Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pulsujące skurcze na całym ciele

Gość Wiktor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od długiego czasu gdy naprzyklad klade sie spac czuje na całym ciele * skurcze * polega to na tym ze jakas część ciała mi pulsuje naprzykład palec sam sie porusza w góre i w dół, czułem takie coś zarówno na plecach, na ramieniu jak i na palcach u stóp i nóg ale zawsze to pulsowanie w jednej części ciała trwało dosyć krótko, dzisiaj jak odkąd sie obudziłem już od ponad 30 minut ciągle prawy kciuk mi co jakiś czas właśnie w ten sposób pulsuje, gdzie powinienem się z tym udać Dodatkowo ostatnio zauważyłem, że po przebudzeniu się mój wzrok jest o wiele słabszy najczęściej w prawym oku, wzrok wraca do normy po około 30 minutach , dodatkowo w nocy jak jest ciemno i mam otwarte oczy widze róźne przedziwne mieniące się światełka.
zrób sobie urlop od komputera.Kaz mamie schować mysz i klawiaturę ,żeby cie nie kusiło.No i do okulisty.A przeczytaj sobie w internecie----,,Slepota komputerowa**--Tam się dowiesz jak możesz uszkodzić sobie wzrok nawet po kilku miesiącach ślęczenia przed komputerem.Widocznie twoje oczy są wrażliwe na szkodliwe działanie komputera.Powinieneś jeszcze iść do lekarza 1 kontaktu i powiedzieć mu o tych sensacjach.Do okulisty- bez skierowania.
Drżenie palców po przebudzeniu może [choć nie musi być objawem pobudzenia czynności elektrycznej mózgu.Aby to sprawdzić trzeba zrobić badanie EEG.Na to skierowanie może dać neurolog,a lekarz rodzinny to nie wiem czy może.Znam chłopaka ,który siedząc 10 godzin przy kompie do 3-ej w nocy dostał ataku epilepsji.Też mu drżały palce u rąk.Zapis EEG mu wyszedł nie całkiem dobry. tzn.zapis podrażnieniowy.Dostał zalecenie nie chodzić na dyskoteki,gdzie migają światła,podczas jazdy pociągiem czy autobusem nie patrzeć w okno,nie siedzieć przy kompie,Tv.I jakieś leki dość długo brał.
spróbuj jak ci radzę i zobaczysz czy pomoże.Chodz na szybkie marsze po godzinie dziennie,ćwicz na rowerku,skakance ,gimnastykuj się pływaj lub rób co ci najlepiej ze sportu pasuje.Staraj sie,by oczy często patrzyły w dal,ćwicz codziennie oczy tzn. kręcenia gałkami w góre ,w dół, na boki,kółka itp.Okłady z rumianku lub zwykłej herbaty na powieki.Przerwa w ogladaniu TV i kompa.Sprawdż czy to pomoże.