Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne kłucie przy przełykaniu po usunięciu zęba

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam taki dziwny problem. We wtorek miałam chirurgicznie usuwaną 8. Z przygodami, ale jakoś pomału dochodzę do siebie. Jednak odezwała się kolejna dolegliwość, mianowicie wówczas gdy przełykam - ślinę, pokarm czuję takie dziwne kłucie w przełyku, które promieniuje do pleców. Czasem nawet czuję że to kłucie *rozchodzi* się w kierunku łopatek. Dodam, że to kłucie jest mniej więcej na środku pleców. Jak mi się odbija to też czuję to dziwne uczucie. Może ktoś z Was miał coś podobnego, albo może wiecie co to może być?
Dzisiaj byłam na kontroli u dentysty. Okazało się, że ta moja ósemka była najgorszym przypadkiem w tym dniu ;]. Dostałam dzisiaj płukankę, żeby ta rana się szybciej zagoiła. Mam antybiotyk. Biorę też rutinoscorbin/witaminę C. Oooo i muszę bardzo zdrowo się odżywiać. Czyli witajcie owoce, warzywa i mile widziane nabiały, których nie znoszę. Z kolei dzisiaj na policzku zrobił mi się żółty siniak. Dentystka powiedziała, że to krwiak i jak to nacisnęła to pojawiła się krew. W poniedziałek znowu na kontrolę. A jeśli chodzi o to połykanie i dziwne kłucie to dzisiaj może jakby trochę lepiej. Zaznaczam TROCHĘ. Sama się nad tym zastanawiam i może to na tle nerwowym...