Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Omdlenia, drgawki, duszności i kołatanie serca a częstoskurcz

radom

Rekomendowane odpowiedzi

Choruje juz na nadcisnienie 3 lata conajmniej, mam 16 lat. teraz mialem tydzien ostrej zabawy, o tak to nazwe. no i wszytstko bylo dobrze do piatku, kiedy zaczełem mieć omdlenia. Myślałem ze to przez nadcisnienie, wiec poszedlem spac. Wstałem w sobote i wszytstko okej. Po jakis dwoch godzinach potworne omdlenia znów, tracenie kontaktu z rzeycziwstością, potem wszytstko mija. Mierze cisnienie caly czas okolo normy i puls teŻ. I wszytstko okej, przychodzi wieczor. Nagle zaczynam cały drżęć bać się doslownie bez powodu, wstałem i zaczełem panikować. Wyszedłem z domu, kompletnie straciłem świadomosc, ciężko mi było oddychać, no i serce. Serce mi tak szybko walilo, żę chyba mialem puls okolo 150, chociarz tak naprawde nic nie robilem. Wydawało mi się żę to już koniec, mineło pare minut i się uspokoiło, choć prawie przez godzine jeszcze miałem omdlenia. Myślicie żę to możę być częstoskurcz/
przy nadciśnieniu nalezy prowadzić uregulowany tryb życia,regularne posiłki,odpowiednia dieta,odpowiednia ilość snu,zero fajek ,alkoholu i kawy.Codzienne ćwiczenia,odpowiednia dawka ruchu.Jednym słowem higieniczny tryb życia.Jeśli się szaleje,to skutki długo nie każą na siebie czekać.Czy lekarz próbował dociec jaka jest u ciebie przyczyna tego nadciśnienia w tak młodym wieku? Czy masz zrobioneodpowiednie badania w tym kierunku czy tylko dał tabletki na obniżenie i do widzenia.Takie postępowanie nie pozwala uporac się z nadciśnieniem.Poczytaj o przyczynach nadciśnienia.Zioła na nadciśnienie to jemioła i herbatka ze skrzypu polnego ciepła z sokiem z cytryny.Poczytaj o diecie na nadciśnienie.Czy nie masz nadwagi? Jeśli tak ,to musisz zrzucić parę kilo.
e, ogólnie już mi się poprawiło bo dziś nie mdlałem choć czasem miałem zawroty głowy, tzn wszytstko mi się kręciło. a co do tego, to owszem jest często zdenerwowany, ale kiedyś piłem codziennie melise i te tabletki łykałem i to mi raczej jakoś nic nie daje, jeśli chodzi o uspokojanie sięl. chyba po prostu przesadziłem za bardzo, i siębałem że dostałem arytmi, nie wiem czy jutro będzie tez lepiej jak dzisiaj, mam taką nadzieje żę to nie są stałe zmiany.