Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zaawansowana paradontoza i lęk przed dentystą

Gość Paradontoza

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy wiecie czy tez nie ale duza role odgrywa tez STRES, stres bardzo poglebia paradontoze wiec przede wszsytkim trzeba na spokojnie wszystko wziasc i przeanalizowac. Do podstawowych domowych lekow mozna zaliczyc : - Vitamine C - Vitamine D - Redukcja Stresu - Koenzym Q10 - Olejek z drzewa herbacianego - Sok z Zurawiny - Szczoteczki z rotacyjna glowka ( usuwaja bardzo dobrze kamien i plytki powstale w wyniku paradontozy tzn zolte naloty ) Sam mialem problem z tym ustrojstwem, krawienia zebow itd. Wyleczylem sie sam chociaz byla to dluga droga do celu.
Gość chmurka11

Nie wiem, czy już nie jest za późno, bo post był z 2011 roku, ale mogę Ci polecić gabinet, w którym mojej mamie zatrzymali paradontozę po dosłownie kilku wizytach. Podobno leczą peridontologicznie we wszystkich metodach na rynku. Gabinet jest na mokotowie RS Dental Pozdrawiam

Gość Dr Rouslan

Praktycznie nigdzie wyraźnie nie stosuje się pogląd, że paradontoza - to jest w ogólnym rozumieniu - ZAINFEKOWANA RANA! Czyli leczenie musiałoby polegać nie tylko na higienie jamy ustnej oraz usunięciu kamienia i innych bardzo drogich zabiegach, o czym wszędzie piszą i radzą, ale również na ZWALCZANIU ZAPALENIA DZIĄSŁA, a więc PARADONTOZY. Od razu po usunięciu kamienia koniecznie należy przeprowadzić skuteczną antybiotykową terapię, a więc w sposób gwarantowany zlikwidować ZAPALENIE DZIĄSEŁ i parodontu. W przedsionku żuchwy i szczęki stosuje się seria 10 zastrzyków antybiotyku, kumulującego się w kości, 2-3 razy w tygodniu. Już po drugim zastrzyku większość pacjentów odnotowuje zaprzestanie krwawienia z dziąseł, zniknięcie nieprzyjemnego zapachu i zmniejszenie ruchomości zębów. Dlaczego iniekcja, a nie doustne stosowanie antybiotyku kumulującego się w kości? Przy doustnym stosowaniu koncentracja antybiotyku w pierwszej kolejności ulega rozcieńczeniu w płynach i tkankach organizmu oraz neutralizacji poprzez wątrobę i dopiero potem nieznaczna ilość antybiotyku dotrze do chorych dziąseł. Natomiast w miejscu iniekcji, w okolicach chorych na paradontozę zębów - antybiotyk będzie miał największą koncentrację i jego maksymalna aktywność jeszcze nie będzie zneutralizowana wątrobą. Zainteresowanych pacjentów zapraszam na skuteczne i niedrogie leczenie paradontozy według logicznej sekwencji: a) usunięcie kamienia b) terapia antybiotykiem kumulującym się w kości żuchwy i szczęki, czyli iniekcja do przedsionka jamy ustnej c) porady higieniczne Zapraszamy do zapisów na konsultacje i skuteczne leczenie do dr. Rouslan, klinika stomatologiczna CITIDENT, tel. 862 47 70, ul. Młynarska26/28, Warszawa.

Powiem tak, po takich ekscesach warto aby mieć jednego a sprawdzonego swojego dentystę, niczym swój lekarz rodzinny. Ja z kolei mam jednego stomatologa, do którego zawsze chodzę i nie czekam długo na wizyty. Zrób tak samo! bo to szkoda zdrowia i szkoda nerwów. Polecę Ci w Częstochowie przy Warszawskiej 1, ja chodzę do Pani Jędrycha-Kowalik. Miła, fajna pani, która naprawdę rzeczono i profesjonalnie podchodzi do problemu !

Gość nie lekarz

Do wszystkich dotkniętych paradontozą najlepszy sposób płukać i szczotkować sodą z wodą utlenioną to ważne z najzwyklejszą WODĄ UTLENIONĄ uważać żeby nie dostało się do gardła Ja niestety dowiedziałem się trochę za póżno trzy zęby wyleciały ale ruszały się też i inne i co ? 2- tygodnie stosowania soda+woda utleniona teraz mogę orzechy gryżć TEGO CI LEKARZ NIE POWIE bo co ? stracił by pacjentów tak? to jest też dobre na zapalenie dziąseł działa super Jeśli będą komentarze że to nie prawda TO BĘDZIE PISAŁ LEKARZ niech każdy się przekona sam proste prawda ?

Na każdy strach są jakieś metody, może warto spróbować się przełamać? Paradontoza to nie żarty... Wiem, że łatwo mówić, trudniej zrobić... ale zdrowie jest najważniejsze. Ja moje braki wiedzy na temat stomatologii i dbania o zęby uzupełniłam poleconą mi lekturą Bądź bystry u dentysty, książki, która w lekki sposób pokazuje, że dentyści są dla ludzi i dla ich dobra, uczy właściwego podejścia:) pozdrawiam!

Nie ma się czego bać, sądzę,że większy strach powinien Cię dopadać na samą myśl,że możesz się doprowadzić do gorszego stanu. Może nie masz paradontozy tylko te zęby Ci się popsuły i się ruszają? Mi się tak raz jeden ukruszył. Byłam pewna,że to plomba bo widziałam biały kawałeczek a dentystka powiedziała mi,że to zepsuty ząb. Trzeba chodzić do dentysty regularnie na kontrolę wtedy się uniknie różnych nieprzyjemnych sytuacji bo lepiej zapobiegać niż leczyć. Ja chodzę do CMP dent w Krakowie, jeśli masz okazję to polecam. Młody, sprawny zespół, a nawet i przystojni lekarze tak więc polecam. ;) Gwarantuję Ci,że wyjdziesz zadowolona i z innymi myślami. Może idź też do jakiegoś specjalisty, który pomoże Ci się wyzbyć lęku? Łatwo mówić *nie panikuj* jednak z tego co widzę naprawdę się tego panicznie obawiasz.