Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! Z tymi zawrotami to jakiś jeden wielki koszmar.........Najgorsze jest to ,że nikt nam nie wierzy , bo ponoć tego nie widać :(.A my kurcze musimy z tym żyć !!! i codziennie się zmagać z każdym dniem:(. Reniu, pierwszy raz słyszę,że można wykonać badanie błędnika laserem ,ile kosztuje takie badanie i czy wykonuje je laryngolog?Pytam, bo też chciałabym je ponowić ,ale jak sobie przypomne te stare to robi mi się niedobrze blee:(. Osobiście okresowo przyjmuję też betaserc lub torecan ale niestety te leki nie są tanie.Ale jak trzeba to trzeba. Wreszcie mamy pogodę i słoneczko pięknie świeci , tylko ta tragedia strasznie mnie przytłoczyła.Ogromny smutek ........:( Kochani ,ale się nie poddawajmy musi w końcu być kiedyś lepiej :):). Pozdrawiam.
Betahistin-ratiopharm, 16 mg, tabletki, 30 szt, blister (3x10) Betahistin-ratiopharm, 16 mg, tabletki, 60 szt, blister (6x10) Betahistin-ratiopharm, 8 mg, tabletki, 100 szt Betahistin-ratiopharm, 8 mg, tabletki, 30 szt, blister (3x10) Betahistine Pliva, 8 mg, tabl., 30 sztuk, blistry (3x10) Betahistine Pliva, 8 mg, tabletki, 100 sztuk, blistry (10x10) Betahistine Pliva, 16 mg, tabletki, 30 sztuk, blistry (3x10) Betahistine Pliva, 16 mg, tabletki, 60 sztuk, blistry (6x10) Betahistine Pliva, 24 mg, tabletki, 20 szt, blister (2x10) Betahistine Pliva, 24 mg, tabletki, 50 szt, blister (5x10) Betalan, 8 mg, tabletki, 30 sztuk, blistry Betalan, 16 mg, tabletki, 30 sztuk, blistry Betanil forte, 24 mg, tabletki, 20 szt Betanil forte, 24 mg, tabletki, 50 szt Histigen (Histimerck 8), 8mg, tabletki, 100szt Histigen (Histimerck 8), 8mg, tabletki, 30szt Histigen (Histimerck 16), 16mg, tabletki, 30szt Histigen (Histimerck 16), 16mg, tabletki, 60szt Histigen (Histimerck 24), 24 mg, tabletki, 20 szt,blister (2x10) Histigen (Histimerck 24), 24 mg, tabletki, 50 szt Microser, tabletki, 8 mg, 30 szt Neatin, 16 mg, tabletki, 30 szt, Neatin, 24 mg, tabletki, 20 szt Neatin, 24 mg, tabletki, 50 szt Neatin, 8 mg, tabletki, 30 sztuk,blistry Polvertic, 24 mg, tabl., 30 szt,bl(3x10) Verhist, 16 mg, tabletki, 30 szt Verhist, 16 mg, tabletki, 60 szt Verhist, 24 mg, tabletki, 20 szt Verhist, 24 mg, tabletki, 50 szt Verhist, 8 mg, tabletki, 100 szt Vertigen, 8 mg, tabletki, 30 szt, blistry (3x10) Vertigen, 16 mg, tabletki, 30 szt, blistry (3x10) Vertigen, 16 mg, tabletki, 60 szt Vertigen, 24 mg, tabletki, 20 szt Vertigen, 24 mg, tabletki, 50 szt Vertix, 8 mg, tabletki, 100 szt, blster(10x10) Vertix, 16 mg, tabletki, 60 szt, blister (6x10) Vestibo, 24 mg, tabletki, 20 szt Vestibo, 24 mg, tabletki, 50 szt Vestibo, tabletki, 16 mg, 60 szt Vestibo, tabletki, 8 mg, 100 szt to jest lista wszystkich podobnych o tym samym składzie niektóre są o wiele tańsze, a torekan to już co innego, ja pamientam jak brałam histimerck to myślałam że mi głowe rozerwie, krótko brałam więc może dlatego nie pomogły tylko dawały takie objawy, może trzeba było to przetrwać parę dni. Niewiem czy jest takie laseroa, a każdym razie u mnie niema o czym się przekonałam niemiło:(
Hej dziewczyny ! Szczerze powiedziawszy to niewiem czy to był laser. Ale lekarz miał metalowy cieniutki przyrzad, który włozył mi do ucha grubości długopisu i cały obraz miał na komputerze. Wczoraj w ramach tej wizyty miałam badany słuch i tez twierdził, że jest wszystko okey. Od wczoraj biorę betaserc , narazie bez efektu , bo tradycynie musiałam doczytac w internecie, że zasczyna działać dopiero po paru tygodniach :::::((((((A lek neatin tez polecała mi pani w aptece 25 szt. kosztuje 34 zł, natomiast betaserc 54 zł. Do miłego pa :::))))
No ciekawa jestem czy pomoga te tabletki... Mam nadzieje, ze tak. A czy robilyscie sobie jakies szczegolowe badania glowy, tzn. tomografie, rezonans itp.? Bo zastanawiam sie czy te zawroty to z nerwow czy moze cos powazniejszego. Bardzo dlugo sie utrzymuja, to mnie najbardziej dziwi. Ciesze sie, ze znalazlam to forum, naprawde. Szczegolnie Twoje watki eu123 przeczytalam z zainteresowaniem, myslalam, ze juz nikt nie ma takich objawow jak ja. Kazdego dziwia te zawroty, malo kto wierzy, ze je mam, bo wlasnie ich nie widac.
tak tomografie miałam 2 razy teraz i 2 lata temu, eeg głowy, dopplera tętnic szyjnych i oczywiscie zdjęcia kręgosłupa szyjnego. Kurde ja mam tam coś jeszcze z tym oczoplonsem, teraz mi koleżanka pisze( ona ma taki sam wynik tego badania błędnikowego tylko ja mam te wszystkie dysfynkcje w lewo a ona w prawo, dodam że też tak samo jak ja się męczy z zawrotami) że lekarka ją wysłała znowu z tym wynikiem do neurologa i okulisty, a mi nic nie powiedziała, a to ta sama pani doktor, dziwne co nie, ale juz się zapisałam sama i idę w poniedziałek. W sumie jak byłam z tym wynikiem to spojrzała na tą kartkę jakby chciała, a nie mogła, tylko na tą próbę kaloryczną i kazała mi te tabletki kupić a reszty chyba nawet nie czytała.
Hej dziewczyny a ja poległam. Dzisiaj nie poszłam do pracy, bo karuzela straszna. Aż miałam mdłości. Tabletki narazie niewiele pomagają. Ja miałam też eeg głowy i rtg kręgosłupa. Pierwszy wynik okey, a drugi lordoza odcinka szyjnego. Ja też się cieszę, że jest nas coraz więcej , bo możemy sobie ponarzekać, bo nikt nas nie rozumie. Owszem mąż twierdzi, że jak najbardziej tak tylko już nie wie jak może mi pomóc. W dodatku u nas od dwóch dni obłędna pogoda. Zimno, pada i mgła, że świata nie widać. Na nic nie mam ochoty, nic mnie na dłużej nie zainteresuje.Wczoraj usiłowałam odwrócić myśli i wzięłam się za malowanie farbami. To co mi wyszło to maskra, pomijając że talentu nie mam zupełnie. Myślę, że dziecko w I klasie lepiej namalowałoby np. drzewka :)))))Zastanawiam się też czy w * rzaie czego * mogę też łyknąć psychotropa razem z betasercem. Może wiecie coś więcej to dajcie znać. Do miłego :)
Widzę Reniu, że spodobał ci się mój pomysł z tym malowaniem, ja wczoraj walczyłam z sufitem, ale nie dałam rady bo pozycja do takiego malowania to masakra, tym bardziej, że ja też mam zniesienie lordozy i to odkąd pamientam, no i mam pomalowane pół sufitu hihi. U mnie też taka pogoda,że głowa wszystkim pęka. Co do tego psychotropa, z moim wolno brać betaserc, pytałam lekarki, a ona po przeczytaniu skłądu psychotropa (mój psychitrop składa się z 1 składnika *paroxetinum*) powiedziała że moge. Dlatego radzę to z kimś skonsultować, lekarstwa czasem różnie na siebie reagują. A zreszta wiesz jak to z nami jest, jak wezniesz to razem, a nie będziesz miała pewności czy możesz to pewnie będzie ci się coś dziać;)Pozdrawiam proszę napiszcie mi coś o tym waszym badaniu błędnikowym. Jakie u was były wyniki?
Hej Agata22 widze ze sie strasznie męczysz aż tak zle?? ja na poczatku miałam asertin 50 po jednej tabletce rozwaliło mnie na 2 tygodnie o własnych siłach nie mogłam wstac i to wszystko przez przeczytanie ulotki odstawiłam to cholerstwo i dalej faszerowałam sie psychotropami i dostałam promolan50 i doxepin 10 odstawiłam psychotropy bo nie mogłam jednoczesnie brac tych leków i u mnie wygladało to tak ze efekty powinno sie odczuwac dopiero po miesiacu stosowania ja juz sie lepiej czułam wtedy kiedy zrozumiałam o co chodzi w tej chorobie :) najwazniejsze nie dac sie panice i nie doszukiwac sie w sobie codziennie innych chorób bo to własnie zwala z nóg. U mnie 3 tydzien brania leków miałam takie zawroty głowy ze musiałam sie zatrzymywac na ulicy jak szłam nie dawałam rady , ale mówili ze to normalne i faktycznie przeszło zawroty sa ale do opanowania jak sie ma tyle silnej woli by zwalczyc to własna psychika to uwierzcie ze to działa, ja biore leki nadal bo wydaje mi sie ze sie uzalezniłam choc moja doktórka mówi ze to tylko moje uzaleznienie psychiczne i napewno ma racje... wiec głowy do góry napewno po jakims czasie leki zaczna działac i bedzie lepiej:) pozdrawiam
No właśnie najgorsze jest to, że tak naprawdę nikt nie powiedział mi , że mam nerwicę i jak też się nad ty cały czas zastanawiam. Przed braniem tych tabletek czułam się już o wiele lepiej niż na początku jak mnie to łapło może żeczywiscie to przez te hormony. A teraz jak biorę te tabletki i wszystko się nasiliło i mam takie dziwne lęki, pisze że to niby normalne , ale jak to przetrwać to niewiem. Trzymajcie się nerwuski;)
witam znowu;] nie robiłam żadnych badań poza wizytą u lekarza. powiedziała mi, że jestem zdrowa tylko za dużo nerwów mam teraz na głowie [kolega z pracy niedawno zmarł]. popłakałam się u niej i pytałam, czy może jednak zrobić kompleksowe badania, a ona że nie widzi potrzeby. zrobiła nasłuch, ciśnienie, itp itd. i powiem Wam, że mi lepiej, aczkolwiek kręciek jeszcze uderza;-] Mam nadzieję, że jak pogoda się poprawi, wyjdzie słoneczko i skończą się te smuty pogrzebowe to będzie przyjemnie nie tylko dla mnie. Pozdrawiam!
Hej Suri:) ja brałam na poczatku afobam 0,25 tylko ze ja brałam codziennie rano i wieczorej i niestety mogłam to brac max 8 tygodni bo to sa psychotrpy niestety mi nie pomogły zwiekszyłam dawke do 0,50 i tez lipa ale musiałam je odstawic ale z tego co wiem jesli sie bierze doraznie tak jak Ci lekarz zalecił to wiem ze pomaga tak jak ja przy ataku biore hydroxizinum 0,25 nawet do 2 razy dziennie i wycisza mnie to choc tez mam jeszcze afobam i mogłabym stosowac przy ataku ale jakos nie chce bo szybko uzalezniaja i ciezko sie odstawia .. ale jesli doraznie to ok bedzie dobrze :) powodzenia
Hejka. Wiecie co. Te wszystkie moje objawy sa tak dziwne, ze czasami zastanawiam sie czy to na pewno nerwica. Mam palpitacje serca od czasu do czasu, zawroty glowy non stop, chociaz dzisiaj np. zamiast zawrotow zrobilo mi sie jakby slabo ze zdenerwowania. A stalo sie to przy okazji spotkania kolezanki niespodziewanie na ulicy. Czyli wygladaloby to na to, ze sie zestresowalam niespodziewanym spotkaniem znajomej. Czy to normalne? Gdzies na innym forum czytalam, jak dziewczyna pisala o swoich objawach, ze nie moze usiedziec spokojnie w restauracji, bo nie moze sie doczekac az wyjdzie stamtad, ze boi sie, ze upadnie i w zwiazku z tym kolysze sie na krzesle, rusza nogami, co chwila cos robi, ze nie moze ustac w jednym miejscu nawet chwili, bo zaraz ma zawroty. Brak mi juz sil na to wszystko. Ciezko z tym zyc, napawde ciezko. Mam jeszcze pytanie, jak odczuwacie te Wasze zawroty? Jako krecenie, kolysanie na boki, sciaganie w dol czy jeszcze jakos inaczej? Pozdrawiam.
Hej kochana . Mi kręci się non stop niewiem jak to opisać bo raz to jest karuzela innym razem sciaganie, innym kołysanie. Ja tez juz opadam z sił , bo ileż mozna !!!!!!!! Przy nerwicy normalne jest takie zachowanie jakie opisałaś u tej dziewczyny. Ja np. stojąc w kosciele / bo chyba wolę stac / kręcę się, wiercę ,drapie, wzdycham. W pracy jest podobnie - mam fotel bujany - więc się na nim poprostu bujam, z nerwów ziewam - o masakra. Przed chwila wypłakałam się do mijej koleżanki, która jest pielęgniarka, że chyba dłuzej nie dam rady i wrócę do tabletek. stwierdziła, że to byłaby moja największma porażka, bo najważniejsze jest to , że te swoje objawy ignorować , a nie się nimi nakręcać. Tylko sami wiecie, że to nie jest takie proste . Hej :::)))))
Ja też kiedy jeszcze nie opanowałam mojego stanu miałam tak samo ktokolwiek przyszedł do mnie ze znajomych czy rodziny miałam niesamowite ataki wiele razy celowo ściemniałam ze mnie nie bedzie w domu by nikt nie przychodził odciełam sie od wszystkich , ale na szczescie mam juz to za soba . Agata 22 czy ja dobrze rozumiem ze Ty bierzesz leki na tarczyce??