Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mdłości, bóle migrenowe i gula w gardle

Gość Kasia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 1. Od trzech miesięcy przed kazdym okresem zamiast typowych bólów brzuszka i wzmożonego łaknienia. Mam mdłości i okropne piekace w okolicach potylicy bóle głowy. Przez trzy dni nie jestem w stanie funkcjonować i czuje się oblożne chora. 2. Nigdy nie miałam dużych problemów z dolegliwościami przed okresem. Od roku biorę tabletki antykoncepcyjne ze względu na torbiel 4 cm od pół roku zmniejszyła sie tylko pare mm. 3. Wszytko by było ok gdyby nie to, że objawy mdłości i bóle głowy pojawiły się zamiast przed okresem to dwa dni po rozpoczęciu naowego opakowania tabletek i zaczynam sądzić, że to nie koniecznie od tabletek (ciąża odpada na 100%!). Dwa dni temu wracając z delegacji płakałam tak mnei bolala głowa. OBJAWY MDŁOŚCI; bez torsji i odruchów wymiotnych :( 4. Od tygodnia mam dziwne uczucie w gardle (bylam lekko przeziebiona 2 tyg temu, brałam dosycyklinę - to jedyny antybiotyk jaki biorę śrdnio co dwa lata tak to z lekow tylko Ibuprom). Jak połykam śline to tak jakbym miala flegmę lub gule flegmy której nie moge przełknąć. Denerwujące uczucie nie dające o sobie zapomnieć. Wyglądam jak idiątka która się spręża i nie mże z tym nic zrobić. 5. Dodatkowe dolegliwości: senność, nieustanne przemęczenie, nięchcęć do wszytkiego tzw. brak ochoty na co kolwiek. mam problemy z krążeniem, cisnienie zawsze było kiedyś idealne. 6. Co jeszcze; napewno się źle odrzywiam (dlegacje jedzenie na szybko i same śmieci ale od tygodnia na zaupkach itd.), stres 10pkt na 10pkt, dużo w podróżach, papieroski, kwaka w normie, alkohol 0 kompletne. Pomózcie, nie nawidzę chcodzic do lekarza - oststnia wizyta może 5-6 lat temu, bo zawsze jak pojdę to coś wyłazi :(
Zapomniałam dodać, że źle reaguje na hormony. Pierwsza antykoncepcja: Yasminelle - wpadłam w półroczną *depresję* tzn za duzo powiedziane - myśląc, ze to problemy w pracy i chłopak itd. Na skraju załamania. Poł roku temu zamieniono mi tabletki na Yasmin. Wczorajasza wizyta u ginekologa nic nie dała. tabletk muszę brać, znów od nastepnego miesiąca inne.
Gość berta 3456
witam mam taką góle od 3 dni i mam wielki problem bo miałam to uczucie już parę razy ale o dziwo zawsze tylko jeden dzien teraz jest czeci i nie wiem co robic przez pierwsze dwa dni towarzyszył mi do tego ból w klatce piersiowej teraz tylko ta kóla prosze o pomoc czuje sie z tym zle cały czas mam uczucie jak by mi cos utkneło w krtani
Gość Barbara W.
ja mam taka gule w okolicach krtani.Mam takie uczucie jakbym miała tam ciasno,przy jedzeniu już się zakrztusiłam kilka razy przez toPoza tym jak podniosę głowę do góry to czuję jabym miała za mało skóry z przodu szyi cos mnie ,,ciągnie**.Czuję to na samym srodku szyi między obojczykami,a czasem dochodzi mi to do żuchwy po obu stronach.W lipcu bolały mnie ,,żyły** po bokach szyi.Byłam u laryngologa,dał mi antybiotyk.Trzy tabletki na 3 dni.Ale nie zrobiło to na mnie wrażenia.Wynik CRP był 10.A teraz jest 2,9.Tsh 1,1.Miałam operacje 10 lat temu ,wycięcie obu prawie całych płatów tarczycy.Na ostatnim Usg pisze,że echo nierównomierne.Głos czasem mam przez chwilę niższy.O śpiewaniu nie ma mowy.Zaraz głos robi się niższy i matowy.Czy ktoś z was ma pojęcie co mi jest? Jak się nachylam to czuję jakiś niepokój w sercu,dziwne uczucie ,którego nie potrafię nazwac.Czasem czuję słabość w nogach jak dłużej pochodzę.Muszę natychmiast siąść.Robiłam badania krwi -cukier Ok.,morfologia Ok,OB 19.Wczesniej miałam 34.MoczOK,Cholesterol OK- wszystko w normie.Mam 54 lata.