Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie,u mnie w miare spokojnie,sporadycznie czuje jakis skurcz,to chyba dzialanie lekow ziolowych i magnezu,gabii Ty powinnas dostawac antybiotyk i to natychmiast,ja mialam w zeszlym roku takie wyniki,crp podwyzszone i ob ponad 50,u mnie wystepowaly goraczki bez zadnej przyczyny, to juz znak ze jest zle,mysle nawet ze z tego masz te skurcze,u mnie okazalo sie ze w gardle mam jakies bakterie ,zrobilam sobie prywatnie wymaz i na tej podstawie podawali mi antybiotyk,a jak lezalam teraz na te skurcze to ordynator mowil ze gdybym miala crp podwyzszony to prawdopodobnie od stanu zapalnego wytworzyla sie arytmia,najgorsze jest to ze wiele badan trzeba robic samemu prywatnie:(wtedy na te goraczki tez lezalam w szpitalu,nic nie zrobili,wyslali mnie do szpitala zakaznego,nawet sie tam nie wstawilam,mogli chociaz mi zrobic jakis posiew czy cos,wnerwilam sie i sama poszlam na ob,crp i wymaz z gardla zrobic,a leczylam sie bezskutecznie ponad dwa miesiace:(bedziesz czekala na wizyte u laryngologa itd on nie wiem czy kaze Ci zrobic posiew a czas leci,tyle na temat tego bialka czytalam...zagrozenie zawalem itd nogi CIe bola moze stawy chore...kurcze Ty przynajmniej mozesz miec nadzieje ze te skrczastwa sa ze stanu zapalnego i mozliwosc wyleczenia,i z tego powinnas sie cieszyc:)
hej Pioren:* powiem CI, że mam jakis stan zapalny, czuję go, ale nie wiadomo gdzie jest. laryngolog w środę, potem reumatolog, bo faktycznie stawy mnie bolą. byłoby fajnie gdyby skurcze zaczęły się od tego, ale szczerze mówiąc, myslę, ze to mało porawdopodobne. One się zaczęły dawno, zimą, noooo...chyba, że coś zapalnego siedzi we mnie dłużej niż sądzę i nic o tym nie wiem. Faktem jest, że przy sercu nalezy wykluczyc podłoże infekcyjne, a zresztą i sam stan zapalny leczyć, tylko na razie to jest pląsanie we mgłe. uściski.
i tak Piorenka, masz rację, powinnam to mieć zbadane w szpitalu, w końcu po to do niego poszłam. niestety w Polsce panuje moda lekarska zwana-spychologią.Mój lekarz z Ochojca popukał się w czoło i stwierdził, że chyba sa niepoważni nie badając przyczyn także pozasercowych-kazdych. u mnie dziś niemiłosierny upał, wyjść się nie da.
a ja znów uparcie się boję, że to wszystko moze miec podłoze zmian naczyniowych, tylko MINIA nie krzycz:P:P to co, że jestem młoda....bolą mnie nogi i podejrzewali 2 lata temu zmiany, choc chirurg naczyniowy je wtedy wykluczył. na szczęscie znalazłam sponsora na badanie dopplerem przepływu krwi w kończynach:D o i juz mam 37,6. miłego popołudnia Kurczący się Moi:)
dzis nigdzie nie ide, w takie upały boli mnie to serce wiec zostaje w domu chciałam kupic sobie dzinsy, torbe ale po torbe pojade na targ są tam tansze i kupie sobie podkład, oczywiscie kradziony czy jakis tam bo nie dam normalnie w sklepie za podkład 70 zł ;) buty takie na chłodniejsze dni i moze jakaś bluzeczke;) a co jak szalec to szalec;) Mojej mamuni dzis zdjeli szwy i juz lata uszczesliwiona bo moze tą reke sobie sposcic a nie ciągle trzymac na temblaku.
Gość bezinteresowny
wspolczucie dla Uli:)bidulko, elwira ty jestes chora naprawde-na ciuchy!:D gabi-jakie podloze naczyniowe,jak juz to infekcyjne, ale to co 2 polak mialby arytmie bo i ob w chorobe ludzi ma wysokie nie ma prostych przelozen mg,k,ziola tez jak juz jest zle g..o daja , ale sila sugestii leczy Piorenka, tak mocno leczy,ze czasem calkowicie:placebo,hipnoza,tzw cuda tak tak,materia to nie jedyna skladowa,tzw wiara czyli po prostu innego rodzaju na innym poziomie niewidzialnym(co nie znaczy nieprawdziwym)rowniez moze skutkowac, u jednego tak u drugiego nie, jak z konwencjonalnym leczeniem
ledwo sie uspokoiłam dzieki pani ginekolog i teraz znów mnie naszło :( te bóle w okolicach mostka, nie są silne ale mam je codziennie i nie wiem czy to od tego nierównego bicia czy ......wyczytałam ze to moze byc niedokrwienie serca:( no ale kurcze to u osób starszych...co prawda cholesterolu jeszcze nie badałam ale chyba az tak strasznie nie powinno byc:( oszaleje chyba Staszek...tak to mój nałóg...jak mam kase to zakupy;) uwielbiam to:) wtedy jestem jak w amoku;) nie no zartuje ale lubie ładnie wyglądac oczywiscie na miare swoich mozliwosci finansowych....nie martw sie odkładac kase tez potrafie;) w przyszłym roku remont pokoju, wymiana podłóg, malowanie scian i nowe meble do tego lezak i basen do mojego ogrodu ;) a co tam swój własny las robie za domem ;)
Stasiu, no przecięz duża częśc chorób serca jest po przebyciu infekcji. a podłoże naczyniowe, no jak to jakie-miażdżycowe:/ mam wysiłkowe bóle nóg, jeśli mi wyjda jakies zmiany w naczyniach w kończynach, to sa tez w innych miejscach, a wówczas Gabrysieńka od razu palnie sobie w główkę. Elwirka, a pani ginekolog widziała Twój zapis EKG, albo wypis , to znaczy kartę z pogotowia wtedy? bo wiesz, skurcze nadkomorowe zasdaniczo różnią się od komorowych w budowie, juz ja się znam:P
nic nie widziała bo przeciez nie wziełam do ginekologa wyników EKG:) poczytałam o arytmii i o czestoskurczach, ze niby powyzej 100 ....miałam 110 i takie jak tam pisało objawy, łącznie z pulsowaniem w szyi i płytkim oddechem ale juz nie mam odkad biore ten betaloc mam nizszy puls. Gabi czym sie róznią te komorowe od nadkomorowych bo ja juz nie wiem???
no pewnie, ze widac Elwi, w komorowych zespół QRS jest poszerzony, a skurcz nie poprzedza załamek P. hehehe. NAstepnie jest przerwa wyrównawcza. widac, widac i lekarz to określa raczej bez większych problemów. prosze bardzo, przykład bigeminii, te szerokie odstępy to skurcze dodatkowe, szeroki zespół QRS: http://www.zdrowie.med.pl/ekg/2_ekg.html
wiatjcie :) pozdrawiam i tule :) gabi - koniecznie zrób pzreciwciała sercowe, zobacz reumatologicznie - problemy reumatologiczne niszczą serce - mój kardiolog wmawiał mi goraczkę reumatyczną przy podobnych wynikach ale jej nie miałam :). teraz mi wmaowiją toczeń - spoko pewnie tez tego nie mam - norma lekarze muszą najpierw wykluczyć czynniki mogące wywoływac wariowanie serca. a ząbki sprawdzałąś? może gradło? stawy? takie wyniki o czymś świadczą i stany podgorączkowe też, jak długo to masz? ważne- powinno byc dobrze :) buziaki dla wszystkich staszek - zielny z ciebie człowiek - doczekasz się buziaki i uściski dla wszystkich :)
Gabi no teraz nie jest tak zle jak przedtem.....i latac po sklepach mi sie chce;) a tak miesiac byłam jak zatruta.... a tak przy poza tym...doszłam do wniosku, ze jak człowiek czegos pragnie bardzo to jak na złosc tego nie dostaje...wiec trzeba pewne rzeczy olac ;)