Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

nie mam butów na obcasie ;) myslałam o sukience w kwiaty na taki upał albo biała spódnica...uwielbiam połączenie bieli i czerni. Gabi ja tez bym chciała miec spokój z sercem:( tez wszyscy mi mówią, ze ja sie za duzo denerwuje, moze powinnam do psychologa isc itp....moze, bo chciałabym sie wygadac, moze powinnam bo juz nie wytrzymuje czasami....
a ja ide jeszcze tu:(nie mają terminów!przyjęcie z dnia na dzien). http://www.gcm.pl/index.php?m=22&lang=pl poradnia w Ochojcu, może mi odpowiedzą na moje pytania, a może spławią. jak zwykle ryzyk-fizyk, jestem tym zmęczona.jestem bardzooo zmęczona. Elwirka, mnie psycholog nie pomógł, ale jak masz jakieś konfikty emocjonalne( z chłopami na ten przykład, powiem Ci w zaufaniu i wcale nie publicznie, że tez je mam, heheh), to do wygadania, obgadania taka osoba jest dobra. a kiecka w kwiaty w taką pogodę to dobry pomysł.
don*t panic Elwira, nawet nie wiesz jaki masz rodzaj skurczy, zaczekaj do Holtera. Ja tez się wcześniej naczytalam, ale obiecałam sobie, że do diagnozy nie będę się dręczyć I nie dręczyłam, zaczęłam się dręczyc po diagnozie, heh.
jak mam sie nie dreczyc jak mnie to cholerne serce jeszcze boli i juz ni ewiem czy to kłócie czy co:( nawet mnie nie ma kto przytulic:( pierwszy kardiolog powiedział, ze to nie jest nic powaznego i ze to jest spowodoane tą niewielką niedomykalnoscią zastawek ale ten drugi nawet na to nie popatrzył wiec ja juz nie wiem, zwariuje chyba do tego choltera albo gdzies padne po drodze:( nikt w rodzinie mi nie wierzy...wszyscy mówią ze to jakas nerwica i oni tez tak mają.
Wczoraj byłem u znajomych pod łodzią na działce i nic, dzisiaj w domu siedze i myśle i czytam i są, co za kur...stwo. Jutro dwie wizyty publiczna i prywatna hehe, zobaczymy co powie publiczna lekarka gdy zobacze morfologie w normie, prywatny zapewne znow powie ze wszystko ok i ze skurcze maja wszyscy, uspokoi mnie troche, nie wiem czy da holetar drugiego, zgolilem sie na lyso wiec jak nie da to go postrasze troche :P
Znam to znam Elwirka.....mnie wszysycy ślą do psychiatrów. Poczekaj na DIAGNOZE. Teraz i tak nic nie wymyślisz. a tylko sobie pogorszysz. Ja do diagnozy byłam radosna jak wróbelek, załozyli mi Holtera w szpitalu, kazali biegac po schodach i to zapisywać, byłam pełna zapału i energii, wchodziłam i schodziłam z tych schodów jak sarenka, heheh. Siły opadły mi dopiero po wynikach..... dlatego POCZEKAJ. Jestem pewna, ze tam nie wyjdzie nic strasznego. a może jak idziesz na randkę to jest kiedyś, nie mówię, że od razu, hehehe, szansa na przytulenie? ja to widzisz już nawet na randki nie chodzę, heh. a dziś przyszły mi zamówione kolczyki i korale, piękne i nawet mi się cieszyć nie chce. bo niby z czego.....
Jacek a co pierwszy holter wykazał?? Gabi nie ma sznas raczej na przytulenie bo znajomy to znajomy, w niedziele wraca do Irlandii a przytulic sie nie dam bo mam uraz, Staszek sie mnie pytał o dzieci, powiedziałam ze nie chce ale cholera to nie prawda, chce tylko sie boje:( i jak ja se mam je zrobic jak bede piła jakies leki??? zostane do konca zycia sama:( Gabi co Ci holter wykazał????
Pociesz się Elwirka, że ja juz mam marne szanse na dzieci....kilka miesięcy temu prawie straciłam macicę, a zabiegów miałam na niej 7. pewnie jest ścieńczona jak oni to mówią i najchętniej by ją wycieli, kurna, ale szczegóły z życia, brrrrr. a na holterze wyszły mi skurcze komorowe, w ilosci 1400 , ale ja mam ich wiecej, to był jeden z lepszych dni., oraz bigeminia , czyli te skurcze wplatają się w co drugie pobudzenie normalne. Jak to trwa parę inut to pół biedy, ale czasem trwa cały dzień non stop.
aha, Elwirka, nie wyprzedzaj faktów!!wczoraj rozmawiałam z byłą tutaj uczestniczką forum, na gg. Ona ma także arytmię komorową, bigeminie, trigeminię, salwy i pary, obecnie ma 43 lata, a zaczęło się jak miała tyle co ja-33. a 6 lat temu z powodzeniem urodziła dziecko drugie.
Mnie pierwszy holter wykazał pobudzenia komorowe bez przerwy wyrównawczej w ilości: 2 :) hehe, natomiast czuję ze wystepuja u mnie pobudzenia z przerwa wyrownawcza rowniez i to wlasnie te sie szczegolnie przykro odczuwa. Dzwonie do kliniki i zapisuje sie do endokrybologa i neurologa rowniez :) A tak na marginesie, kolega byl na wycieczce po europie i przywiozl mi ciasteczka z holandi z amsterdamu, wiecie z czym one sa :PPPPPP
zresztą nie raz wpadłam tu na wątek, dziewczyny miały częstoskurcze i porodziły sobie dzieciątka. najężdzamy na medycynę, ale ona jednak wiele moze w pewnych sytuacjach. *zostane do konca życia sama* taaaaaaaaaaa....na pewno, ale masz daleko idące wnioski.
jacęty, tylko nie przesadz z ziołem!!!!!!:P:P:Pheheheh no tak, te wtrącone bez przerwy to są fajne, ale ja mam wszystkie z przerwą i to bardzo długa jakąs:?, mam nadzieje się dowiedziec czy to ma i jakie znaczenie kliniczne:/, pewnie ma i to lipne:/ Jacek, Ty z tymi dwoma skurczami mnie wkurzasz!!!!hehehe, idz na Holtera drugiego, kiedy idzesz???????????????
jestem pesymistka Gabi, zawsze widze wszystko w czarnych barwach ale ma to swoje zalety.....jak pójdzie dobrze to mam większą radoche ;) jak mi sie uczyc nie chce:( a czeka mnie we wrzesniu poprawka, jak nie zdam papa wydziale prawa;)