Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Częstoskurcz - ablacja

Gość jola

Rekomendowane odpowiedzi

iwona - myślę, ze powinnaś zgłościć się na konsultacje do jakiegoś innego specjalisty i spokojnie, bez pośpiechu porozmawiać co można dalej zrobić, co jest lepsze dla zdrowia i dla psychiki. Nie ma co sie negatywnie nastawiać, trzeba wszystko rozważyć, bo wbrew temu co mowisz, jeszcze całe życie przed Tobą, młoda jesteś i powinnaś cieszyć sie życiem, a nie stresować serduchem. Zdrowa psycha to najważniejsze przy chorobach z sercem. Dziewczyny dzięki za rady, teraz juz wiem na bank, że dobrze zrobiłam zapisując się do prof Walczaka. Mam takie pytanko, jak długo w CK Allenort czeka się na ablacje od pierwszej wizyty. Nie ukrywam, że jak najszybciej chciałabym mieć to za sobą - z psychicznego punktu widzenia. Odezwę się do was na pewno na maila, jak tylko znajdę chwilkę czasu na pozbieranie myśli i sensowne ułożenie dłuższej liczby pytań :) Bo po głowie chodzą i nie dają spokoju :) A i jeszcze pytanko czy Centrum Kardiologiczne Allenort to to samo co Centrum Kardiologiczne Anin, bo na ich stronce to raz tak nazwa, raz inna. I sama się juz pogubiłam. Chodzi mi o CK na Płowieckiej 37 w Warszawie. http://www.ckanin.pl/ Pozdrawiam serdecznie, Beata
Gość Grzesiek tychy
Cześć.Jestem Grzesiek.Mieszkam w Tychach.Ablacje miałem teraz 20 kwietnia 2008 roku.Strasznie sie bałem ale nic nie bolało.teraz sie ciesze bo juz 6 latt mam czestoskurcz napadowy serca. teraz czuje sie świetnie.doktor stec mni robił amlacje .niepamietam jeszcze tych 2 lekarzy.ale bylo fajnie.śmialismy sie wogóle.pozdro moje gg to 8080437
Hej Grzesiek, a gdzie miałes robioną ablację? No i jak samopoczucie i zdrowie? Wnioskuję, że jesteś również młodą osobą. Interesuja mnie bardzo informacje na temat czasu rekonwalescencji po ablacji, jak szybko mozna wrócić do uprawiania sportów, szczególnie aerobik :) Pozdrawiam
Ja jeszcze ablacji nie mialam robionej, nawet terminu dokładnego mojej ablacji nie mam, zapisałam sie na wizytę do CKAllenort w Warszawie, i prawdopodobnie tam będę miała ablację. Dlatego też cenne są dla mnie opinie innych osób, które mają juz ten zabieg za sobą. Pozdrawiam
Agata, to trzymam kciuki, żeby wszystko się udało za pierwszym razem wypalić. Trochę Ci zazdroszczę, ze juz za pare dni będziesz to miała za sobą, ja muszę czekać do wakacji. Mam takie małe pytanko: jak długo czekałas na ablacje od swojej wizyty u prof? Pozdrawiam, Beata
Biorę leki na nadciśnienie do 4 miesięcy. Są to Tritace i Dilzem. Ostanio według mnie pojawiły się wyczuwalne przeze mnie niemiarowe bicia serca. Do mojego lekarza nie mogę się dostać bo zapisać się mogę dopiero na czerwiec. Poszedłem więc prywatnie i lekarz zamienił mi Dilzem na Satohexal. Nie wiem teraz co robić zamieniać leki nie chcę żeby mój lekarz poczuł się urażony i nie wiem czy to dobrze sobie tak zmieniać leki.
tak przy okazji chcialam jeszcze o cos spytac. otóż po holterze, echu i innych badaniach zostalam skierowana w trybie pilnym na ablacje. jak czytam wypowiedzi innych, to wnioskuje, ze wiekszosc osób z czestoskurczem ma jakies objawy, czesto bardzo uciążliwe, męczące. i to mi daje do myslenia, bo ja oprócz dwóch omdlen i zawrotów głowy nie mialam zadnych objawów. czasem mam tętno powyzej 210 ale nie zdaje sobie z tego sprawy dopóki mi tego aparat nie pokaze. gdyby nie przypadek to bym nawet nie wiedziala ze jestem chora. czy mozliwe jest ze sie nie ma objawów?? bardzo prosze o odpowiedz, bo w maju mam ablacje a ze jestem laikiem w tej dziedzinie to bardzo bym chciala sie dowiedziec cos na ten temat. nie wiem czy mnie wyobraznia nie ponosi ale wydaje mi sie ze cos tu jest nie tak. pozdrawiam raz jeszcze.
Gość Agata79
Beatko i znowu przekładaja termin ja oszaleje mam małe dzieci i tak z dnia na dzien isc nie moge a ostatnio przed długim weekendem tak chcieli we czwartek dzwonia choc do nas w piatek :((( a ja wizyte miałam w Aninie prof w zeszłym roku w kwieniu ale dlatego to tak trwa bo mi sie czestoskurcze w trakcie ciazy ujaniły i czekali az spokojnie urodze itp No i teraz znowu czekam :(( na telefon