Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, uderzenia gorąca, zmęczenie, mrowienie i omdlenia a Helicobacter pylori

Gość adam

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, Mam 31 lat , mezczyna , Po prawie 3 miesiacach objawow takich jak : - mrowienie dolnych konczyn - uczucie - nadchodzaca fala ciepla - zawroty glowy - omdlenia - ogolne zmeczenie - brak aktywnosci porannej - przyplyw mocy wieczornej - problemy ze spaniem Wykonalem test na HP jest dodatni. Przepisano mi 2 x antybotyk : - DUOMOX - KLARMIN Dodatkowo NOLPAZA i lek oslonowy. Okres 7 dni zobaczymy jaki bedzie efekt ??? Czy macie lub mieliscie podobne objawy ??? Pozdrawiam, Adam
Gość babka z bagien biebr
jak miałam helicobacter p. to gasrolog oprócz tych dwóch antybiotykówkazał mi pic melise z dziurawcem,a oprócz tego siemię lniane,któreosłania powierzchnie sluzówki żołądka.I nie jeść ostrych przypraw i potraw z wyjątkiem chrzanu.Z owoców najlepsze na żołądek dojrzałe banany i winogrona.Nie jeśc zupy pomidorowej [kwasy].Zastosowac przez jakis czas dietę lekkostrawną,żeby żołądek sobie odpoczął po tym helikob.Jak chcesz to możesz jeszcze pic przed snem zsiadłe mleko zrobione na grzybku tybetańskim,co ma rewelacyjne działanie nie tylko na przewód pokarmowy.Ja piję codziennie-20dni pije-10 dni przerwy i znów.Odkąd to robię nie mam żadnych problemów z żołądkiem,a latami mi powracały dawniej te problemy.Pozdro.W kazdym razie melisa z dziurawcem,a przed snem len mielony w pół szkl.wody i na czczo to samo.[1 łyżeczka lnu].
a mnie ktos pomoże?---W wymazie z gardła ,,candida albicans**.Ciągle kula sluzu na wysokości krtani.W uszach skóra schodzi i swędzi.W nosie swędzi w srodku i czubek nosa na zewnątrz.To samo przy odbycie.Co z tym robić Zrobiłm samodzielnie wymaz,bo madra pani laryngolog na lekki ból w głebi gardła bez gorączki,tylko ciągłe chrząkanie dała mi ,niestety ,antybiotyk.Trzy tabletki na trzy dni.Po czym jest gorzej.
Witam! leczyłem sie na nerwice prawie 6 m-cy ziołowo i farmakologicznie.Ciagłe bóle serca- brzucha- lęki -zmęczenie- nerwowośc itd..leczenie bez rezultatów bóle coraz wieksze. Badanie krwi wykazało obecnosc helikobaktera czy to moze byc objawem nerwicy -leku.. ??? Dodam jeszcze ze mam czeste gazy nagle pojawiły sie hemoroidy,które zaleczam sam maściami. czy ktos z was miał takie objawy???

Tez choruje na ta bakterie od roku i co pol roku mi powraca. mam te same objawy bez omdlen, mam bardzo silne zawrtoty glowy, czasem biegunka, odwodnienie, wymioty, kolki, czeste gazy. Ostatnio w szpitalu wyladowalam na kroplowce. Wiec polecam bardzo duzo pic. biore antybiotyki duomox,i klabax, flumycon- przeciwgrzybicze, i oslonowe linex forte i polprazol.

Witam rownież mam objawy napad gorąca zawroty głowy uczucie omdlenia tylko ze wyczulony jestem i w odpowiednim momencie siadam albo kładę się czasami wymiotuje jak zaduzo słodyczy się najem dzień wcześniej to właśnie cukier powoduje te objawy mam tom bakterie z 4-5 lat byłem u rożnych lekarzy i nikt mi nie potrafił pomóc dopiero jak się przełamałem na gastroskopię to dowiedziałem się co mnie wykańcza kiedyś ważyłem 80kg po kilku latach 59kg

A co tu sie przełamywać. Gastroskopia w ogóle nie jest bolesna ani nieprzyjemna, nie można wylko jeść przez 12 godzin przed zabiegiem. znieczulaja ci nos i przez niego wkladają cienki endoskop do zoladka. przy wejsciu do zoladka ja mialem 2 razy krótki odruch wymiotny, ale żołądek pustu więc się nie wymiotuje. Kilka minut i po wszystkim. Jak macie jakieś dolegliwosci pokarmowe to nawet sie nie zastanwiajacie jeśli macie mozliwosc zrobienia gastroskopi. Nie ma sie czego bać. Nie wiem ską w ogóle te obawy, ktoś was nastraszył jakimiś bajkami o strasznej gastroskopi.