Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Kipola czy ty się badałas pod względem tych skurczy ?Skurcz dodatkowy jak sama nazwa wskazuje jest DODATKOWY czyli puk-------puk------puk------puk--puk------puk------lub 2 skurcze pokrywająsię ze sobą i wtedy jest długa przerwa puk------puk------puk------------puk------puk-----.Nie lepuej zrobić EKG ?

Kipola dziewczyno bez urazy ,ale zlituj się ....takie pytania zadaje osoba która nie ma nic wspólnego ze skurczami.Nakręcasz się nie potrzebnie sama .Tyle osób Ci tu juz pisze ,że gdybys miała te skurcze to byś wiedziała i nie zadawała pytań jak serce bije.Każdy człowiek wie że jak serce bije miarowo to jest ok a jak ma przerwy to je wyczuje.Kipola jesteś zdrowa a się nakręcasz.Polecam rozmowę z psychologiem (to nic wstydliwego)może jemu uda się wybić Ci to z głowy i sprowadzić myśli na inny tor.

Kipola i nie było to napisane złośliwie .,żeby nie było zaraz złośliwego odwetu w moim kierunku po tym co napisałam.Czytam Cie od dłuższego czasu i wnioskuję ,że nie masz nic wspólnego ze skurczami skoro się wszystkich tak natretnie dopytujesz jak to jest ,jakie to uczucie i jak serce bije itp....Masz inny problem ze sobą ale napewno nie skurcze.

Ewka to ze ja mam problem to sobie doskonale zdaje z tego sprawe gdybym nie miala to bym tutaj nie pisala ale to nie jest tak latwo z nerwica ciagle cos temu sie pytam ludzi, ktorzy to maja zamiast czytac ogolniki na internecie zeby szybciej sie z tym uporac mialam robione echo serca bez zadnych najmniejszych zastrzezeni wyszlo lekarz powiedzial ze serce bilo szybko ale rowno potem sprawdzil mi jeszcze puls i powiedzial ze przyspieszenie bylo z nerwow tak bylo...to reasumujac jak sa dodatkowe to inaczej slychac i inaczej czuc na pulsie niz normnalne skurcze ja zawsze jak spradzam puls zawsze bije rowno miarowo 70 cos zalezy od nerwow itd

Gość kummernizz

Uparta jest... Mam propozycję. Włóż intelektualny wysiłek w przeczytanie zawartości tego forum. Może przy okazji przeczytaj jakąś książkę, pójdź na spacer, spędź czas z przyjaciółmi... bo czas spędzony przed komputerem ewidentnie Ci nie służy. I idź do kardiologa, jak to nie pomoże - do psychiatry. Mnie obaj pomagają. Pozdrawiam i życzę zdrowia.

Kipola - Może przejdź po prostu na INNE FORUM? Są tematy nerwica, lęki itd., a nie skurcze dodatkowe jak brzmi NAZWA TEGO forum. Tu nic nowego od nas się nie dowiesz. My to mamy ZDIAGNOZOWANE, a nie wyczytane na forum i porównywane. Takim sposobem pewnie miałabym także zapalenie żołądka i kurzą ślepotę :), jakbym porównywała się z tym co piszą ludzie na forach :) I zrób sobie Holtera dla *spokojności* :) to się przekonasz jak puka ostatecznie :) Na echo skurcze dodatkowe mogą nie wyjść, mi np. echo wyszło też ok, tylko płatek lekko wiotki i tyle. O arytmii dowiedziałam się przez Holter, bo ekg także nie łapało. Więc hopsaj na badanie, można prywatnie zrobić za kasę, BEZ SKIEROWANIA i czekania i otrzymasz odpowiedź na wszystkie dręczące Cię pytania :) Pozdrawiam :)

A co do pójścia do psychiatry też uważam to za normalną sprawę. Sama kiedyś się nakręciłam, po śmierci mojej koleżanki (dziewczyna nagle zmarła na serce zostawiając dwójkę małych dzieci!!!). Wtedy nie wiedziałam, że mam arytmię, więc nakręciłam się, że na bank ja też nagle dostanę wylewu albo coś innego z głową. No mówię Wam - głowa bolała mnie codziennie godzinami po tej myśli. Aż się wkurzyłam i poszłam na tomografię. Jak mi powiedzieli: NIC TAM NIE MA (haha). To nie dość, że bóle odeszły w sekundę! to faktycznie pomyślałam, że nic w tym łbie nie mam, bo sama nakręciłam się na chorobę :) wymyśloną chorobę, która dawała objawy! Dlatego polecam badania, a jak nic nie wyjdzie to psychiatra, może zaleci terapię albo leki. Mi przepisał Coaxil, po którym świetnie się czułam i jakoś wyszłam z tej nerwicy lękowej na jakiś czas :)

Paulina ale ty tez nie masz tych skurczy duzo , a jak pisza sa one fizjologiczne to co to jest arytmia jak moga wytepowac u zdrowych ludzi , kedy to sie nazywa arytmia a kiedy fizjologia .. bez sensu to jest zawsze musze sobie cos wynalezc czego nie rozumiem akbo nie moge objawow dopasowac itd moze gdybym to miala to bym sie zastanawiac nie musiala czy to to czy nie a zreszta sama nie wiem ...

Holter jest jedynym badaniem, które odpowie na Twoje pytania. Będziesz mieć czarno na białym ILE. Przecież tych skurczy się nie czuje 400 dziennie, ja czuje ich może z 10? Chyba byśmy zwariowali jakby każdy z nas mając po klika tysięcy siedział i liczył do takiej liczby, haha! :)))

Kipola - Szarpię całymi dniami, ale przecież nie non stop. Wczytaj się :) Ludzie piszą, że czasem jest codziennie, czasem przerwa na tydzień. Czasem przerwa na dzień lub kilka godzin. Skurcze DODATKOWE to są nie stałe... jamnik - brałam Metocard, ale po 2 tyg. kardiolog powiedział, że mam odstawić, bo mam b. niskie ciśnienie i mnie wykańczał, ledwo stałam na nogach po nim.

Gość kummernizz

Kochani, mam pytanie: kto z Was ma jakiekolwiek problemy z kręgosłupem, zwyrodnienia itp. Drugie pytanie dotyczy zębów. Ile macie zębów martwych? Szukam przyczyny swojej arytmii. Od kilku dni zalazla mi ostro za skórę i nawet zwiększenie dawki ebivolu nic nie daje. Za to puls mi spadł do 50:-( trochę w kropce jestem.