Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drętwienie i mrowienie w kończynach i biodrze a nerwica

paula23

Rekomendowane odpowiedzi

Od ok 2 tygodni mam problemy z drętwieniem i mrowieniem kończyn dolnych i górnych!!!! przeważnie mrowienie ręki i nogi występuje jednocześnie po tej samej stronie!!!! raz lewa raz prawa strona!!! drętwieją mi także ręce od łokcia wraz z dłońmi a czasami same dłonie!!! ostatnio pojawiło się mrowienie także w okolicach biodra co czasami jest wprost nie do zniesienia!!! nie mam pojęcia skąd to się wzięło?? nigdy czegoś takiego przedtem nie miałam!!! bardzo się boję bo nie wiem co ze mną się dzieję a do lekarza boje się iść ponieważ mam jakieś obawy że zaraz coś wynajdzie jakąś chorobę a mam dopiero 23 lata a jeszcze mam życie przed sobą!!! przez ostatnie 3 miesiące miałam bardzo stresujący okres i praktycznie nie było dnia żebym się nie denerwowała!!! czytałam o nerwicy ale nie zawsze może to być jej objaw szczególnie że pojawiło się mrowienie w okolicach biodra raz z jednej raz z drugiej strony!!!!! nie znalazłam tu żadnej wzmianki odnośnie drętwienia w biodrach!!! proszę pomóżcie mi!!! czy ma ktoś może ten sam problem jeżeli tak to proszę napiszcie w jaki sposób radziliście sobie z tą dolegliwością!!!! z góry Wam dziękuję!!!
Gość skutek uboczny
ZASTOSOWANIE DIETY DR BUDWIG: Przez wiele lat dr Budwig obserwowała efekty zdrowotne opracowanej przez siebie diety stosując ją w leczeniu pacjentów z chorobami przewlekłymi. Okazało się, że jej prosta i naturalna recepta na zdrowie przyniosła pożądany skutek nawet w przypadkach uznanych przez akademicką medycynę za nieuleczalne i śmiertelne. Na podstawie długoletniej praktyki klinicznej dieta dr Budwig znalazła zastosowanie w leczeniu następujących schorzeń: 1. nowotwory łagodne i złośliwe, 2. miażdżyca, 3. atak i zawał serca, 4. arytmia, 5. obtłuszczenie wątroby, 6. astma oskrzelowa, 7. problemy trawienne, 8. wrzody żołądka, 9. wady wzroku i słuchu, 10. choroba Alzheimera, 11. artretyzm, 12. problemy dermatologiczne, 13. schorzenia wieku starczego, 14. stwardnienie rozsiane, 15. reakcje autoimmunologiczne, 16. schorzenia woreczka żółciowego, 17. schorzenia prostaty, 18. cukrzyca, 19. depresja, 20. problemy z pamięcią. Warto zauważyć, że dla osób dziedzicznie obciążonych ryzykiem zachorowania na pewne choroby, zdrowa dieta jest nie tylko jedną z możliwości, ale wręcz koniecznością. Osoby zdrowe, dietę dr Budwig mogą stosować okresowo w celach profilaktycznych, w myśl zasady - lepiej zapobiegać niż leczyć. DIETA DR BUDWIG - ZASADY DLA ZDROWYCH I CHORYCH: Podstawowe zasady diety dr Budwig: * Spożywać należy produkty świeże. * Potrawy nie powinny być przyrządzane na bazie produktów chemicznie konserwowanych, czy też z chemicznymi dodatkami (np. z glutaminianem sodu, polepszaczami w pieczywie). * Podstawowym i jedynym tłuszczem w diecie dr Budwig jest olej lniany tłoczony na zimno, nieoczyszczony, wysokolinolenowy. * Olej lniany należy spożywać codziennie w postaci PASTY, gdyż spożywany samodzielnie nie daje takich efektów leczniczych. * Pić około dwóch litrów wody dziennie (filtrowanej lub źródlanej). * Na pół godziny przed każdym posiłkiem należy wypić przynajmniej pół szklanki wody lub świeżego soku owocowego. * Jak najdłużej w ciągu dnia przebywać na świeżym powietrzu, jeśli to możliwe w słońcu. * Oleju lnianego zimno tłoczonego nie można używać do smażenia! http://www.olejlniany.zdrowe-produkty.pl/dieta.htm
Gość DominikaMsz

Dziewczyny nie panikujcie to jest podstawowy objaw braku witamin w organizmie .... wasz organizm w taki właśnie sposób woła do was ,ze brakuje mu magnezu . Już kilka razy przez to przechodziłam,czasami bywało,ze drętwienie biodra budziło mnie w nocy i nie pozwalało spac . Czasem dochodziły jeszcze bardzo bolesne skurcze lydek.Jedyną i skuteczną metodą jest przez jakiś czas pić lub łykać magnez i jakies witaminki typu Centrum. Mi zawsze pomaga i nie ma co latać po lekarzach i robić z tego wielkie halo. Po prostu Magnez i problem z głowy :) Pozdrawiam

Od paru dni równiez czuje mrowienie w prawym biodrze,ale zauwazyłam ze pojawiło sie po ćwiczeniach, zdaje sie ze tak konkretniej -po cwioczeniach na uda i posladki, zwłaszcza po jednym. Cos nadwyrezyłam? tez nie bardzo wiem co z tym robic. nie jest to jakis konkr ból, tylko denerwujace, strale mrowienie..