Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zmiana w pulsie serca po odstawieniu używek

Gość sebol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Mam pytanie dotyczace pulsu serca. Jestem mezczyzna lat 30. Zauwazylem, iz po odstawieniu uzywek ( alkohol, papierosy ), dieta, schudniecie ok. 15 kg , codziennie suplementy diety ( CARDIO OMEGA* MAGNEB6, puls serca z sredniej codziennej 85-95 zmniejszyl sie do 60-70 a w nocy dochodzi do 50-55. czy taka obnizka jest to w normach ??? dziekuje za opinie, pozdrawiam, sebol
Gość babka z bagien
jak się czujesz lepiej,a myślę,że tak jest,to jest dobrze.I przestań nasłuchiwać ten puls.Żyj normalnie.I gratuluję ci ,że rzuciłeś alkohol i papierosy i tego ,że dałeś radę schudnąć.Z pewnością sprzystojniałeś.Masz silna wolę.I tak trzymaj.Jeszcze raz pozdro.
dołączam się do gratulacji- teraz tylko te wage utrzymać.!Jedz dużo warzyw[leczo,ryba po grecku-to pyszne jadło,można zrobić większą ilość,bo na drugi dzień jest jeszcze lepsze.Do pracy można wziąć w pojemniczku i zjeść z chlebem na zimno].Często tak robię.Ale schudłam tylko 2 kilo i zazdroszczę.Pozdrawiam.
Gość pulpa dupiasta
juz spiesze z przepisem.Ryba po grecku to ryba z warzywami,przepis w internecie.Leczo to duszone na patelni pod przykryciem warzywa,na oleju z dodatkiem wody.Skład : 3 duże cebule,3 papryki ,różne kolory,jedna cukinia,2 pomidory.Najpierw cebula pokrojona dusi sie chwilę,potem dodać cukinę obraną ,,na zebrę** czyli w paski,przekroić ją wzdłuż na 4 i wydrążyć ten srodek z nasionami,pokroić na kawałki ok.3 cm.Papryki też tak samo.Dusić na małym ogniu az wszystko zmięknie.Wtedy dodać pokrojone pomidory.Wcześniej polać je wrzątkiem,to skórka łatwo schodzi.Posolić i dodac ziół prowansalskich.Proporcje warzyw można dowolnie zmieniać.Dobre jest na ciepło i na zimno z chlebem.Po wyłożeniu porcji na talerz dodać zmiazdżony ząbek czosnku.,lub drobno posiekany.Ja to jem cała jesień na okrągło,bo jest sezon na te warzywa.Potrawa zdrowa i nietuczaca.Do pracy sobie biorę na drugie sniadanie.Rybę po grecku robie z mintaja,bo nie ma ości.Jeszcze ci podam inna potrawę,którą szybko się robi i jest dobra.Ugotowac saszetkę ryżu.Mrożone ,,WARZYWA NA PATELNIĘ** [cena 4 zł z groszami]--- dusić kilkanaście minut na patelni pod przykryciem na oleju z dodatkiem wody,jak wyparuje jeszcze podlać.Posolić troche + zioła prowansalskie i 2 ząbki czosnku na koniec.Jedna porcja to pół saszetki ryżu,do tego warzywa+ ,,Sałatka naddunajska** ze słoika ze sklepu.To jest bardzo dobre.Można dodać też pierś z kurczaka pokrojoną na ,,frytki** i uduszoną na osobnej patelni na oleju z jedną pokrojoną cebulą.Tez podlać wodą i posolic.To moje ulubione potrawy.Smacznego.