Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Strzelanie w stawach, bezsenność i dodatkowe skurcze serca a nerwica

Gość dawid poznań

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dawid poznań
Witam postanowilem zalozyc nowy temat bo moze ma ktos podobnie tak jak ja. Wszystko zaczelo sie jakies 3 lata temu kiedy zdiagnozowano u mnie zespol barlowa. Ale oczywiscie przepisali mi potas magnez i do domku. Bardzo sie balem bo mialem badania na serce a w mlodym wieku wiadomo chce sie byc zdrowym. To ze cos tak wykryli bardzo mnie zdolowalo mimo ze wtedy nie odczuwalemjeszcze zadnych objawow z sercem. Od tamtego czasu bardzo sie nim przejmuje caly czas sie wsluchuje a ono robi co chce. Czesto mocne walenie nie bicie tylko walenie ze nie moge spac bo ciagle nieprzerwalnie slysze serce i mam tak jakby caly czas wewnetrzna nerwe, jak sie poloze do lozka to nie moge sie rozluznic caly czas jestem spiety nawet jak siedze to tak jakbym w tym czasie cos robil wszystkie miesnie spiete, palce w ruchu lub zacisniete w piesc. Dopiero jak sie porzadnie wymecze na luzku to zasypiam i tak codziennie. A rano budze sie bez ochoty do zycia i energii. Ciagle mysle o sercu a ono wariuje i poza mocnymi uderzeniami zauwazylem dodatkowe skurcze bardzi rzadko ale sie pojawiaja tak ze nie moge zlaac oddechu i musze zakaszlnac w tym momencie to bardzo nieprzyjemne uczucie. Rok temu bylem u kardiologa ale mowil zebym sie nie przejmowal i bral potas z magnezem ale to nie takie proste. Nie wiem czy serce powoduje nerwice czy odwrotnie. Biore na nerwy tylko doraznie milocardin i on mi pomaga nie na dlugo ale pomaga bo po jedzeniu magnezu zmian nie odczulem. W lato czulem sie nie najgorzej a teraz masakra. Jest mi ciagle zimno mam zimne rece i stopy cisnienie zazwyczaj 90/60 ze caly dzien bym spal tylko nie moge przez nerwy. Stracilem cala ochote do zycia dawniej gadatliwy i towarzyski teraz zamkniety w sobie i pomrukujacy.Moj ojciec choruje na deprese a ja na cos podobnego to chyba genetyczne :(. Naprwde brakuje mi sil. Jakbym sie przebiegl chwile 50m to sapie jak wol a serce napierdziela jak glupie co kiedys mialem niezla kondycje. Wmawiam sobie rozne choroby i ciagle sprawdzam puls czy nie za szybko i nie za wolno wydaje mi sie ze moje serce tego dluzej nie wytrzyma. Ciagle ladowalem na pogotowiu a moja lekarka juz patrzy na mnie jak na idiote. Teraz jeszcze doszlo strzelanie wszystkich stawow dochodzace do tego ze to zaczyna bolec. W lewej lopatce ciagle mnie ostro kluje na plecach a ja ciagle mysle ze to serdycho. Zadne masci ni nic nie pomagaja. Juz rodzina sie ode mnie odwraca a przyjaciele dawno to zrobili no bo jak z kims rozmawiac wychodzic jak sie mysli ze cos sie mi stanie i tylko na tym skupiac swoja uwage. Jezu mam dopiero 20 lat i wydaje mi sie ze przerwie studia bo samemu w obcym miescie niedowytrzymania. Wydaje mi sie ze taki bede do konca zycia i nigdy nerwow i serca ne opanuje... Jesli ktos ma podobnie niech odpisze bo moja (chyba) nerwica jest naprawde silna i niedopokonania :(
skoro kiedyś miałeś kondycję to wszystko kwestia nerwów.Postaraj się uporządkować swoje zycie.Tzn. nawet codziennie rób plan ,co będziesz robił po kolei następnego dnia.Postaraj się świadomie odwracać uwagę od nerwów z pomocą lekkich ćwiczeń fizycznych.Lekkich i spokojnych.Codziennie szybki marsz lub cos co ci najbardziej pasuje.Zioła na nerwy to np.,,Nerwomix*,krople propolisowe,kóre,które wzmacniaja również organizm przy zapaleniu gardła i krtani,miód z pyłkiem kwiatowym,lub z mleczkiem pszczeli,,a zioła szwedzkie pomagają zarówno na nerwy jak i stawy.Stawy możesz smarować naturalnym [niehemicznym żelem] o nazwie ,,sulfur żel**- masci chemiczne szkodzą na stawy.Stan przed lustrem i mów : jestem zdrowy,to tylko nerwy.Jak się uspokoisz ,wszystko minie.I nie badaj pulsu,bo on od emocji wariuje.Powiesz - łatwo powiedzieć-gorzej wprowadzic w życie.Ale próbuj.Jeżeli chodzi o akupresurę to na nerwicę dobre jest uciskanie opuszkami palców środkowego i serdecznego.głowy Zaczynamy od najwyższego miejsca na srodku czaszki na środku głowy.Opukiwanie prowadzimy 3xdziennie.To tak jakbyś zrobił przedziałek na środku i opukiwał wzdłuż niego od tyłu do czoła.Drugie ćwiczenie to masaż karku.Całą dłoń kładziemy na karku,połowa dłoni na włosach,połowa na szyi.Głowę lekko pochylamy i masujemy całą dłonią przesuwając skórę.Masaz też 3 x dziennie.To ,,domowe** sposoby.Rozpoczęte studia w obcym mieście też mają na ciebie wpływ,ale wierz mi ,że tak jest tylko na pocz atku.Trzymam kciuki.
Gość racjonalny

Mam pdobne objawy (bez serca)... wg mnie to 3 mozliwosci: chlamydia (nie wyjdzie w badaniu serologicznym), kandydoza (rowniez ciezko zlapac w badaniu...probiotyki ok!) oraz choroba z Lyme (western blot + LTT + LUAT itd..); mozliwe ze masz trio