Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uszkodzenie nerwu pachwinowego przy usuwaniu prowadnika w koronografii

Ela000

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę tych którzy przeszli koronografie o podzilenie się informacją czy można uszkodzić nerw pachwinowy przy usuwaniu prowadnika w fazie końcowej koronograficzyli usuwaniu z pachwiny. Dzisiaj Brat wrócił do szpitala z bólem i zawrotami głowy, niepracujacą żuchwą i nieczułą prawa noga od kolana w dół(a kporonografie miał robioną w sobotę) problem polaga na tym, że mieszka w Niemczech nie moge pocieszyć a bardzo bym chciała. dzikeuę Tym którzy zechcą napisać na temat. Ela000
coś krótko leżał po tej koronarografii...a może za szybko wstał i rana się jeszcze zbyt dobrze nie zagoiła - dobrze że jest na nowo w szpitalu ...a po koronarografii różne rzeczy się mogą przydarzyć ...najczęsciej jest ok , ale być może tak zareagował na kontrast ...a dlaczego pytasz o uszkodzony nerw pachwinowy (chodzi ci zapewne o nieczułą nogę po stronie zabiegowej ) kobieta leżacą ze mną dostała bloku serca - bo nie leżała spokojnie... mam nadzieję , że te informacje są już nieistotne bo brat w szpitalu i się wszytko wyjaśni - czego serdecznie życzę i pozdrawiam
Podczas koronografii , którą miałem 16 grudnia - podrażniono mi nerw w okolicach wkłucia do aorty pachwinowej. Po ustapieniu znieczulenia przez kilka godzin *paliło żywym ogniem* przy najdrobniejszym poruszeniu. Ból był łagodzony Tramalem. Ale stopniowo wszystko przeszło - teraz - po tgodniu mam tylko lekko zdrętwiałe udo i czasami uczucie fali ciepła. Podrażnienia lub zapalenia nerwów goją się dość długo. Myślę, że w opisanym przypadku też będzie OK Pozdrawiam