Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Strach przed ludźmi a nerwica społeczna

wik123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czytałam wiele na temat nerwic i moja przypomina nerwicę społeczną tj.boję się tłumów ludzi jak np.w sklepach,kościołach,stanie w kolejkach.przy tym czuję ogólne osłabienie,przyspieszone bicie serca,pocenie rąk,ale to jest strach przed szczękościskiem.mam to już dobrych parę lat,ale nieprzeszkadzało mi to ponieważ *ataki *pojawiały sie sporadycznie i zazwyczaj po wypiciu alkoholu.teraz pojawiają się częściej i boję się że kiedyś mogę dostać ataku gdziekolwiek i ludzie będą się na mnie patrzeć, twarz mi się poprostu wykręca w lewą stronę i muszę pożądnie ją masować żeby puściło.nie mogę uniknąc niektórych sytuacji zyciowych jak wywiadówka dziecka czy komunia,a właśnie w maju mój syn idzie do komuni i niewiem jak to przeżyję.czy ktoś wie coś na temat szczękościsków i od czego się biorą?co jest przyczyną?czy to wogóle jest nerwica?ciężko mi jest z tym żyć i porozmawiać też w sumie niemam z kim.czy może mi ktoś coś poradzić?
musisz udac sie do psychologa i pewnie psychiatry (ten pierwszy pomoze ci z objawami sobie poradzic i zrozumiec siebie, a psychiatra przepisze leki, ktore ci tez pomogą) musisz z kims o tym porozmawiac, ja mialam nerwice, ale ty prawdopodobnie masz fobię, a to troszke co innego. na nerwicę mi pomagalo picie witaminek Floradix- tylko ze u mnie mialo to podloze z przepracowania i zestresowania, no i wtedy pomogl mi ten floradix dodal energii i chęci do zycia, a u ciebie to już trzeba bardziej konkretne leki
czy ty również miałaś szczękoscisk? od dwóch dni biorę magnez,troszeczkę mi pomaga,nawet byłam dzisiaj w kościele bez tabletek na uspokojenie,ale miałam cały czas wrażenie że dostane *atak*. czy bez lekarza niemożna się obejść ?boję się że naszprycują mnie tabletkami i niebędę wogóle kontaktować,ja mam troje dzieci i chciałabym być dla nich dobrą mamą,wogóle być.
wik masz typowe objawy nerwicy lękowej.Jest tyle wątków na tym forum wybierz który Tobie najbardziej odpowiada i popisz z ludzmi którzy się z tym zmagają. Głowa do góry od tego sie nie umiera to poprostu trzeba leczyć. Mam to samo i doskonale Ciebie rozumiem:) Ja pisze na watku napady paniczno lękowe z agorafobią:)
Popatrz co trafiłem,cytuję:**zawroty głowy,ostre napadowe kurcze w rękach i nogach,drgania mięsniowe,głuche czucie powierzchni rąk,żółtawy kolor twarzy,blady język,trismus /szczękościsk/,nie ostre widzenie**.Według medycyny chińskiej te objawy świadczą o niedoborze,braku krwi w wątrobie.Natomiast,jeśli nerki,zwłaszcza lewa mają niedobór energii CHI,objawia się to między innymi**strach,uczucie lęku,fizyczne i umysłowe zmęczenie.brak popędu płciowego,klaustrofobia,brak silnej woli,zimne stopy...**Nie muszą zaistniec wszystkie symptomy naraz.Co mają nerki do wątroby?Wg tej teorii nerki przekazują energię CHI wątrobie,jeśli same są w niedoborze,nie zasilą w koniecznym stopniu wątroby.Określenie **brak krwi w wątrobie** oznacza,że wątroba,która jest magazynem krwi,nie ma co magazynowac,jednaocześnie brak krwi powoduje,że wątroba stajesię gorąca/brak chłodzenia/.A kiedy pojawia się stan gorącej wątroby następują skurcze mięśni.Co możesz zrobić?Skorzystać z akupunktury lub uzupełnic braki.**....bardzo dobre lekarstwo na poprawę krwi:pół litra czerwonego wina wymieszać z żółtkiem jajka i wypic.12 dni.po pół litra wina każdego dnia i zapomnicie o kłopotach z wąyrobą.Teraz już po za żartami-pól litra wina na cały dzien to nie jest duzo.A więc kiedy nie można czekać,kiedy była bardzo obfita miesiączka.......kiedy istnieje potrzeba szybkiego wsparcia rzeczywiście wskazane jest żółtko z jednego jaja i pół litra czerwonego wina***Uczciwie mówie,że tej kuracji nie próbowałem i specjalistą z med.chińskiej też nie jestemDecyzja należy do Ciebie.Natomiast jeśli chodzi o nerki oprócz termoforu na podbrzusze,spróbuj gorącej kawy z rana,około szóstej.Cytaty ze skryptu z med chińskiej.