Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Minia, jak ja mam pojedyncze skurcze chcocby 50 na godzine to mam je zupełnie gdzies:) ale jak mam 30 na minutę to mam wrażenie, że mnie za chwilę odwiozą na zamknięty oddział psychiatryczny. to mnie wówczas niszczy, z takim awaryjnym trybem serca ŻYĆ SIĘ NIE DA. i basta.
elwirka ja mam napadowe migotania przedsionkow i co mam sie zamartwiac i co to daiore wieksza dawke lekow i pomalu przechodzi co bede panikowac i na pogotowie a tam podlacza kroplowke i lez trzy godz o nie wole w domu migotanie to nie pare potkniec serca a szaleje w nierowno
wiecie co wam powiem ja mam 8000 tysiecy na dobe i czuje je bardzo silnie mam je od 10 lat mam wypadanie platka zastawki mitralnej nie biore lekow. bylam w jednej z lepszych klinik kardiologicznych we wloszech Lekarz powiedzial jak mi bardzo przeszkadza to da mil leki jak nie to nie mam brac nic! Powiedzial, ze do tej arytmi albo sie przyzwyczaisz albo zatrujesz sobie calkowicie zycie martwiac sie, ze cos ci sie stanie. Zapewnil mnie, ze nie sa grozne izebym sie troche wyluzowala. kazal mi zyc NORMALNIE! i tak zrobilam. Zyje i sie bardzo nie przejmuje bo to pogarsza tylko sprawe. Pozdrawiam wszystkich i zycze wytrwalosci.
tak mam 8000 na dobe. robia zabiegi przy komorowych jak masz wade serca prawej komory, ktora wychodzi przy zwylkym echo serca. Jezeli jest wada prawej komory to skorcze dodatkowe moga byc grozne i nie zawsze. robia ci ekg wysilkowe jak znikaja pod wysilkiem dodatkowe tzn, ze sa niegrozne. zwroccie uwage jak nie myslicie sprzatacie i jestescie pod wysilkiem czy je macie dalej? mysle, ze nie. najgorzej jest polozyc sie na lòzku i czekac az przejda.
jak by nie bylo sa upierdliwe ja mysle, ze beta blokery nie pomagaj bo ostatnio bralam jeden z nowszej generacji i lekarz mi odstawil i powiedzaial, ze jak mi nie pomagaja to po co mam brac. powiedzial, ze przeciw arytmiczne sie daje ale wedlug niego nie ma potrzeby bo na prawde nie sa grozne. Ja wiem, ze to jest nieprzyjemne uczucie bo tez je mam na okraglo ale co zrobic trzeba nauczyc sie z tym zyc normalnie i uwierzcie mi, ze sie da. trzeba uwierzyc lekarzowi a pozniej same sie uspokajaja!
ja sie przyzwyczailam nie zwracam juz uwagi tak bardzo hak przedtem. Bigeminia nie jest grozna to jest jedeno uderzenie serca normalne jedno dodatkowe itd takze co to za roznica czy jest on pojedynczy czy dwa po rzad? uczucie jest tylko brzydkie:((((((((((