Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Częstoskurcz - ablacja

Gość jola

Rekomendowane odpowiedzi

Beatko! Ja tez miałam robioną ablację w CK Anin na Płowieckiej w W-wie i również mogę z czystym sercem polecić Ci ten ośrodek. Potwierdzam wszystko co napisała małgosia. U mnie zabieg wykonywał Dr Szumowski. A wcześniej na konsultacji również byłam u Dr Walczaka, który jest bardzo miłą osobą, jednak polecam Ci przygotować się do wizyty i zastanowić się o co chciałabyś się zapytać, ponieważ podczas mojej konsultacji Dr Walczak właściwie nic mi nie wyjaśnił poza ustaleniem terminu abalcji - dzięki czemu miałam wiele wątpliwości do czasu zabiegu - dlatego o wszystko pytaj i czekaj na wyczerpujące wyjaśnienia. A sam zabieg przebiegł bardzo sprawnie, w naprawdę sympatycznej atmosferze - u mnie zupełnie bezboleśnie... no i najważniejsze, że skutecznie. Jestem teraz zupełnie zdrową, szczęśliwą i pełną życia osobą - Tobie też tego życzę ;-). Słyszałam opinię, że ten ośrodek jest obok Zabrza i Anina najlepszym w Polsce - dobrze trafiłaś. Powodzenia;-)
Gość wystraszona
amnie czeka ablacja juz w poniedzialek w waszawie w allenorcie bylam juz tam na jednodniowych badaniach skierowana przez prof.walczka jest tam naprawde super warunki personel przemily a mimo to bardzo sie boje chyba beda mieli ze mna problem z powodu mojego strachu co zrobic zeby tak nie bac sie
hej nie boj sie ja przeszlam przez to w normalny szpitalu a ty tam to juz niemasz sie czego beac niejest tak zle jak idziesz do prof Walczaka nie boj sie wcale idz pozdrawiam i zycze zdrowaia i zebys miala wiecej szczescia niz ja tez sie balam i nie potrzebnie
Gość wystraszona
dzieki za dodanie mi otuchy postaram sie zapanowac nad emocjami ale dzis to przezywam strasznie chyba najgorszy dzien mialam termin na 23 kwietnia i staralam sie o tym nie myslec ale wczoraj zadzwonili ze maja miejsce na 14 kwiecien i dopiero zaczelam sie bac mam nadzieje ze to przejdzie
przejdziesz napewno ja czekalam na zabieg 6 miesiecy i omalo nie zwariowalam a to bylo nie potrzebne wiesz tam w Warszawie opieka super bylam tam u prof Walczaka ale zabieg zrobilam w Poznaniu i tak po czasie sie zastanawiam czy nie popelnilam bledu zerygnujac z Warszawy ale przejade sie za rok znow do prof
do klaudii umnie sie zabieg nie udal bo dopiero jak doszli do serca okazalo sie ze mam arytmie w peczku hissa i zrezygnowali z przypalania bo to powarzna sprawa i konczylo by sie stymulatorem a ja niechce stymulator i jak tam weszlam z arytmia tak z nia wyszlam moglam miec zabieg w Warszawie i zrezygnowalam teraz niewiem co dalej narazie mam leki a co bedzie jak mi nie pomoga ?
Iwono ja pamietam ze lekarze ciagle mialam przepisywane leki.I ciagle trafialam na izbe przyjec tez z powodu arytmii. Jest to takie okropne paskuctwo-nie da sie z tym normalnie zyc!musialam zrezygnowac z wielu rzeczy.Ale kardiolog mnie denerwowal coraz bardziej bo wie ze cierpialam na to kilka lat to ciagle mialam brac jakies leki. I tak sobie pomyslalam ze to nie mozliwe zebym ciagle brala te leki -nie bede brac i sie truc tymi tabletkami.Przeciez musi byc jakies wyjscie inne niz leki. a ja jestem mloda to tym bardziej.I poszlam do niego i powiedzialam ze nie wierze w to zeby nie bylo innego wyjscia niz tylko tabletki!!! I powiedzial ze umowi mnie z kardiologiem z W-wy i sie okarze co sie da zrobic! I co spotkalam sie z nim i jednak da sie to jakos pozbyc- ablacja!!!i sie zgodzialm bez zastanowienia na ablacje! Ja na Twoim miejscu bym chyba wolala ten stymulator czy rozrusznik bo z tym mozna zyc narmalnie i w niczym nie przeszkadza... jakby teraz mi to zaproponowali to bym sie zgodzila na to -ale nigdy na tabletki!
hmmm ale najpierw musiala bym jeszcze raz podejsc do zabiegu ablaci dokonczyli by to co zaczeli i na drugi dzien wstrzepili by mi stymulator wyszlam ze szpitala tydzien temu i narazie niechce jeszcze raz tego przechodzic mam poprostu dos ja zyje z tym 24 lata to polowa mojego zycia
Z tego co czytalam to stymulator nie jest najgorsza rzecza. odkad zaczelam chorowac na serce czytam bardzo duzo na ten temat ksiazek i w internecie duzo rzeczy.i czytalam o stymulatorach tez. Jesli masz takie wyjscie - to lepsze to niz meka z ta bigeminia.....