Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bezinteresowny
oki wypucowany;) gabciu ja mam twoj nr fonu?nawet nie wiedzialem:D a jaki to?;) dzieki abisynka-dam rade! brrrrrrrrr;)heh,tule rowniez b.mocno:P 5h do pobudki 8.5h do katuszy, oczekiwanie na smierc jest gorsze od niej samej-jak powiedzial seagal w swoim durnym filmie;) ale gdzie jak gdzie tam mnie nie skrzywdzą......prawda??:))) ale biadole,,,,uhuh
piorena ja tez czytam ulotki a co myslisz ze nie i tez sie nieraz cykam czy brac czy nie ale nie mozna nie wierzyc specjaliscie czy chce mi pomoc czy zaszkodzic ja zwykle zaczynam od malych dawek i obserwuje moje samopoczucie a co do lekarzy to tez sa rozni i nieraz trudno trafic na lekarza z powolaniem bo teraz u nich liczy sie kasa a nie pacjent ale jeszcze sa niektorzy co chca pomoc czlowiekowi ja tez wczesniej trafilam na kardiologa i mowila mi ze tych czestoskurczy sie nie leczy ale zmienilam kardiologa po prostu w poradni wojewodzkiej poprosilam aby mnie zapisala do dobrego kardiologa i do tej co trafilam naprawde mnie duzo pomogla tez napewno ma wady ale i zalet duzo moze pisze chaotycznie ale Wy jestescie mlodzi i napewno wieksze obeznanie z kompem pozdrawiam wszystkich a Ty Stasiu odezwij sie jak wrocisz
Witam Stasiu trzymaj sie:) a ja właśnie wróciłam od mojej kochanej pani ginekolog, która mi30 minut gadała o moich skurczach. Jej syn to ma a mąż ma czestoskurcz. Pytałam sie jej czy przy mojej wadzie moge miec dzieci a ona ze spoko bo to mi nie minie i bedzie upierdliwe ale nie jest grozne ani dla mnie ani dla dziecka.Co innego gdyby to była powazniejsza wada to trzeba zrobic ablacje ale tak to nie. Kazała sie zapytac kardiologa o doustną antykoncepcje bo ona powoduje wiekszą krzepliwosc krwi i przy niedomykaniu zastawek mozna sobie tym krzywde zrobic ale jak mała wada to moge brac. Mówiła tez ze te skurcze toczesto są czynnościowe czyli np uzaleznione od tego czy sie sychle czy połoze na inny bok itp uffff uspokoiłam sie troszke ale zobaczymy co bedzie na holterze a babka mi mówła ze jej mąż miał3 razy holtera i za kazdym razem nic nie wykryli ;)
odebrałam sobie wyniki i cóż, kiepskie, mam codziennie gorączki czuje, że coś we mnie siedzi. Krew nadal słaba, OB-55, białko CRP norma do 5, ja mam 19, mam gdzies jakis stan zapalny, tylko nie wiem gdzie jeszcze. No widzisz Elwirka, jak dobrze robi normalna rozmowa z normalnym elkarzem, który wyjasni, od razu z czlowieka schodzi to największe napięcie. Stasiu:*
Stasiu chyba jeszcze na badaniach, nie dał znaku smsem na razie. Ula, ja objawów zapalenia nie mam zadnych, poza codzienną gorączką, wysokim OB i biłakiem CRP, które rosnie przy stanach zapalnych. jestem zmęczona tym badaniem się...laryngolog na 11 września, endokrynolog podobnie, no moze marudzę, bo to nie są jakies odległe terminy, ale jakoś tak:/ potem powtórzyc Holtera, jeszcze bym chciała doppler tętnic kończyn dolnych, mam dośc przychodni, szpitali, lekarzy, czekania, badań, jestem zmęczonaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i marudna dziś:/ z wujkiem się smiałam 3 miesiące temu na stypie po mojej Mamie, bo on taki wesołek, dziś telefon, że nie żyje. mam dosyć chorób, skurczy i umierania,. dosyć. Mam 33 lata, chce życ, smiac się i chodzic na te głupie randki:P cóż, taki mam dziś nastrój,,,zmęczony......:/:/ ______________________________________________________ ULA-jak skurcze dziś, byłas u lekarza?kiedy miałas ostatni Holter?
Gabi jaka masz wysokà tà goràczke? Ja ostatni holter mialam robiony w czerwcu i ech z doplerem tez w tym czasie teraz czkam na ekg wysilkowe mam na 18 wrzesnia! skurcze wczoraj jeden za drugim dzisiaj wydaje mi sie troche lepiej. u lekarza nie bylam bo rozmawialam wczoraj ze znajomym i jego kolega jest ordynatorem na na oddziele kardiologicznym tam gdzie zajmuja sie arytmiami i rozrusznikami i tymi sprawami i umowi mnie na wizyte na oddziele bez placenia bi jak bym miala za wizyte zaplacic taka prywatna we wloszech u takiego kardiologa to bym przynajmniej ze 300€ zaplacila
Ula, no właśnie, masz kasę, masz wszystko od ręki, a tak też musisz czekąc..... ja mam codziennie stany podgoraczkowe 37,5-8. Ob -55 i białko CRP dwucyfrowe, które skazuje na stan zapalny. gdzie-nie wiem. ale ten prywatny lekarz z Ochojca kazał mi się nie pokazywać dopoki nie wykluczę przyczyn pozasercowych, czyli np wirusów i bakterii. zastanawiam się jakie jest jeszcze badanie na wykluczenie zmian miażdzycowych w tętnicahc wieńcowych. bo u mnie wysiłkowe się nie sprawdza, męczę się szybko przez tuszę i denerwuję jak widzę to swoje tętno to już chce schodzic:)
A pza tym jest mi bardzo przykro z powodu smierci Twojego Wujka? Jak dobrze zrozumialam to niedawno umarla ci mama? Jeszcze raz mi przykro. Ja stracilam mojego tate jak mialam 14 lat i to po jego smierci zaczelam chorowac na te wszyskie choroby. Moze to dlatego tak sie zle czujesz. Wiesz to dopiero teraz wszystko wychodzi ten caly stres. Jest wszystko jeszcze bardzo swierze. Bòl w sercu kòry masz i nie mozna ot tak sobie wyrzucic dusisz wszystko w srodku i pòzniej odbija sie wszystko na zdrowiu. Musisz z kim rozmawiac Gabi zrzucic to wszystko z siebie rozmowa z kims kto Cie rozumiebo to straszne przezycie po nikim nie splywa bez objawow ubocznych. Nie powiem Ci badz silna bo jak nie masz sil to skad je wezmiesz. Masz prawo czuc sie zle i miec zly humor, placz bo lzy oczyszczaja dusze, poprzeklinaj po kims nie dus w sobie emocji. Z tego co zdazylam zrozumiec jestes osoba pelna wartosci i wyjatkowo inteligetna poradzisz sobie ze wszystkim. Jest takie powiedzenia albo tekst grupy rokowej nie pamietam juz dobrze A PO NOCY PRZYCHODZI DZIEN A PO BURZY SPOKòJ.... odwagi Gabi. Wystarczy przeczekac burze. Buziaki i sciskam Cie mocno.
Gabi nie wiem jakie badania. Zapytaj wprost lekarza jakie badania sie robi w takim przypadku. Musi Ci odpowiedziec. Jak Ci nie da skierowania to popros innego ale zrob prywatnie. Ale mysle, ze w Twoim wieku miazdzyca mimo, ze jestes przy cialku jest ciezka do zlapania.
a poza tym mòj chlopak przez rok czasu mial stan podgoraczkowy jak 37*3 37*5 robilismy wszystkie badania mozliwena wirusy bakterie raka krwi bo do tego mial powiekszone wezly chlonne pachwinowe i pod pachami na szyi az w koncu usuneli mu jednego wezla do zbadania czy nie ma raka limfy i wisz co wyszlo, ze ma uczulenie na pasek od spodni co spowodowalo to wszystko! takze to co chce ci powiedziec to mozed byc jakas bzdura. drugi przypadek moja znajoma kolo35 lat 160 wzrostu i 100 kg wagi chora na nerwice tak jak my miala 37*5 przez dwa lata i w badaniach nic nie wyszlo robilaa nawet resonans magnetyczny i wszystko ok jak lekarz po kolejnych jej wizytach badaniach itd sie wkurzyl i powiedzial jej wypier... z gabinetu bo ja poswiecam czas ludziom chorym a nie zdrowym bo mial jej dosc wiedzac, ze jest okazem zdrowia przeszlo jej wszystko....takze rozumiesz nie zawsze musi byc cos groznego
dzięki Ula:* tak,Mama mi umarła tak po prostu na rękach 3 miesiące temu i choc skurcze miałam wczesniej przez 4 miesiące to było ich mało, a po Jej smierci dostałam pierwszego ataku bigeminii i tak juz zostało:/ minęły 3 miesiące a ja nawet nie wyszłam poza fazę buntu w żałobie-nie zgadzam się na Jej smierc! dobra, nie to miejsce na takie wynurzenia.... tymczasem idę odebrac kolezanki z przystanku i będę je karmic leczo(leczem?) z kg pomidorów, u mnie teraz tylko pomidory i sok pomidorowy:) uściski dla Wszystkich
gabi jezeli mialabys wiencowke to napewno wyszloby ci na wysilkowym, co Ty sobie ubzduralas ze masz miazdzyce jezeli myslisz ze masz to popros o skierowanie na koronarografie, ale watpie ze otrzymasz miazdzyce tetnic wiencowych poprzedzaja dolegliwosci, a tusza wcale o tym nie swiadczy choc i mlodzi ludzie maja nie przecze, bo moga byc obciazenia rodzinne, ale to badanie jest inwazyjne,wiec sie zastanowm,mysle ze jezeli mialabys wiencowke to i na zwyklym ekg tez jakies bylyby oznaki,za duzo badan w jaki sposob otrzymujesz skierowania wydebic skierowanie to laczy sie z cudem?a jeszcze zacznij odchudzanie ale z glowa a napewno sie lepiej poczujesz wiem to po sobie ja tez nie naleze do osob szczuplych ale po dolegliwosciach sercowych schudlam 18 kg i uwierz ze samopoczucie lepsze bo czym bedziesz starsza tym trudniej bedzie gubic kilogramy,pozdrawiam cie i wiecej wiary
Gość bezinteresowny
nic nie uzdrowili niestety minia;(, czuje sie jak groch przy drodze albo troche gorzej elwirka;) test testem abisynka ale wlewaja leki na zatrzymanie akcji albo czestoskurcze komorowe;))) gabciu,nie dzwonilem,nie pisale,bo mi tam skonfiskowali fon;) pojechalem o 5:30,wrocilem o 17,nie mam sily,wiec zwiezle: najpierw o 8 zalozono holterka,test mial byc o 8:30 ale byl o 11,bo straszny mlyn:zawal na izbie,mloda dziewka tak z 18 lat do ablacji nagle miala sie wykapac bo przybiel Prof.Walczak i dr.Szumowski,i w ogole pelno urlopow i wszystko w biegu-wspolczuje im-w sumie tam pracuja oddani lekarze, potem test-tylko z nitrogliceryna,bez reszty paskudztw,bo te dr.Szufladowicz uwaza lepeij podac przy badaniu elektrofizjologicznym polaczonym z ewnt.ablacja,niz przy tym tescie bo ja do zwyklych omdlen nie mam zadnych sklonnosci,niemal mi puls nie drgnal przy pionizacji przy nitro tez nic,... a ja juz bylem taknastawiony-troche sie zawiodlem bo te gorsze wlewy pewnie wywolalyby przesladujace mnie czestoskurcze...... ale coz, mam jeszcze holtera 12 zrobic w allenorcie zeby bylo wiadomo gdzie tworza sie dodatkowe komorowe i czy nie pomagaja rozpoczynac szybkich rytmow, a poza tym to prawdopodobnie choroba wezla zatokowego po przebytym acz niewidocznym po latach(norma)w zadnym badaniu zapaleniu serca po anginie, wniosek:modyfikacja wezla ablacją,postaraja sie wcisnac gdzies w tym roku choc pacjentow maja na kazdy dzien na 1.5 roku w przod, ewent kredyt i za 15-stke prywatnie,ale jak 1 nic nie da? na razie wiec holter i czekam na ewent terminy badania+ablacji modyfikacji:) w rezonansie wzmozone beleczkowanie w koniuszku serca z prawej komory,moze cos tam dawac,ale pewni nie byli, proby krwi serce wydolne, wiec mikrozmiany lub chory wezel zatokowy lub ???? w piatek holterek robie i bede sie nadwerezal wokol anina zeby miec w razie czego blisko na erke,niech cos wyjdzie zeby mieli wieksza perswazje do dobrego terminu, a potem odpoczywam tydzien dzisiejszy dzien,oczekiwanie na niego,potem na odpowiedz w sprawie ablacji troche mnie wykonczylo gabciu:dr.szufladowicz powiedziala ze 200 komorowych to przy zdrowym sercu norma, ale 2lub 3 pod rzad to juz patologia, ale to tak na marginesie, a ile tam mlodych ludzi... a na izbie przyjec mrowisko... pozdr i dzieki za wsparcie,w piatek trzymajcie kciuki zeby mi wystapil atak ale zebym go ladnie przezyl:)))
Stasiuuuuuu, no witaj:* a więc rzecz nie bedzie w skurczach, ale w chorym węzle zatokowym ,???? to chyba niezle tak mi się wydaje:) 3 skurcze pod rząd to salwa Stasiu i przy zdrowym sercu wciąz sa uznawane za arytmię łagodną, acz należy je chyba leczyć. Minia, na koronografie raczej nie dostane skierowania, ale wszystko mozliwe, bo mnie bolą nogi przy wysiłku i było podejrzenie zmian naczyniowych, więc musze zrobic doppler, okaże się. Stasiu-odpoczywaj.
stasiu cholera ale to jest nie na zawolanie jak czlowiek chce aby wyszlo i wtedy klops nic nie wychodz odlacza wracasz do domu i zaczyna sie jazda z kad ja to znam uffff moze Ci sie uda bede trzymala kciuki aby wyszly ja jutro jade do kliniki ustalic termin na ortopedie mam cykora jak u mnie sie zaczna migotki bo coraz czesciej nawroty
mam jeszcze holtera 12 zrobic w allenorcie zeby bylo wiadomo gdzie tworza sie dodatkowe komorowe i czy nie pomagaja rozpoczynac szybkich rytmow* Stasiu, czy na podstawie Holtera mozna wykryc czy dodatkowe mogą spowodowac szybszy nieprawidłowy rytm, czyli częstoskurcz???? jak odpoczniesz, to napisz:) za piątek znów trzymamy kciuki:*