Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne bóle i pulsujące mięśnie

Gość Kamyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Od pewnego czasu pojawił się u mnie dość poważny problem i nie za bardzo wiem do jakiego lekarza powinienem się z tym udać... Nie wiem już czasami też czy to co mnie boli to rzeczywiście mnie boli czy ja wyszukuję sobie kolejne nowe objawy... Główny problem jest taki że odczuwam tak jakby pulsujące mięśnie, nie wiem za bardzo jak to określić, nie są to takie drgania że drga, drga i przechodzi to na ogól wygląda tak że dany mięsień zadrga raz, góra dwa i tyle. Nie ma żadnej reguły w jakim miejscu to występuje czasem w okolicy łydki, czasem achillesa, przy kolanach, w udach, na dole pleców, czasem też na rękach... Do tego dochodzą dziwne bóle, nie wiem też za bardzo jak to nazwać, tak jakby ktoś wbijał mi szpilkę, nie trwa to długo, takie jakby zakucie. Mam wrażenie że mięśnie nóg są bardzo napięte, schylając się nie jestem w stanie dotknąć głową kolan, co dawniej mi się udawało, co prawda nie bez wysiłku, ale teraz czuję bardzo mocne napięcie mięśni przy kolanach. Ogólnie od pewnego czasu czuję się zmęczony, mimo tego że za bardzo nie mam czym się zmęczyć... Z soboty na niedzielę spałem około 8-9h, a mimo to w ciągu dnia zdrzemnąłem się ponad godzinę... Prawie codziennie sypiam po 8-9h, a rano budzę się zmęczony. Często zdarza mi się budzić w nocy (dziś nawet parę razy), rano przeważnie mam katar i strasznie sucho w gardle. Parę razy odczuwałem też mrowienie w nogach. Nie wiem czy ma to też jakieś znaczenie ale w ostatnich dniach zdarza mi się że przytyka mi się jedno ucho... Dziś miałem wrażenie że boli mnie na dole brzucha i w okolicach jąder... Ogólnie te bóle nie występują jakoś często, to nie jest tak że mnie cały czas boli, ale niestety występują i bardzo mnie denerwują... Już czasem sam nie wiem czy boli mnie w innym miejscu czy to może już ja jestem tak przewrażliwiony że tylko szukam nowych objawów... Będę ogromnie wdzięczy za jakieś rady. Pozdrawiam
Sport uprawiam dość często. Lekarz rodzinny dał mi skierowanie na badania krwi i moczu, wyniki wyszły bardzo dobre... Morfologia w porządku, OB także, magnez w górnych granicach normy, potas też mieści się w normie, ASO niskie, TSH w normie, i teraz za bardzo nie wiem już co to może być... :( Większość osób sugeruje że może to być od kręgosłupa... Ale lekarz rodzinny nie chciał mi dać skierowania mówiąc że jestem jeszcze za młody... Jedyne co mi powiedział to że jestem nadpobudliwy i że łatwo się denerwuję, jednak poza tym skierowaniem na te badania nic więcej nie zasugerował... Co to może być? Mam już dość. Ciągnie się to już od 4-5 tygodni i nic... Dalej co jakiś czas zakuje mnie mięsień albo zadrga, czuję się zmęczony a moje mięśnie są bardzo napięte. Wczoraj wieczorem było nieciekawie... W zeszłym tygodniu była jakaś poprawa, ale od wtorku znowu jest to samo... Gdzie mam z tym iść? Do jakiego lekarza?
tez tak mam prawie caly czas miesnie ciagle napiete nawet jak sie poloze a przy probie rozluzniania sie chwilowe drgawki miesni ja jeszcze mam inne objawy ale to niewazne, mi sie wydaje ze to czysta nerwica a i z kregoslupem to tez pewniezwiazane, brakiem ruchu i niedoboru potasu/magnezu. Kregoslup mam skrzywiany i wszystkie stawy mi strasznie strzelaja zerowa kondycja mysle ze ja zaczne od leczenia kregoslupa bo jak w moim wieku mam problemy to co za 10 lat...
Czy w moim wypadku może to być nerwica? Cały czas zastanawiam się co to może być, mam już dość bo nie wiem co robić... Dziś gdy siedziałem czułem że *chodziły* mi nogi, były to lekkie ruchy, ale je czułem... Jakie powinienem zrobić badania, bo już mam dość tego kłucia, drgania, chciałbym wreszcie znowu pograć w piłkę czy w coś innego tymczasem się boję że sobie coś zrobię poważniejszego, bo mięśnie nóg są okropnie napięte...
Brak magnezu w organizmie :/ zadne badania krwi, no ludzie! lekarze tez do bani, skoro nie wpadli na pomysl, ze to niedobor magnezu w organizmie sprawia, ze miesnie pulsuja. Pozniej moze dojsc do silnych, rwacych skurczy, np. lydek. Okropne uczucie. Ale nim sie *dojdzie* do etapu ostrych skurczow, najpierw wystepuja *pulsacje*.
hmmm to mogą być pasożyty np. Włosień kręty może żyć w mięśniach do 40lat bez wiedzy żywiciela a no i chyba penisa też mogą zżerac powolutku tak sie doczytałem jak to włosien to ja bym pobiegł do lekaża bo tez tak mam z mięśniami za miecha idę do lekarza

Mam dokladnie te same bóle pojawiaja sie z nikad tez czuje jak by kłocie igla a tu bol wystapi ,tu a innym razem gdzie indziej nie odczowam tego caly czas tylko raz na jakis czas do tego jeszcze dochodzi b-ól w skroni jak by cisinienie mi podskakiwalo ,mam nadzieje ze to przez stres bo sotatnio mialem ciezki miesiac

Cześć. Minęło już trochę czasu odkąd opisałeś objawy. Czy możesz powiedzieć jak się sprawy potoczyły? Jestem ciekaw gdyż zaobserwowałem podobne problemy. U mnie rozwijało się to mniej więcej tak: - około rok temu zaczęły puchnąć mi węzły chłonne twarzy, - w styczniu zaatakowało mnie coś na kształt nieprzyjemnej grypy jelitowej z cuchnącymi wiatrami i wydzieliną. Objaw ten zniknął ale odczuwam świąd jakby hemoroidalny. - w lutym rozbolało mnie na cały dzień udo i nie mogłem stawać na lewą nogę, kuśtykając. - miesiąc temu wydobyłem torbiel spod skóry między łopatkami, była już tam dłuższy czas. Może nawet kilka lat ale nie zwracałem uwagi. - sporadyczne pojedyncze pulsy w lewym uchu jakby tętna, - od kilku dni mimowolne pulsowanie różnych mięśni, - znalazłem też 4 rubinowe piegi - takie 0.5mm czerwone piegi na torsie - podobno tworzą się w tym wieku, - nie mogę powiedzieć na pewno ale czuję się jakby chłodniejszy w lewym odcinku lędźwiowym. Dochodzę do wniosku, że te różne zaburzenia muszą pochodzić od kręgosłupa ze względu na to, iż przy wstawaniu z łóżka strzela mi czasem jeden krąg i to właśnie w miejscu gdzie znalazłem ową torbiel. Jak również nachylenie się nad wanną to uczucie przeciążenia w krzyżu. Od dawna też czuje takie niby zmęczenie i dużo śpię. 2 lata temu miałem też grzybicę na stopie, którą udało mi się niedawno wyleczyć. Nie wszystko musi mieć związek ale mam przeczucie jakby wszystkie te dolegliwości zaczęły spadać na mnie jedna po drugiej. Innych bóli raczej nie mam, a wcześniej nic mnie raczej nie bolało. Mogę jedynie przypomnieć sobie że kiedyś też odczuwałem te rwanie w tylnej części głowy przy jakimś ruchu bez gimnastyki. Bardzo rzadko ale pamiętam. Częściej były też kiedyś nocne skurcze prawej łydki. Rwanie i skurcze łydki dawno u mnie nie wystąpiły. Mam teraz 30 lat oraz lekką nadwagę. Z góry dzięki za wszelkie wieści.

Do: Główny problem jest taki że odczuwam tak jakby pulsujące mięśnie, nie wiem za bardzo jak to określić, nie są to takie drgania że drga, drga i przechodzi to na ogól wygląda tak że dany mięsień zadrga raz, góra dwa i tyle Załamać się można jak sie czyta te komentarze do zapytania. Proponuję przeczytać cos na temat ćwiczeń Lowena (bioenergetyka).po prostu w sposób naturalny (poprzez drgania) rozluźnia się mięsień. CZyli OK, nie ma się czym martwić.

Cześć ! To wszystko wina niedoboru magnezu. Najlepiej ograniczyć wszystkie używki, które go pochłaniają i znaleźć najlepszą metodę na jego uzupełnienie. Mam na myśli dobór odpowiedniego suplementu diety, czy w ogóle zastanowić się nad zmianą menu i zadbać o żołądek a w tym o cały organizm. Można też kąpać się w chlorku magnezu co pozwoli wchłonąć się mg przez skórę. Pozdrawiam!

Witam, mam podobne objawy. Od dwóch tygodni drgają, pulsują mi mięśnie w różnych częsciach ciała, wygląda to tak : np 4 uderzenia i spokój. Gdy leże to odczuwam jakby całe mięśnie pleców mi się ruszały. Nieraz jest to tak mocne, że normalnie widzę jak mi mięsień pracuje. Nie wiem czy to ma jakiś związek ale odkąd pojawiły się te pulsowania to mam bardzo widoczne zyły na rekach, zwlaszcza na dloni. Może wie ktoś co mi dolega? Strasznie się boję, że może być to ALS.

Gość Alexicern

Witam. U nowo przywiezionych do stada macior, jakiś miesiąc po zaproszeniu pojawia się śluzowaty wyciek z pochwy o konsystencji żółtej śmietany. Po 3 dniach po tym wycieku pojawiają się objawy rui. ostatnio choroba objęła też 2 inne maciory, zapraszanie w tym samym czasie co co owo przywiezione. Maciory były zapraszane zarówno knurem jak i nasieniem.
Proszę o pomoc.
Krzysztof

U mnie było, najpierw ból w stawach, później doszło strzelanie, kilku roumatologów, wynik roumatoidalny OK, tabletki i zastrzyki przeciwzapalne, podejrzenie łuszczycowego zapalenia stawów wkroczył Metotab, Depomedrol i zastrzyki, coraz większe dawki leków reakcji zero, załamana szukałam pomocy w medycynie naturalnej leki diety (od diety optymalnej która w sumie mi jeszcze bardziej zaszkodziła), to co mi pomogło (nie mówię że każdemu pomoże, jeżeli stawy są już zniszczone ze zmianami i zwyrodnieniami tego już nic nie cofnie) ale chorobę można opanować,a na każdego działa co innego) Ja  trafiłam na dobrego ortopedę z Poznania przyjmuje na ul.Grunwaldzkiej zalecił mi  między innymi stosowanie olejków CBD  , MSM  i maść konopna Themrolka extra kupiłam w aptece konopnej w Poznaniu Konopna Farmacja na Dąbrowskiego 36  mozna tam do nich zadzwonić zamówić  i doradzą jaki olej CBD bo jest ich na prawde dużo dlatego nie piszę jaki stosowałam bo przy stosowaniu olejków CBD trzeba wybrać pod osobę ... także na chwilę obecną ten zestaw spisuje się rewelacyjnie. wcześniej byłam tylko na tabletkach przeciwbólowych a teraz wystarczy mi tylko jedna dziennie