Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Częstoskurcze i niedobór potasu

Gość lech

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 21 lat, moje problemy zaczeły sie kiedy dostałem czestoskurczy nadkomorowego, diagnoza - zbyt mało potasu, czestoskurcze mam raz na miesiac powili zaczełem sobie z tym radzic, myslałem ze sie nakrecałem i skurcze dodatkowe powoduja ta tachykardie. Na jakis czas był spkoj dopuki szybkie bicie nie obudziło mnie wsrodku nocy. Zrobiłem echo - ok. ostatnio małem wszystkie objawy naczynnosci tarczycy - hormony wyszły w normie ale wszystkie przy dolnej granicy, usg tarczycy tez ok. jestem osłbaiony,magnez i potas biore regularnie
@48 *Młody,zajmij się jakimś sportem,siedzenie przy kompie nie wychodzi ci na zdrowie.* hmm., b.rzeczowy argument , śp. Skolimowska, Puerta czy inni, zajęli się sportem, jakoś to wiele nie zmieniło..... poza tym, kolga LECH, nie napisal że 24h/ na dobę , przesiaduje z czipsami przed kompem.... Poza tym : *ci* , zamieniłbym na *Ci*, to się nazywa np. szacunek albo kultura pozdro ZIOM :p ;)
Jak ktoś ma zdrowie to uprawianie rekreacyjnie sportu żawsze wychodzi sercu i ogólnie całemu organizmowi na zdrowie.Przypadek śp. Skolimowskiej i innych wyczynowych sportowców nie jest przykładem zdrowego uprawiania sportu to jest niestety patologia i chęć uzyskiwania dobrych wyników kosztem zdrowia,ale zdrowy rozsądek w uprawianiu sportu jest zawsze korzystny dla zdrowia człowieka.Pozdrawiam osoby rozsądne( w każdej dziedzinie) i wtedy zdrowie będzie na pewno dobre.
kiedy wiesz że coś nie tak, to jeszcze od biedy można, trenuj ! gorzej jak lekarze zabronią...cóż ... Pani Mario - o tej porze ?Jak tak można !? :PP Rozsądna opinia, oczywiście 99.9% zawodowców żyje i ma się dobrze, ale rekreacyjny zdrowszym jest. Niemniej, znany polityk , na pytanie co go trzyma w dobrym zdrowiu, wiadomo co kiedyś odpowiedział : fajeczki, /cygara/ alkohol / oj, nie czerwone wino ...ha ha / itd ..:).... życie jest zabawne :)