Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem trochę wkurzona bo lekarz miał mi zrobić usg a tymczasem zmienił zdanie i skierowal mnie najpierw na mammografię, tak ,że się wysiedziałam 3 godziny po skierowanie.Idę 15 grudnia i już się zaczynam bać.Z tą profilaktyką to w naszym kraju coś * nie halo*.Normalnie mijają miesiące zanim człowiek się zdiagnozuje. Paranoja.....
Zgadza się Jagódko, ale nic się nie denerwuj, bo złość piękności szkodzi.:)Napewno bedzie dobrze czego Ci z całego sera życzę. A i gratuluję spokoju 3 godziny siedzenia to dla mnie abstrakcja. Unikam miejsc gdzie muszę czekać. Najlepiej się czuję kiedy jestem załatwiana w * locie * bo inaczej nie daję rady. Żołądek powoli wraca na prawą stronę, ale główka dalej zakręcona :::(((((. Wzięłam się powoli za porządki świąteczne żeby nie myśleć. Pozdrawiam pa :::))))
Witam Jagoda.Nie odezwałam sie bo corka miała troche zajec i musiałam z nia posiedziec.Dzisiaj juz troszeczke lepiej bo nie musiałam nic załatwiac,zaprowadziłam tylko psa do fryzjera i wrociłam szybko do domu.W domu czuje sie bezpiecznie.Atarexu nadal nie mam odwagi połknąc,choc na noc bym chciała łyknąc i przespac cała noc,ale ten lęk przed wzieciem......wrrrrrrrr.....a co do słuzby zdrowia to trzeba miec konskie zdrowie aby muc chorowac.Nie martw sie na pewno bedzie wszystko dobrze.
Gość toleczka
do Molly atarax to delikatny środek uspokajający,który lekarze podają nawet dzieciom. Jeśli masz obawy przed tymlekiem to weż tylko połowę tabletki. TY ODPOCZNIESZ i poczujesz się lepiej i dobrze też zrobisz swojemu organizmowi.
Witam was wszystkie w ten sloneczny przynajmniej u mnie dzień. Molly, o kochana to twój pies to ma super, bo ja salony fryzjerskie omijam łukiem, bo nie mogę wysiedzieć.Własnie na dnich umówiłam się ze znajomą, która jest po kursach fryzjerskich i bawi się w domu we fryzjerkę.Tam czuję się na luzie.Może to nie jest szczyt fryzjerstwa , ale jakoś trzeba sobie radzić. Aha, jeśli boisz się ataraxu, to może bierz hydroxyzynę, to jest również bardzo łagodny lek uspakajający.Jest też w postaci syropu. Reniu , ja też muszę się wziąć za porządki bo okna mam brudne, a zawsze myślałam ,że jak się wyżej mieszka to okna tak się nie brudzą.A tu masz babo placek.Zresztą nie lubię myć okien bo mam lęk wysokości i chociaż to tylko I piętro to w gówce się kręci jak cholibka. Apropos wczorajszego dnia to jakoś wysiedziałam , ale już *na rezerwie* i świeciała mi się czerwona lampka.Bo jak niektóre kobiety wychodziły z gabinetu zapłakane to myślałam ,że się zaraz też rozbeczę i ucieknę.Ale siedziałam obok takiej miłej pani i rozmawiałyśmy i mnie pocieszała bo ona to już weteranka takich wizyt. Teraz idę zjeść obiadek i wybieram się z rodzinką do mamy na wieś dotlenić płucka. To narazie.Pa.
i jak tam kochane Mikołaj Was odwiedził ????? - moje dziecko było zawiedzione ,że dla mamy nic nie zostawił :):):) ..a ja na to : no wiesz , dobrze że rózgi nie zostawił :):):) dzień fatalny pochmurny, dziecko złapało grype , w nocy miała wysoka gorączkę więc nie pospałyśmy ...humor sobie zaraz poprawie bo obejrzę powtórkę *39i pół* - uwielbiam Karolka , pochodzi z mojego miasta ..a dalej no co wiadomo szara codzienność, obiad itd.. pozdrawiam Was niedzielnie
Hej! A co tu takie pustki........ U mnie już trzeci dzień kryzysu więc szukam sposobu jak tu sobie poprawić nastrój ale niestety nie jest łatwo. Ewo, zwracam się do ciebie z prośbą, żebyś mi doradziła jaki ciśnieniomierz powinnam sobie kupić, bo stwierdzam , że mam problem z ciśnieniem a nie chcę niepotrzebnie dodatkowo faszerować się lekami bo i tak już jem ich trochę. Myślę,że masz informacje w tej dziedzinie.A tak wogóle czy bierzesz jakieś leki p-w nadciśnieniu, bo ja się nie znam na tym a moja lekarka to zaraz przepisuje jakieś silne i boję się ich brać..Moja mama bierze enerenal 10 i mówi , że jest dobry.Więc już sama nie wiem. Molly , jak tam u ciebie po wizycie, jest lepiej? Wogóle dziewczyny czy czujecie już nastrój świąteczny?Bo ja jeszcze nie. Na osiedlu jest szaro i ponuro, jedynie centrum miasta przypomina o nadchodzących świętach.A apropo świąt, jakie zwykle macie choinki sztuczne czy żywe?Bo ja mam zawsze żywą .Lubię ten zapach, tylko nie lubię później sprzątać igieł.Mam nawet nowy stojak, który normalnie mój mąż wykonał mi własnoręcznie!!! Piszcie co tam u was?
witajcie! ja ostatnio bardzo kiepsko bo jeszcze mi dziecko choruje... Jagódko! ja mam ciśnieniomierz firmy tensoval półautomatyczny , najlepsze są stare aparaty rtęciowe, ale nie wiem czy są jeszcze w sprzedaży a zresztą samemu trudno go obsługiwać...co do leków od nadciśnienia to lekarz musi dobrać indywidualnie i nie zawsze udaje się to za pierwszy razem...ja teraz biorę tritace przed zawalem miałam lacilpil , wcześniej metohexal ...enerenal bierze moja treściowa (bo to chyba dla starszych osób ) ale dla ciebie moze jeszcze inny lek okazać sie dobrze działającym...najpierw pomierz pozapisuj ciśnienie przez kilka dni systematycznie i pomiary pokaż lekarzowi , a nastrój świąteczny ...nie bardzo mysle ...dzis mija równo 3 miesiące od mego zawału ...dziecko czuje sie gorzej zamiast lepiej - o sobie nie wspomnę
Hej. Ewuś, dzięki za odpowiedż.Normalnie to nasze życie jest takie trudne.Człowiek się ciągle w nim miota.Wiecznie musi dokonywać jakichś wyborów. A ja np. mam zawsze z tym problem. Teraz sobie wymyśliłam,że zanim pójdę na mammografię, o ile wogóle pójdę, to najpierw chcę zrobić sobie usg .Nie chcę się niepotrzebnie napromieniowywac;(:(:(. Co właściwie jest twojej córci?Ma grypę.? Robiłaś jej badania?Wyobrażam sobie co czujesz.Ja codziennie drżę o swoje dzieciaki .A córcia jeszcze w styczniu wybiera się na zimowisko do Torunia.Nie wiem jak to będzie.........