo się miejsce)Nie dawaliśmy żadnych pieniędzy!Trzy tygodnie temu tata leżał na Kniaziewicza, gdzie wstawiono mu rozrusznik (po drugim zawale). Z tego szpitala lekarz umówił tatę z profesorem ze Szterlinga (państwowo), który wyznaczył operację za 3 tygodnie (czyli na jutro).Być może zależy na jakiego lekarza się trafi, ale nie mogę się zgodzić, że tam wszyscy biorą.Jeszcze raz podkreślam, że nie mamy tam żadnych znajomości i nikt nie sugerował, że mamy za coś płacić.

Moi drodzy opowiadacie bzdury,moja mama 23 marca tego roku miała wymienianą zastawkę aortalną właśnie w łodzi.Operował ją prof.Jaszewski i doktor Pawłowski,nie dałam ani grosza ,nikt nawet nie dawał nam do zrozumienia ,że koperta jest mile widziana.Obecnie mama jest pod opieką profesora i powiem szczerze jestem pod ogromnym wrażeniem tego człowieka i jego podejścia do pacjenta. Jak ja to mówię mały człowiek z wielką głową,wielu lekarzy może się od niego wiele nauczyć,a z mamą wcale nie było ciekawie,także zanim komuś przypniemy łatkę to się dobrze zastanówmy,i nie wsadzajmy wszystkich do jednego worka.pozdrawiam wszystkich monika.

Gość jklimczak

Kilka lat temu właśnie na Sterlinga miałam wstawianą zastawkę i *łataną* dziurę-przeciek międzykomorowy. Operował mnie prof.Jaszewski i tutaj chylę czoło przed tym CZŁWIEKIEM. Nie dałam ani złotówki i nie dano mi do zrozumienia, że popełniam nietakt. Byłam bardzo dobrze traktowana i myślę że profesor zrobił wszystko co było możliwe i w Jego mocy. Jestem bardzo wdzięczna i ubolewam, że u nas zawsze i wszystkich traktuje się jednakowo-najlepiej żle.. Zgodzę się jednak z tym, że są lekarze również w tej placówce co wszystko uzależniają od koperty...

Ci lekarze tacy uczciwi,ze kaske mile widza przed operacja,bo po moze byc roznie.(daja choremu wizytowke,zeby rodzina sie skontaktowala-wiadomo po co) Znajomi odbierali 10.000 zl od jednego,bo pacjentka nie przezyla,a tak zapewniali czego to oni nie potrafia.

Myślałem, że problem będę mieć przynajmniej z głowy... a tu widzę raczej nie przychylne opinie o kardiologii na Sterlinga. Zastanawiam się jeszcze nad konsultacją w WAMie. Chociaż kolega namawia mnie, bym udał się do zgierskiego MED PRO, tam leczyła się jego żona i nie było problemów, wszystko było jak trzeba. Ktoś słyszał?

Po tym co przeczytałam to aż musiałam się zdobyć na opinię o Sterlingu... Byłam tam na ablacji arytmi w 2009 roku jako 29 letnia pacjentka i przyznam, że klinika ma bardzo wysoki poziom pionu zarówno lekarskiego jak i pielęgniarskiego. Doskonała diagnostyka, samego zabiegu nie wspominam najlepiej a dość traumatycznie bo trwał bardzo długo i był bolesny w moim przypadku ale lekarz wykonujący u mnie ten zabieg, dr Kaczmarek odwiedzał mnie regularnie przez parę godzin po nim, z przenośnym USG, którym sprawdzał zmiany po ablacji. Czułam się komfortowo, a nie jak w innych szpitalach mocno osamotniona. Nie wiem skąd negatywne opinie na temat kardiochirurgii w tym szpitalu ale ja z czystym sumieniem mogę napisać, że jedynym mankamentem tamtego miejsca jakie zauważyłam był sam budynek, nieodremontowany, nic poza tym. Dodam jeszcze, że nie słyszałam nic o kasie, Ci lekarze w/g mnie są sumienni i z powołania a nie konowały wyciągające łapy po ciaćki.