Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Hej ! Co tam u Was ? Ja ogólnie cos dzisiaj niezbyt się czuję. Kreciołki w głowie i kłuje mnie serce a przez to od razu lekka panika :::(((((Odliczam godziny do 15,30 i już nie mogę się doczekać żeby iść do domu !!!!!Poprosiłam męża żeby spróbował mi znaleźć film Sekret , bo tyle już się o nim naczytałam , że koniecznie muszę go zobaczyć. Dla nowych osón na forum polecam książkę * Mogę wybaczy ć jeśli tylko chcę * - jak dla mnie rewelacja. Dla odstresowania polecam Lesia, który u mnie w pracy bije teraz rekordy popularności. Ksiązka jest przekazywana z reki do ręki. O chyba zaczyna wygladać słoneczko więc jest nadzieja na poprawę nastroju. OBY DO WIOSNY hej:::)))))
Witam. Reniu, ja właśnie wczoraj wieczorem obejrzałam *sekret*i muszę przyznać,że główne przesłanie zrozumiałam, ale film jest długi(prawie dwie godziny)więc trochę wątków zgubiłam.Żeby go w całości zrozumieć, należy go obejrzeć kilka razy-takie jest moje zdanie.Ale polecam. Ja również od kilku dni notuję zniżkę formy i to są właśnie takie momenty, kiedy człowiek się poddaje zwątpieniu,że w końcu będzie lepiej, no ale cóż ,trzeba znowu wziąć na przeczekanie, może i umnie *zaświeci słoneczko*. Ja dla odstresowania czytam książkę, którą podsunęła mi córka, jest to *Droga do Zielonego Wzgórza*, opisuje perypetie życiowe Ani przed przybyciem jej na Zielone Wzgórze ( napewno czytałyście o niej), jest trochę dziecinna,ale fajnie jest tak wrócić pamięcią do lat dzieciństwa i puścić wodze fantazji , a co tam...... Pozdrawiam
Witaj *sabcia*Podaje Ci namiary na ten film, moze beda tam informacje, które Cie interesuja( ma polskie napisy), ale nie jest to polska produkcja. http:michalpasterski.pl/filmy-video/the-secret-polskie-napisy/ Osobiscie doradzam Ci kupno książki, gdyz jest dostepna, a książke mozesz brac ze soba wszędzie ( jako wsparcie psychologiczne na trudne chwile).Pozdrawiam
Halo gdzie się wszyscy ukrywacie ?Co u Was ? U mnie jakoś do przodu :) Czytam kolejną fajną książkę * Pozwól , że ci opowiem *. Jest to zbiór bajek opowiedzianych przez terapeutę - pacjentowi. Polecam - naprawdę wiele życiowych porad. W weekend z racji tego, że mężus pracował wyciagnęłam mamę na spacer i pomimo, że mróz nieźle trzymał było cudownie. Błękitne niebo a na tle ośnieżone drzewa- widoczki jak z bajki. Piszcie kochani :)
Witajcie wszyscy-witaj Reniu! Ja się trochę rozchorowałam i leniuchuje pod kołderką-mam anginę,ale już jest poprawa! Weekend minął miło w sobotę sami goście,a w niedziele maż wyruszył z dziećmi na gościnę a ja mogłam spokojnie się wygrzać!Ale kurde kochani ostatnio znów sobie ładuje w główkie moje objawy,ze to może jednak coś w głowie,że mam coś z sercem-martwię się bo nie miałam nigdy żadnego prześwietlenia głowy??? Czytałam wczoraj mój wynik holtera i tam 61 tachykardii,2rytmy niewymiarowe,1przerw i 229 pojedynczych nadkomorowych pobudzeń przedwczesnych-zaczęłam się wczoraj nakręcać tak naprawdę prawie w ogóle nie leżałam tylko patrzałam w necie co z tym sercem-pisało ze jak ma się tachykardię to ma się takie objawy jak-kołatania,zawroty głowy,problemy z pamięcią-a ja sobie myślę ja to przecież wszystko mam i się nakręcałam-aż zadzwoniłam do mojej koleżanki pielęgniarki i pytałam ją o moje holtera-ona mówi Sabina dałam go trzem lekarzom do obejrzenia i tam naprawdę nic nie ma-nie martw się-no i mnie uspokoiła uff! dziś obudziłam się ze zdrętwiałym językiem i w tym miejscu gzie jest zdrętwiały jest bardzo czerwony,lekkie zawroty głowy i wiecie od dłuższego czasu normalnie bolą mnie nogi-a kiedyś ktoś mi powiedział,ze jak ma ktoś tętniaka to wcale głowa nie boli tylko nogi i ręce nie wiem czy to prawda-ale wiecie co mam na myśli-dziś przez cały dzień myślę,ze może jednak mam coś w głowie???poza tym kochani widzę poprawę po lekach naprawdę jest dużo lepiej-dziś mija dwa tygodnie jak je biorę!-:)kochani odpiszcie coś-co o tym myślicie!!!!!!?????
Hej! Ja dzisiaj zrobiłam sobie z mężem spacer, normalnie chyba odmroziłam sobie nos,ale było warto bo dotleniałam trochę organizm , bo czułam się już .taka *zamulona*. Sabcia , my to jesteśmy specjalistkami od wymyślania sobie chorób i dobrze nam to idzie, powinnyśmy normalnie książki pisać, tylko kto by je czytał?.......:):):) Ja już swojego holtera( opis) odłożyłam do szuflady i go w końcu nie oglądam,na inne wyniki też już nie zerkam.Ale na punkcie głowy niestety też jeszcze dostaję świra, a czym więcej myślę , tym więcej kłuje i boli, a problem guzów i tętniaków też już przerabiałam(chociaż czasami jeszcze takie myśli się po głowie kołaczą). Tak ,że myślę jak przerobisz ten temat , to powoli się uspokoisz,ale napewno znajdzie się zaraz nowy broblem.Takie uroki tej naszej choroby :):):):hihi. Fajnie, że odczuwasz już pierwsze symptomy poprawy zawsze to już na plus. Ja leki biorę już trzeci miesiąc i też odczuwam poprawę, chociaż przychodzą , niestety też gorsze dni , ale cieszę się i tym co mam. Kochani , czy ta zima w końcu odpuści?Tęskni mi się za słoneczkiem i ciepłym wiaterkiem :).
Hej:) Sabcia zgadzam sie z Jagodą my to jestesmy specjalistki w wymyślaniu niestety taki nasz urok!! Ja byłam dziś u psychiatry wizyta trwała nie dłużej jak 20 minut ja opowiadałam Pani słuchała i tak jak mi już ktos doradził tu na forum ze najpierw powinnam sie zajac badaniami tarczycy a pozniej psychiatra no ale cóż takie terminy na odwrót . Pani psychiatra sama nie wiedziała co ze mną zrobic bo stawia na tarczyce w moim przypadku pytała czy przytyłam czy mi włosy wypadaja , potliwosc mam te wszystkie objawy i powiedziała ze jesli to tarczyca to leki które mi przepisze moga poprostu nie działac i ze jesli to tarczyca wystarczy leczenie i po problemie wiec zapytałam o te napady leków strach itd mówiła ze to tez jest objawiem tarczycy choc nie wyklucza ze moze byc jedno i drugie ale bez wizyty u lekarza od tarczycy kompletu badan nie jest w stanie do konca postawic diagnoze . Zaniepokoiła sie ze biore zbyt duza dawke Afobamu wiec wstawiła mi Pramolan i Doxepin na noc bo mówiłam ze nie moge zasnac i siedze do 5 rana a w dzien to bym mogła spac ile sie da . Juz wziełam 1 tabletke Pramolanu i zaczełam sie nakrecac tak jak to zrobiłam z asertin50 ale tłumaczyłam sobie ze to ma mi przecież pomóc nie zaszkodzic ,ale w tym przypadku nie czytałam ulotek poprostu bede brac. Mam nadzieje ze wizyta u endykrynologa rozwieje te wszystkie watpliwosci!!!
kochani!od jakiegoś czasu mam coś takiego,ze jak patrze na klawiaturę dłużej to wszystkie klawisze idą mi na ukos,nawet jak pisze SMS to mi zlewa i idą linijki na ukos-mam tez drugi dzień język zdrętwiały-miał tak ktoś-pomóżcie,doszły do mnie nowe objawy-tak nigdy nie miałam-poza tym inne objawy odpuściły-jest ok!miał z was tak ktoś???ratujcie-nie byłam nigdy u okulisty!!!!
Hej kochani a ja wczoraj poległam ::::(((((Zaczęło się do tego, że wyszłam wpłacić pieniadze i zrobiło mi się dziwnie / nie potrafię okreslic tego co to było/ potem oblały mnie poty. Trochę mnie to zaniepokoiło, ale jakoś reszta dnia była w miarę okey. Następnego dnia z rana sytuacja się powtórzyła, ale stwierdziłam , że muszę jechać do pracy. Tu powtórka z rozrywki. Po dwóch godzinach znowu to samo zmierzyłam sobie ciśnienie 170/110. Moje normalne jet ok. 120/80. No i panika wzięłą górę. Wzięłam procha i zwolniłam się z pracy. Po ok. pół godzinie ciśnienie miałam już w normie / a w zasadzie to tabletka chyba jeszcze nie zadziałała/. Później poczułam osłabienie takie jakby mi życie uszło. Ponieważ wczesniej z mężem i z przyjaciółmi byliśmy umówieni do kina. Mimo oporów poszliśmy na film i dałam radę. Dzisiaj sytuacja się powtórzyła , ale siedzę w pracy i się modlę żeby już iść do domu. Napiszcie proszę czy mieliscie tak samo, a co do kłopotów ze wzrokiem sabciu to się nie martw to znowu nerwica . Czekam na wieści pa
Reniu ja tez wczoraj miałam dzień wycięty z ŻYCIORYSU-takiego ataku nie miałam od dawna,słabo,nie mogłam wstać z łózka,niepokój,zawroty głowy,głowa jakby ważyła 100kg,otumaniona-jakbym żyła w innym świecie-nie umiem tego opisać co się ze mną działo,nie wiem czy to po lekach czy dlatego ze łącze je z silnymi antybiotykami,myślę,ze to po prostu nerwica,ale zawsze pozostaje jakieś zwątpienie???Dziś póki co boli mnie głowa,ale to na pewno po antybiotyku-bo głowa mnie rzadko boli-także Reniu nie jesteś sama!!!!!
Ja dzisiaj też nienajlepiej się czuję , myślę jednak,że to na zmianę pogody. Normalnie zaczął znowu padać śnieg, chyba na wiosnę jeszcze przyjdzie nam dłuuuuugo czekać...... Reniu, jak długo chodzisz na terapie?Czy są wogóle jakieś postępy w leczeniu? Pytam, bo sama ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy nie skorzystać, ale kolejki na NFZ u nas są długie a niestety prywatnie to mnie nie stać, bo przecież na kilku wizytach się nie skończy.Zawsze dobrze byłoby się wygadać , bo w domu to nie ma chętnych do takich rozmów, same wiecie jak to jest. Zresztą czytając wpisy na tym forum,zaczynam wątpić,czy z tej nerwicy uda się nam kiedykolwiek wyjść?Może na chwilę,......a potem wszystko zaczyna się od nowa.Nie bierzcie sobie tego do serca , ale po tylu latach przychodzi zwątpienie. No , ale trzeba żyć dalej, więc żyjmy i kurcze mimo zwątpienia nie poddawajmy się:):):)
Hej Wam :) Nie pamiętam ile chodzę na terapię , ale chyba jakieś trzy miesiace.Ogólnie jestem zadowolona , bo własnie wygadanie się dużo daje. Zawsze po wizycie jestem pozytywnie naładowana. Myślę, że jest ona nam potrzebna oczywiscie trzeba tez trafic na właściwą osobę , bo nie kazdy jest dobry. Moja poprzednia pani psycholog była bardzo ciepła i ogolnie mnie uspakajała, ta z kolei jest śmieszna i bardzo miła , ale stosuje metode * zimnego prysznicu * . Jest konkretna i nie raz opierdzieli mnie , ale w sposob łagodny. I powiem wam ,że obie formy mi odpowiadają. Kiedys będąc w ciązy chodziłam na terapię grupową i byłam zadowolona, bo spotkanie twarzą w twarz z osobami , które mają taki problem dużo dają. Także jagódko nie zastanawiaj się . Narazie :)
Dziękuję nicore za wsparcie :) Jagódko co do terapiii grupowej to wygladała ona mniej więcej tak. Było nas ok. 12 osób same kobiety w różnym wieku. Do tego dwie prowadzace panie psycholog. Mówiły nam o sposobach i technikach działania stresu i lęku. jak z nim siobie radzić, jak się oswajać, przyzwyczajać. Miałysmy rózne zadania, które musiałyśmy na kolejnych spotkaniach odczytywać na głos. Do tego dyskusja na temat naszych objawow, opowiadałysmy o tym jak się czujemy w danych momentach. Uwierz poczatkowo mysłałam, że będzie to krępujace, ale okazało się wręcz odwrotnie. Fajnie jest spotkac się z ludźmi, którzy nas rozumieją , bo też przez to przechodza. Dodatkowo zajęcia relaksacyjne np. metodą Jackobsena czy Schultza. Można znaleźć w internecie. Polecam jeśli chcesz się rozluźnić. Spotkań było chyba osiem raz w tygodniu przez dwa miesiace, ale uważam , że nie był to czas zmarnowany. Hejka :)))))
kochani!ja chodzę na terapie indywidualną-bo taka mi zaproponowali.Wygląda ona tak-siedzimy na przeciwko siebie ja i pani psycholog i rozmawiamy o czym ja chce,co przez tydzień się działo lub czy zrobiłam jakieś postępy,a pani psycholog słucha doradza ale nie ocenia!!!!teraz jak byłam w środę-było inaczej niż dwa poprzednie razy,a mianowicie ja byłam smutna i trochę podłamana-nie miałam takiej werwy i zapału do tego wszystkiego jak zwykle i moja pani psycholog to zauważyła i pytała dlaczego co i jak,mówiłam,ze we wtorek miałam okropny atak nerwicy i rozmawiałyśmy długo o tym-bardzo ta wizyta mnie podbudowała-zaczynam czuć się przy mojej psycholog jak z przyjacielem-dlatego kochani chodźcie na terapię!!!!U mnie tez zima pełną parą-warunki na drodze fatalne,ale jak trzeba to trzeba jeździć hi-najwyżej jakiś miły pan mi pomoże wyciągnąć mnie z zaspy he he
Hej jak się dzisiaj czujecie ? Ja mam takie zawroty, że ledwo stoje, do tego bóle serca i ogólne roztrzęsienie. Bałam się wczorajszego dnia, bo zapowiadali bardzo złe samopoczucie w związku z duzym spadkiem ciśnienia. W zasadzie czekałam na wszystkie objawy jakie sugerowali i chyba właśnie dopadły mnie dzisiaj::::(((((((.Od jakiś dwóch tygodni byłam pełna optymizmu, bo wydawało mi się że zaczynam pokonywać to * cholerstwo *. I jak zwykle dopadło mnie w najmniej spodziewanym momencie. Niewiem dlaczego tak się dzieje, ale ile razy pomyślę, że czuję się dobrze - od razu czuję się gorzej. Boję się więc myśleć chyba wogle i w takich momentach przychodzi zwątpienie :::((( Cały ten czas i terapię bierze wtedy szlag. Piszcie kochani co u Was - jak się czujecie, bo ostatnio taka cisza na forum. Ewa odezwij się co u Ciebie. Pozdrwiam Was nerwuski pa
Hej wam,Reniu ja się dość dobrze czuje-poza bólem głowy-chyba od tego ciśnienia he,ale daje radę!!!Przed chwilą robiłam dzieciom łóżko i synek przez przypadek spuścił mi klapę na głowę-i teraz boli jeszcze bardziej-aż się wystraszyłam ze mam wstrząśnienie mózgu,ale nie ma co w panikie wpadać-bo gdyby to było to to pewnie poza bólem głowy bym miała inne objawy!poza tym jest ok-Reniu przykro mi,ze tak się czujesz-znam ten ból i jestem z tobą-trzymaj się i pamiętaj,ze jeszcze dobro nadejdzie!!!-:)
Hej. A u mnie w nocy to nad miastem był okropny smog, normalnie smród było czuć w całym domu.Nie mogliśmy spać..Co się dzieje z tą pogodą?..... Jeśli chodzi o samopoczucie to wygląda tak: jak jeden dzień jest trochę lepiej to oczywiście później trzy są do d....y itd.itd.. A głowa to coś mnie boli też od kilku dni i jeszcze te cholerne kręciołki , ach , szkoda gadać.....