Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli moge cie pocieszyc to mam 8000 na dobe pracuje w upale po 10 godz na dobe i biore tylko sole mineralne bo wypoce wszystko. przepraszam was ale musze uciekac do pracy do uslyszenia w poniedzialek bo jutro pracuje od 10 rano do 4 nad ranem i niedziela tak samo. buziaki dla wszystkich!
Gość maciej rowerzysta
Witam skurczowców, czasami tu zaglądam. Ostanie skurcze jakie miałem to w poniedziałek tego tygodnia, zacząlem je olewać w poniedziałek wypiłem dwa piwka i nic. Od środy w upale po robocie z małą ekipą robimy upalne rajdy rowerowe, serduszko przy tętnie 190 ani razu sie nie potknęło. Koniec sportu zejśce do tętna 120 potem do 62 i myślałem że zaczną sie skurcze, a tu nic. Olałem je uprawiam dalej sport i niczym sie nie przejmuję. Skurcze przeszły na dzień dzisiejszy, teraz urlop więc bede odpoczywał i jeździł na rowerze.W sumie miałem je góra do 100 w jedeń dzień. Do tego może czasami bigeminie 15 minut.
Gość bezinteresowny
wiecei co az mi was zal:DDDD tak sie oklamujecie niechcacy ze sie cztac nie da:)) w necie czy w ksiagarniach jest tyke wiedzy na ten temat,tyle pdf mozna znalesc,opracowan pof.Walczaka,docenta Baranowskiego i innych mistrzow a wy dalej jak dzieci.... ktos tu pisal o niemiarowosci oddechowej w ekg: przeciez to jasne jak slonce dziecko to zna, normalne u mlodziezy z czasem zostaje na cale zycie, absolutna norma,robisz wdech-przyspiesza, wydech -zwalnia o ludzie...troszke podstaw bo po co sie w blad wprowadzacie! albo te bigeminie te opinie doktorow calych to olewactwo- jasne czesc mozna olac- jesli ktos ma skurcze bo tak ma je jak piegi po prostu albo jak tik nerwowy a ledwo co je tam czuje to olac!!!!!!!!!!!!!!!!!-bedzie zyl 100 lat a jak ktos ma napier....ke ostrą,ledwo z tym sie czuje,to mu same nerwy serducho rozwala a o tym sie nie da nie myslec-kto mowi inaczej porzadnego skurczu nie mial-wtedy sie leczyc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tu po prostu czesc uzytkownikow ma malo odczuwalna arytmie i z druga czescia ktora czuje mocniej za nic sie nie dogada,jak slepemu o kolorach.... ja minia w mlodosci mialem tydzien migotanie przedsionkow i mialem to w dupie prawie nic nie czulem,lalem na to gleboko, a teraz mam czestoskurcze lub dodatkowe krociotkie ale tak mocne i hemodynamicznie rozwalajace-ze czasem straszna jest lipa.... wtedy serducho bylo mlode nie czujace teraz sie rypie wiec nie pouczaj kto jak ma na swoje reagowac bo nic o tym nie wiesz once again-jakubpiotr sral po gaciach choc mial 20-50 skurczy dziennie,ale mial tak niefartowny uklad ze kazdy zwalal go znog w ogole cos rozumiecie dzieci???????????? a Ty Elwirka na randke marsz! a Ty Gabrysiu jeszcze troszke poczytaj-ale juz widze postepy a Ty Jacku robisz najlepiej-bo drazysz!! ja olalem 5 lat i teraz mam efekty wiec tak polecaj jedna z druga olewanie i sluchaj doktorkow ktorzy przy zawale mowic potrafią:nie pan pierwszy nie ostatni nie znosze ignorancji,brhhhh:)
*a Ty Gabrysiu jeszcze troszke poczytaj-ale juz widze postepy a Ty Jacku robisz najlepiej-bo drazysz!!* a czemu ja mam nie isc na randke tylko czytac co????:D:D:D:D i jak już mówisz o brakach to konkrety-gdzie u mnie jeszcze widzisz luki, hmm?:P oraz, nie zgadzam się , że Jacek dobrze robi rążąc. Nie ma olewac, ma się badac-w porządku-ale on wyolbrzymia, a lęk tylko generuje jego kiepskie samopoczucie!
Gabi idziemy na randke;) tylko ja jutro..... Staszek ja rozumiem chociaz pewnie az tak nie mam jak Ty czy Gabi ale wiem ze mnie szarpało, nie mogłam spac czy gdzies isc bo czułam sie fatalnie wiec wkurzyłam sie na ta pinde co kaze to olac!!!! no cholera jak olac jak mi to przeszkadza????szczescie ze przy połowie jakos sie czuje lepiej czasami mocniej złapie ale da sie wytrzymac do Holtera i wizytu u kardiologa. Lekarze mówią ze to normalne i olewają ale jak sie drązy temat i mówi, ze to nam przeszkadza codziennie i nie mozna normalnie funkcjonowac to zaczynają dopiero sie temu baczniej przygladac. I w co ja sie jutro ubiore ???????????????
abisynka za malo jeszcze przeszly w zyciu maja po kilka kilkanascie skurczy i panikuja ludzie przeszli rozne choroby to co maja powiedzic do nich i ja sie zaliczam 15 operacji chemia i inne dziadostwa i co mam siasc i uzalac sie nad soba zycie toczy sie dalej i trzeba zniego korzystac i nie myslec za duzo bo naprawde mozna popasc w nerwice popieram Urszule, pozdrawiam bezinteresowny i co migotanie tak sobie samo przeszlo Ci?.a na ten temat cos wiem bo jak mialam migotania to same nie przeszly byl szpital za szpitalem az w trybie pilnym ablacja bo leki nie pomagalyi nie pisz ze ja pisze bzdury bo niektorzy przesadzaja bo mozna nauczyc sie zyc z czestoskurczami tak powiedziala mi moja pani kardiolog jak sie uzalam. to mi mowi ze pracowalam z migotaniem to i to niegrozne
poza tym MINIA, dlaczeo tak uparcie nie chcesz, nie potrafisz zrozumiec, że SUBIEKTYWNE odczuawnie arytmii jest bardzo INDYWIDUALNE i to co dla Ciebie będzie niczym dla drudiej osoby będzie uniemozliwieniem zycia. no proszę Cię, do tego wystarczy troche wrazliwosci tylko kobito...to dosyć proste.
Gość bezinteresowny
wlasnie gabi my sie nie klocimy tylko droczymy:DD kazdy ma swoj problem i swoj punkt widzenia trzeba tylko jak elwirka chyba moei zrozumiec i nie pouczac jak co kto ma czuc minia nie pisze ze bzdurzysz tylko ze troche empatii musisz wykazac wspolczuje ci zyciowych przejsc ale umieraja tez dzieci jakas rura jak mowil lem sie zapcha i po robocie ine robmy tu zlych emocji pomagajmy sobie jacek moze i przesadza gabi ale ja to p[opieram niech dmucha na zimne ine widze u ciebie zadnych luk jestes kompletnie doskonala:DDD i wymienieajmy sie dobrymi pomyslami i milymi slowami a nie kadzmy czy deprecjonujmy kogos minia,bylem wtedy 2 ty w szpitalu i przeszlo na lekach ale jak wiesz elektrycznych klopotow serce sprawia sto rodzaji i jeden drugiemu nie rowny jeszcze raz polecam wszystkim sie poduczyc albo nie mowic jak sie nie wie sam tez tak probuje:DDDD
od razu tu się czuje lżejszy klimat :) życzę zdrówka i miłości :) buziaki dal was i bardzo proszę się wspierać, tulić, całować, optymizmu więcej i nie poddawać się i uparcie brnąc do przodu i nie dać się zywać lekarzom o czymś zapomniałam? jak tak to już sami sobie dopiszcie :) buziaki i pozdrowienia dla was
witajcie:)a wiec zdaje relacje jak sie czuje po rhodiolinie i enzymach,jest o polowe lepiej,mam wiecej energii,nie mysle tyle o arytmii,dzieki enzymom moge zjesc sporo i nie mam wzdec,nie zaluje zakupu,ale noc...choc z dnia na dzien lepiej,zaczyna sie kolo 1 w nocy,leze,nie moge zasnac i mysle kiedy sie zacznie no i jest,co drugie uderzenie dodatkowy skurcz,to siedzi w naszej psychice,im wiecej mowimy o tym i myslimy tego jest wiecej,mozna jobla dostac,gabi pytalas o biosotal,dostalam go w szpitalu,po nim skurczy bylo troche mniej ale nadal byly,po przyjsciu do domu odstawilam go zupelnie i zyje sobie z 9 tys.komorowych,czas chyba do tego sie przyzwyczaic i tyle,wiem ze to trudne,u mnie przy kazdym skurczu czuje dusznosc,ucisk po srodku klatki blizej prawej strony,no i przewracanie w zoladku,ja to czuje idac,jadac w samochodzie itd,nie da sie o tym nie myslec,ale da sie przestac nakrecac i wpadac w panike,dobrze robi wypicie lodowatej wody(zawsze mam w lodowce)albo ssanie kostki lodu,wy tu tyle piszecie o badaniach jakie robicie,ja od stycznia nie bylam na to u zadnego lekarza,uwierzylam ordynatorowi,ze serce mam zdrowe a z tym musze zyc,zawsze moge poddac sie ablacji,watpie by wypuscili mnie ze szpitala gdybym byla powaznie chora na serce,a strach ze nagle mi sie zatrzyma serce?oczywiscie ze jest,ale ile wokol nas zdrowych ludzi dostaje ataki,coraz mlodsi,sportowcy tez maja komorowki i tym bardziej sa zagrozeni,a nadal cwicza itd w kazdej chwili mochwilize nas cos zlego spotkac,a myslec o tym i sie nakrecac?wogole z domu bysmy wtedy nie wychodzili,wierze w dobre intencje lekarzy czego i wam zycze:)
o jest Pioren:) ja to samo mówię Jacusiowi, że mu może cegłówka na głowke spaść, a on mi sie odgryza, żebym sie zastosowała do swoich rad:P:P. bo ja dziś własnie jakos tak zaczęłam drążyć o częstoskurczu komorowym. No bo ja kiedys miałam ten atak szybkiego bicia, no wiecie i jakos tak mnie z lekka naszło dzis co to było....nawet znalazłam jedną dziewczyne która cierpi na jego idiopatyczną postac, ale tak się zaparła, ggrrrr....i nie chciała opowiedziec mi swojej historii:/, wrrrr...... abisynka, wie o czym mówię. p.s, tak wiem Minia, jestem hipo:D:D:D:D