Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Gabi :) jestem jestem ktoś musi was tulić :) powiem wam tak jam mam cały czas tachykardię zatokową 120-200/min w spoczynku przez prawie całą dobę. podaczas stresu, gorączki czy upału to 250/min - w maire sobie z tym radze bo się przyzwyczaiłam - ale jestem wyjątkiem - ktoś inny by pewnie dawno oszałał lub padł - po prostu mój organizm sobie z tym radzi i nie mam uszkodzenia serca tylko niewielką niedomykalność zastawek. spoko ale czasami mam takie inne bicie serca nieragularne - to jest koszmar - słabo lęk itp - zresztą to dobrze znacie. an jedym holterze wyszły pojedyńcze pobudzenie nadkomorowe - czyli nie mam ich dużo itp ale są okropne. i gdyny nie to że trwają kila kilkanaście sekund - to chyba bym już dawno latała na pogotowie itd. bo to straszne uczucie więc jak widać wolę swoje szybkie ale równe tłuczenie serca przez całą dobę niż kilka pojedyńczych raz na kilka dni - te diabły są dla mnie gorsze. fakt ze szybko pzrechodzą i tylko daltego sobie z nimi radzę wiec was rozumię i nie ma co lekceważyć ale teą nie można się cały czas wsłuchiwać w bicie naszych serc bo oszlajemy. wiem trudne i paraliżuje nas zwłąszzca gdy trwa to dłuzej - nawet film może się urwać. u mnie w województwie jest poradnia KARDIOTEL - większośc usług jest refundowana z NFZ - może u was w poliżu też jest coś takiego? jest to lepsze niż holter - można przez telefon zrobić szybko ekg i lekarz dyżurujący pod telefonem może wam pomóc w zależnośi co to jest. jak nie groźne to uspokoi, jak zagrożenie to wam karetkę pzryśle lub zmieni dawki leków itp. fajna rzecz polecam zwłaszcza dla tych u których holter nie wyłapał wszystkiego. wiadomo holter jest w danym momencie wypożyczony a skurczkaki wasze różnie brykają i nie zawsze chcą dać się złapać na holtera - ha wredne są i nie chcą zostać wyeliminowane ;) poszukajcie w necie buziaki i uściski abisynka tuli wszystkich :)
właśnie Abi, ja mam czasem, a nawet często bigeminię kilka godzin i jestem bliska oszalenia, proste. i nikt mi nie powie, że to jest super świetne i mam sobie z tym żyć, Jest to problem dla mnie, po prostu. Mam to od 3 misięcy, potrzebuję czasu, potzebuję udanego dobrania ewentualnie leków, ale głównie dobrego kontaktu z lekarzem, do któ¶ego mam zaufanie/. buziaczki miła istotko:*:)
Abi mam pytanie do ciebie co ci lekarz mówił na to walenie serducha.Wiesz ja tez ma puls w spoczynku 90-100 i troche mnie to denerwuje.A jak zejde po schodach to ze 110.Najgorzej czuje jak sie położę po pracy.Bezi.....to dowdzenia to miało być do nas czy poszłes spać?
Gość bezinteresowny
tomek nie drąz,i nie rob ze mnie bezy zadnej,staszek jestem wiec mi nie lukruj po ciastkarsku;) i sypnij czasem jakims dzołkiem nie bonć pan cionkle taki oficjalny(tak potrafi pisac moj szwagier dyslektyk-to dopiero chorobsko:D), ps.na nk - goraca moja zonka swieza:)))
hehehe jak abisynka tu zagląda i tuli to od razu tu przyjemnie się zagląda :) no więc ktoś mnie tu o coś pytał... ha wiem TOM no więc na moje szybkie walenie serducha - kardiolodzy - włosy im dęba stają tak naprawdę nie wiadomo skąd to mam. mam rozpoznaną nieadekwatną tachykardię zatokową (IST) utrwalony częstoskurcz zatokowy - bez możliwości leczenia :) farmakologia odpada ablacja odpada czekać na nowe leki tyle co mówią najważniejsze że nie mam zmian w echo - tzn przerostu serducha :) grunt to dużo snu i oszczędzanie się, pogoda ducha buziaki