Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w okolicy serca, ucisk w klatce piersiowej, omdlenia i zawroty głowy a nerwica

Gość darek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcialbym zapytac czy to objaw nerwicy i co robic ? od pewnego czasu mam takie objawy - rano jak wstaje czuje sie zmeczony chcialby jeszcze spac - w ciagu dnia jest w miare ok ale pojawiaja sie czasami klucia w kolicy serca, uscisk w klatce piersiowej, tak jak wdycham powietrze czuje taka gule w gardle, - teraz siedze i czuje ze jakbym mial mdlec i taki zakret w glowie - czuje jak patrze to moje oczy jakby wpatrywaly sie w jeden przedmiot i nan nim sie skupialy mierze ciesnienie i mam : np. 127/72/55 w ciagu dnia 135/85/65-75 Co mi jest ??? Pozdrawiam, Darek
zrób na początek badania krwi OB,morfologia,płytki,Cholesterol całkowity,HDL,LDL,trójglicerydy,poziomy elektrolitów.Z tymi wynikami od razu do lekarza.i EKG,Echo serca.Tymczasem natychmiast przejdż na odpowiednią dietę.Najlpsza jest ta obniżająca cholesterol.Przeczytaj o niej w internecie.Jak ja stosuję wg.artykułu pt.,,Cholesterol i trójglicerydy**Dzięki tej diecie,schudnięciu,ćwiczeniomco dzień cholesterol spadł mi o 60 w dół w ciągu 3 miesięcy,A hdl z 25 poprawił się na 51.Bez zadnych leków.Trójglicerydy były 227,a są teraz 100.Tylko nie należy pić alkoholu,palić papierosów i pic kawy.No,kawkę można jedną sporadycznie.A na uspokojenie pij melise tymczasem.
witaj, badania morfologi zrobione - wszystko w normie OB 3 , poziom cholesterolu calkowitego 172, LDL 115, troglicerydy 64, HDL 45. Ekg i echo serca ok - EF 69% na diete przeszedlem juz od 3 miesiecy i schudlem ponad 15 kg wazylem 103 obecnie 85 kg papieroski odrzucilem alkohol tez czasami jedno piwko tarczyca ok poziom 2.08 a magnez z B6 biore od dobrych 2 miesiecy pozdrawiam, Darek
z dotychczasowych badń wynika,żeś zdrów[tylko czy TSH [tarczyca] i poziom cukru zbadałeś?Jeśli i to jest OK,to nerwica być może .W tej sytuacji trzeba uspokajające tabletki brać .Zacznij od ziołowych.A także Magnez z witaminą B6.No i ruch koniecznie codziennie.Rower,skakanka,szybkie marsze,pływanie- w zależności co lubisz.Ja kręcę na rowerze treningowym.Bo na powietrzu jeżdzić za zimno.