Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Branie Pritoru na nadciśnienie tętnicze a spadek libido

Gość zonamona

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie co do działania tego leku. Mąż zazywa go od około 1 roku, od tego czasu stopniowo zanika jego zainteresowanie seksem (ostatnio 4 miesiace temu!), jest mlodym czlowiekiem, ma 36 lat wiec to chyba nie jest do konca normalne. Prosze o opinie czy to mozliwe zeby te tabletki miały az taki skutek uboczny? na jaki lek zmienić żeby ochota znowu przyszła? z góry dziękuje za odpowiedzi :)
Jest wiele sposobów na obnizenie cisnienia.Spadek wagi ,codzienny ruch, odpowiednie odżywianie.Dieta śródziemnomorska,a najlepiej taka sama jak dieta obniżająca cholesterol.Niepalenie i niepicie alkoholu oraz kawy.Zażywanie ziół: herbata z głogu,Cardiol C.Dobrym lekarstwem na obniżenie cisnienia jest stosowanie regularnie diety opartej na ryżu i jabłkach.Stosujemy ją raz na dwa tygodnie przez 2 dni.Jak ktoś nie da rady ,to choc przez jeden dzień.Jak ktoś ma wielkie nadciśnienie musi spytać lekarza czy dieę może stosować .Jak nadciśnienie nie jest takie duże,może bez pytania.kg jabłek obrać ,pokroić ,rozgotować.Dodać 30 dkg gotowanego ryżu i 5 do 10 dkg cukru.Rozmieszać na papkę,podzielić na 5 równych porcji i zjeść w ciągu jednego dnia jako 5 posiłków w równych odstępach czasu.To samo na drugi dzień.Powtarzać co 2 tygodnie.Ta kuracja normalizuje ciśnienie,odciąża serce,Oczywiście oprócz tego nic nie jemy.Mieszanka ziołowa na obniżenie ciśnienia: ziele skrzypu,30g, owoc głogu 30g, ziele jemioły30g,ziele glistnika15g.Łyzkę mieszanki zalac wrzątkiem,przykryć,po 15 min. odcedzić.Pić letnie 10 minut przed posiłkiem 3x dziennie.Myślę,że powinnaś zadbać,aby ciśnienie obniżał nie tylko lekami.Parz mu ziółka i pilnuj ,żeby pił.Nie napisałaś jakie miał przed lekami to nadciśnienie.Jak np.160na 100 to niepotrzebnie leki bierze,wystarczy odpowiednie odżywianie,ruch ,zioła,zero fajek i alkoholu oraz kawy i samo spadnie.Trzeba tylko troche dyscypliny.Lekarze często nadużywają leków,a nie mówią pacjentom ,żeby zmienić tryb życia,zlikwidować nadwagę,cholesterol obniżyć itd.Najłatwiej jest receptę wypisać.Mój stary ma 55 lat,a chodzi jak zegarek.Tez miał nadciśnienie 165 na sto i lekarz dał mu leki,ale nie brał.Sam sobie obniżył w.w. metodami.Cholesterol też.Ale chodzi na basen i codziennie robi rowerem 10 km.Albo chodzimy razem na długie marsze po lesie.Weż sprawy w swoje ręce i pomóż mu obniżyć to ciśnienie.
Gość do dzieła
myślę,że twój mąż przeżywa fakt ,że w tak młodym wieku musi brać leki i wmówił sobie,że jest poważnie chory.Trzeba mu to skutecznie wybić z głowy.Zajmij się jego dieta i zmianą stylu życia.Czuy ma nadwagę?Czy znaleziono przyczynę nadciśnienia?Poczytaj o przyczynach.I weż się za obniżanie mu ciśnienia.
bardzo dziekuje za szybkie odpowiedzi, juz odpowiadam na pytania. Maz nie pali, pije rzadko ale ma nadwage ok. 20 kg (ma 195 cm wzrostu), ostatnio zaczelismy z tym walczyc i sa juz pierwsze efekty, stres w pracy tez niestety robi swoje... Zdaje sobie sprawe ze te czynniki wplywaja na libido tylko ze od kiedy go znam ma nadwage i stresujaca prace i nigdy nie bylo problemow z sexem, czyzby ten tryb zycia zaczal przynosic efekty? Jesli chodzi o diagnoze nadcisnienia to lekarze nie pofatygowali sie o diagnoze przyczyn, przepisali mu leki i tyle, dawniej mial cisnienie okolo 170/120, teraz wyniki sa okolo 145/100. Niestety tryb zycia raczej siedzacy, probujemy znalezcz czas na jakis sport ale niestety bardzo go malo, dodatkowo maż cierpi na ostrogi pietowe wiec dluzszy wysilek dla nog konczy sie tygodniowym bolem piet... To chyba w zarysie tyle, prosze o jakies opinie :)
Dość przystępnie jest opisana dieta w artykule,,Cholesterol i trójglicerydy * w internecie.Przeczytaj.Ja te zalecenia stosuję .Mój mąz schudł.Odżywia się jak należy[tłuszcze roślinne!! codziennie!!!] sałatki,leczo, ryba po grecku z warzywami,śledzie matjasy w oliwie z oliwek z duszona cebulka,zupa jarzynowa często[gotowana na kurzym udku bez skóry-sama skóra z udka to 50 kalorii],na śniadanie 2x w tyg. cebula duszona z ziołami prowansalskimi.Można smaczne potrawy robić wg. tej diety.U mnie cała rodzina tak się odżywia i bardzo nam smakuje.Codziennie jemy pestki ze słonecznika iddyni [nieprażone],nasiona wiesiołka,po 2-3 łyżki otrąb owsianych.Otręby obniżają cholesterol i przyczyniają się do schudnięcia.Zawierają najwięcej błonnika.Wez się za swego męża planowo i zdecydowanie.Na drugie śniadanie do pracy zamiast kanapek może jeść rybę po grecku czy leczo,sałatki,owoce.Jak długo pracuje to rób mu 2 posiłki do pracy.Objadanie się drożdżówkami i pączkami to błąd.Jak schudnie ,to i samopoczucie mu się poprawi.Kup rower treningowy.Nie będzie miał wymówki,że pięty go bolą. od chodzenia.Wiele zależy od ciebie.,jak na niego wpłyniesz.Otręby nie jeść łyżką,a dodać do talerza zupy i wymieszać ,do kanapek,do twarożku.Twarożek robię z chudego sera w kostce,dodaję nie śmietany,a jogurtu naturalnego ,rodzynki zamiast cukru,kilka orzechów włoskich i trochę otrąb.Wydrukuj sobie z internetu tabelkę -co jeść czego nie jeść.Powodzenia w kuchni i w łóżku.
bardzo dziekuje za powyzsza odpowiedz, zaraz sie biore za czytanie, z tego co opisalas ta dieta jest smaczna i z pewnoscia skuteczna. I dzieki za pomysl z rowerkiem, nie wiem dlaczego ale w ogole o tym nie pomyslalam a to doskonaly pomysl, cos mi sie zdaje ze mikolaj mu go w tym roku podaruje :)
Mam 36 lat i rok temu zacząłem brać Pritor 80 - elegancko zbił ciśnienie ale... zaczęły się wypadki przy pracy. Początkowo sporadycznie a teraz praktycznie moje życie seksualne nie istnieje - problem wybitnie somatyczny bo głowa chce ale poniżej masakra nawet jak coś się tam wydarzy to na krótko góra minuta i koniec zawodów. Dziś zmieniłem na Lofral-5 - zobaczymy czy się coś poprawi.

Mając 40 lat byłem do niczego w sprawach łóżkowych i wtedy trafiłem na Biosteron fm.Lekam,z DHEA.W czasie kilkunastu dni problemy ustąpiły ,a po jeszcze kilkunastu miałem formę jak nigdy dotąd.DHEA jest naturalną substancją wydzielaną przez nadnercza i mózg.Muszę dodać że z czasem ustąpiły mi także inne problemy zdrowotne.

Proponuje zainteresować sie tematem argininy w aspekcie chorób uk. krązenia i spadku libido. ja od kilku niesięcy przyjmuje proargi9 i mogłem odstawic leki nadcisnieniowe! Mam tez wieksza ochotę na miłość. Moja matka mas miażdżycę i bóle nóg. Po argininie czuje się ZNACZNIE lepiej. Proponuję lekture: arginina.info.pl