Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból rąk, opuchlizna pomiędzy kciukiem i palcem, ból karku i barków

Gość Nenes

Rekomendowane odpowiedzi

Rozpoczęło się od dziwnych skurczów mięśni pomiędzy kciukiem i palcem II (zwłaszcza przy tzw łapaniu szczypcowym przemdiotów) Następnie w tym miejscu zaczęła się robić jakaś opuchlizna, czy coś urosło w środku - nie wiem Najpierw prawa ręka póxniej druga Z czasem doszły bóle barków i karku, zwłaszcza przy próbie robienia tzw skrzydełek, lub po prostu ściagania łopatek (mam wrażenie, ze zaczęłam się garbić, a próba wyprostu powoduje ból) Ból jakby rzutuje na klatke piersiową (czuje jakby mięśnie klatki były napięte) czynności wymagające trzymania czegoś lub unoszenia rą ku górze (np trzymanie słuchawki od telefonu powoduje zmęczenie silne rąk) po około 30 sekundach musze zmieniać rękę Czy ma ktoś jakies podejrzenia Udam się do lekarza, ale dopiero w przyszłym tygodniu Dziękuję za odpowiedź
dzisiaj wracam do domu, a jutro idę do lekarza dzisiejsza noc była koszmarem, nie dośc, ze musiałam spac na siedząco, bo przy każdej próbie leżenia cierpła mi głowa i miałam silne zawroty to miałam jeszcze trak zesztywniały kark, że szok (sztywniały mi też ręce) zaczęłam się zastanwiać powaznie nad tym kręgosłupem, ale nie miałam zadnego upadku, żadnego przeciązenia
jak wyniki na reumatyzm będą dobre tzn.,że może to być np. zwyrodnienia w kręgosłupie,czy skrzywienia z rotacja,albo jeszcze coś innego.To musi stwierdzić ortppeda na podstawie prześwietlenia.Na ból smaruj sobie ,,sulfur żelem**.Jest to lek naturalny.Mnie pomaga na bolące stawy.Chemicznych leków niechce używac ,bo rujnują wątrobę.Napisz ,czy przypuszczenia były słuszne.
zmian reaumatycznych nie ma natomiast wyszło mi : calkowite zniesienie lordozy szyjnej, wrecz ze sklonnoscia do kifotyzacji, prawolukowa lekka skolioza i podejrzenie niestabilnosci C4 - C5 . nie zrobilam jeszcze wsyztskich badan, ale tak to wyglada... zastanwiam sie, skad sie az tego tyle nabralo, tzn no rozumiem pewnie nieprawidlowe nawyki, aczkolwiek... nie naleze od osob garbiacych sie,