Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności, częste oddawanie moczu i kłucie w okolicy serca

aro5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. A więc zaczne od opisywania moich objawów, które pojawiły się jakieś trzy tygodnie temu: 1. Częste duszności, czyli ciągłe ziewanie przy którym nie moge złapać powietrza i ziewam dopóki w końcu złapie *pełne* powietrze. 2. Dużo częstsze oddawanie moczu niż to było do tej pory przy spożywaniu takiej samej ilości płynów. 3. Kilka razy na dzień pojawia się kłucie w pobliżu serca, dwa razy do tej pory zdarzylo mi sie że to kłucie pojawiło się po prawej stronie. 4. Jeśli biegam wolno (truchtem) to pojawiają się silne bóle pod żebrami, czasami z jednej strony a czasami bolą obie strony. Pomagają wtedy skłony ale tylko chwilowo. I dodam że to nie jest kolka. To by było na tyle jeśli chodzi o moje objawy, jeśli macie jakieś pytania to zadawajcie. Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu moich dolegliwości i określeniu czy to choroba i co to jest. (bo mój lekarz jakoś nie może się określić, EKG miałem robione i wszystko w normie) Z góry dziękuje i pozdrawiam :)
Badania moczu i krwi mam jutro ;). Lekarz mowił że dostane skierowanie na prześwietlenie klatki piersiowej ale chyba musze mu o tym przypomnieć -,-. Mam 18 lat więc młody jeszcze jestem ale ostatnio miałem dużo sytuacji bardzo stresowych... :( A jestem dosyć wrażliwym człowiekiem i przejmującym się dosłownie wszystkim...
zrób sobie badania krwi ASO.Czy lekarz powiedział,że to była infekcja paciorkowcowa? Poznaje się to po tym,że na gardle są takie czerwone kropki.A może nie wziąłęś do końca antybiotyku?i infekcja przeniosła się do nerek?Wszystko się wyjaśni po wynikach krwi.Nie lekceważ tego.Działaj szybko.Tymczasem pij ziele skrzypu. z sokiem z cytryny.
**Bardzo nasilone objawy zimna-a więc idąca za tym niedoczynnośc wszystkich narządów,poranna biegunka miedzy 5 a 7 godziną w czsie min.nerek,zmęczenie zarówno fizyczne jak i umysłowe,zewnętrzne iwewnętrzne uczucie chłodu,samoistne poty,bez wysiłku,wielomocz,skłonność do obrzęków,brak popędu płciowego,duszności jako,że CHI nerek decyduje o zdolności do wydechu,ludzie osłabieni w tym zakresie nie mogą wydychać powietrza,mogą je tylko przyjmowac,stąd duszności.Oczywiscie nie wszystkie objawy musza wystąpic.** Są to ojawy dolegliwości okreslanych w med.chińskiej jako osłabienie yang nerek.Mówiąc bardzo ogólnie nerki są zimne.Trzeba je trzymać w cieple,zarówno od zewnątrz /kurtka!/jak i od wewnątrz /gorąca kawa naturalna,kasza gryczana,ostre przyprawy./
jeżeli byłoby cos nie tak z nerkami to zrób tzw,półkąpiel.Polega to na siedzeniu w wannie,woda powyżej nerek musi sięgać,woda ciepła z dodatkiem zaparzonego skrzypu. Jak to zrobić?100g ziela skrzypu polnego zalać na noc zimna wodąNastępnego dnia ogrzać do wrzenia i dodać do kąpieli,czas trwania kąpieli 20 minut,woda ciepla,można dolać gorącej jak stygnie.Nie należy się wycierać,tylko zawinąć w płaszcz kąpielowy i przez godzinę leżęć w łóżku w cieple.Oprócz tego pić też ciepłą herbatę ze skrzypu.Napisz jakie były wyniki.