Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Gosik nie wiem ile miałem skurczy bo nigdy nie miałem holtera ale nie dużo na pewno nie tyle co wy tu piszecie.U kardiologa bylem kilka razy juz mnie ma dosyc gosc.Ciągle mi mówi ze te skurcze sa nie grozne i nie powinno sie ich leczyc.Ja miałem troche szybki puls moze od tego mam czasami te skurcze.Ale na mnie działa ten lokren 20.Pół tabletki raz na dzien i nic zero czuje sie super nie zapeszam na razie.Ale lekarz powiedział ze nie ma co sie truc tabletami bo to jeszcze gorzej.Mnie to szybkie walenie serca denerwowalo.Mi tak do 100 caly czas walilo ale podobnos w wieku 27 lat to normalka.Tak twierdzi dobry kardiolog.Ale dla poprawienia komfortu dał mi ten lokren 20 ale brac go nie musze podobnos.Biorę go od nie dawna nie pamietam dokładnie ale krótko 2 lub 3 tygodnie.
Jakiś mam zły tydzień i wczoraj i dzisiaj sensacje sercowa. Dzisiaj to nawet udało mi się poważnie zaniepokoić, chodzę poddenerwowany, mam *podwójne* uderzenia i w ogóle nierówno mi dziś serce bije. W dodatku zdarzyło się kilka razy, że te *podwójne* miałem kilka rzy pod rząd. Czy Wam też się to zdarza, mam na myśli dodatkowe skórcze kilka razy pod rząd ? W sumie chyba powinienem pójść do lekarza, holtera miałem rok temu i wykrył 5000 dodatkowych pobudzeń, w większości nadkomorowych. W listopadzie miałem echo i ponoć wszystko OK. Już nie wiem czy wariuję i sam się nakręcam, czy to możliwe, żeby coś złego się stało w 4 miesiące po badaniu... Pozdrawiam.
mikelek, na pewno nic się z serduchem nie podziało:) a nigdy wcześniej nie odczuwałeś seryjnych skurczy?bo ja do pewnego momentu tez miałam tylko pojednyńcze, a teraz też pokazują się jeden za drugim, parami czasem. Ja polecam Ci coś na wyciszenie, mnie krople Milocardin zmniejszają ilośc tych skurczy. trzymaj się
Gosik u twojej córki to pewnie normalka ale lekarzem nie jestem w młodym wieku serce bije szybciej.Jak jej to nie przeszkadza.Ktos wymyslil granice ze serce ma bic do 100 na minute.Wcale nie prawda serce zawsze bedzie bilo inaczej,na stres, zmeczenie i tam inne sprawy jak by nie reagowało na to to dopiero by bylo chore i tez mi to lekarz powiedział.Jeszcze do Mikelek a co ci sie ma stac jak masz echo dobre bez przesady.Pozdrawiam.
Witam serdecznie ,wlasnie dzisiaj znalazlam to forum i chcialabym sie dolaczyc ,poniewaz ja tez mam ten problem od paru lat . Mam dziedziczna wade zastawkowa tz:mial ja moj tatus ,mam ja i moi synowie. Wlasnie odkryto u mnie ponad rok temu dodatkowe rytmy serca, narazie biore Biosotal Ktory mi prawie wcale nie pomaga , ale od roku jestem za granica na kontrakcie i nie moge jeszcze zrobic jakichs badan, ........... Narazie wszystko stanelo w miejscu .Nie wiem co mam dalej zrobic ?
Ja też po Biosotalu czułem się fatalnie, miałem stany lękowe i niemal codziennie wieczorkiem tętno poniżej 50 uderzeń na minutę. Potem poszedłem do inego kardiologa, przepisałem mi Betaloc i niemal od razu zrobiło się lepiej. Serio. Sami lekarze mówią, że trzeba czasami zmieniać leki, aż się znajdzie ten działający najlepiej :)
Gość Królikowa
Witam serdecznie, Od pewnego czasu próbuję się uporać z problemem dodatkowych skurczów. Być może szansą będzie psychoterapia. Czy mogę Was prosić o pomoc - chodzi o wypełnienie ankiety, której wyniki mogą być istotne w procesie leczenia. Ankieta jest całkowicie anonimowa, pod adresem: http://alpha.uwb.edu.pl/ankieta Można też wypełnić ankietę w połączeniu szyfrowanym: https://alpha.uwb.edu.pl ale trzeba zaakceptować certyfikat (pojawi się specjalne okno). Z góry dziękuję i pozdrawiam, K.
a ja też brałam biosotal prawie rok i i żadnych ubocznych skutków nie odczuwałam, a pomagał. Wszystko zależy od organizmu. Jakie by nie były jednak te tabletki myślę, że nic tak mi nie pomogło jak zabieg ablacji, W zeszłym tygodniu miałam zabieg w Częstochowie w Centrum Chorób Serca i Naczyń im. Polonii Świata. A już teraz czuję ogromną różnicę choćby dlatego że nie czuję że mam serce :) Kiedyś non stop wyczuwałam potknięcia serca no i łapały mnie same częstoskurcze. Miesiąc temu nawet tak się fatalnie poczułam w pracy że aż mąż musiał po mnie przyjechać wtedy dopiero trafiłam do dobrego kardiologa, który zaproponował mi zabieg bo tylko ablacja usuwa tak naprawdę przyczyny arytmii. Tabletki tak można brac i brać ale na dłuższą metę sie tak nie da. Tym bardziej że w czasie ciąży nie jest zalecane by brać beta-blokery. Jak miałam kiedyś holter 24 h wykrył mi 1486 pobudzeń dodatkowych i 2 ataki częstoskurczu gdzie serce uderzało 239 na min. teraz nie chcę zapeszać ale narazie nic mnie nie dopadło :)
Gość mama wojtusia
a ja biore biosotal juz ponad trzy lata (z przerwa kiedy bylam w ciazy) jest lepiej niz bez tabletek chociaz wcale nie rewelacyjnie ale daje sie zyc jakos...jedyne co mnie meczy to zawroty glowy ale poczytalam w ulotce ze to czesty skutek uboczny wiec jakos staram sie to ignorowac. a tak wogole to gdzi sie podziali starzy forum owicze???
Witam ! fakt *starych * forumowiczów *niet * Nadmorski znikł no to i pozostali i gdzieś *wybyli *Zaglądam TU codziennie , ale nie piszę ! To nie znaczy jednak ,ze nie mam juz dodatkowych- są ze mna niezmiennie , codziennie od bardzo już dawna .Pozdrawiam
Mam pytanie do was.Mnie od jakiegoś czasu ciągle cos kuje w okolicy serca i po niżej tak jakby też na żebrach a najwięcej tu z przodu klatki ale nie cały czas.Tak jakby igłą.Lekarz mi powiedział że to nie od serca.Ale jestem ciekaw czy wy tez tak macie.Denerwuje mnie to troszeczkę.I jeszcze jedno czy skurcze uwas wygladają jak takie szarpnięcia serca kilku sekundowe bo ja to tak odczuwam czasami.I zaraz mi sie troche w głowie kreci po takim dodatkowym macie tak?Pozdrawiam.