Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Jeeee ja bym się cieszyła jak by mi ktoś ablacje zaproponował. Artur ma racje, lekami się tego nie wyleczy, to jest tylko leczenie objawowe. Aby zlikwidować ektopowe źródło należy je wypalić. Poza tym jak masz zawroty głowy to nie ma już żartów ze skurczami. Doszłam do wniosku że Kipola to chyba jakiś podszyw, kpina albo perez powrócił bo coś go dawno nie ma. No ileż razy można pytać o jedno i to samo. A najlepsze że Kipola stwierdziła że nikt jej tu jeszcze nie udzielił odpowiedzi na jej pytanie. Poproś mame albo kogoś żeby cię kopnęła w klate to mniej więcej tak to się czuje....hahahaha. masakra nie ma to jak nerwica na własne życzenie. co do skurczy polecam wypijac 2 litry wody dziennie, jakby słabiej odczuwalne...Z resztą usłyszałam kiedyś od jakiegoś kardiologa taką teorie że co do skurczy to ich ilość i odczuwanie zależy też od nawodnienia organizmu, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Ale zaczęłam pić i jakby troche działa. W ogóle jak mniej odczuwam skurczy to sobie schodze z betalocu do połówki a jak mam ich więcej to sobie łykam całą tabletkę.

Witam zarowno nowych i starych czytelnikow watku. Chce sie podzielic z wami troche moja radoscia zycia bez skurczy przez pare dni. 16 lipca wyjechalem z rodzina nad morze, na miejscu juz wieczorem dodatkowy wskoczyl a godzinke pozniej jakas krotka seria, ale po zmeczeniu droga to normalne. Pozniej, az do dzis a dokladniej do teraz cisza. Nad morzem jak to na saksach skutery, banany, rowery, piwko i inne bajery takze i troche wysilku i adrenaliny bylo i nic cisza. I co jest? czy to jedzenie ryb? (bo non stop je jadlem) czy klimat inny? Wczesniej juz od kilku miesiecy codziennie jakis jeden/dwa musialy sie przyplatac a co 2-3 tyg krotkie kilkusekundowe czestoskurcze. Fajna sprawa to zycie bez skurczy :) Jak sie przyplacze pierwszy dam znac, sam jestem ciekaw kiedy to bedzie. Juz od lat nie pamietam tak dlugiej przerwy

Cześć. Czy ktoś z Was z dodatkowymi skurczami ma takie objawy jak uczucie kłucia w krzyżu ? Brzmi groźnie lecz miałem echo serca i wszystko jest z nim pog względem fizycznym w porządku. Czy zatem te ukłucia w plecach nie świadczą o jakichś *odkręgoslupowych* objawach arytmii ?

Czesc Ewa, bylem, zylem i czasem na forum zajrzalem co by poczytac co nieco. Z przepisu nici hehe bo wlasnie wczorej dwa wskoczyly a dzis jeden jak jechalem rowerem. Wiedzialem, ze taka przerwa nie moze za dlugo potrwac. Tak wiec z przepisu nici no chyba ze... przeprowadzka nad morze :) Kto byl nad morzem na urlopie poprosze o komentarze

I znowu cisza?jak ktoś przeczyta moje pytanie to prosze o odpowiedź, a wogóle tak jakoś ostatnio dziwnie,mam albo nerwobóle albo nie wiem co,boli mnie nie cały czas ale z przerwami nad sercem,jakby kość ,nieraz bark,i cały czas czytam,o miażdżycy, zapaleniu mięśnia sercowego i się nakręcam;-(

Gość sledzik z koniecznos

Witam Chcałbym prosić o radę podczas wysiłku (słaby bieg) bardzo często (co 2) jest ucisk na klatkę . Badania dobre, ale jest wysokie tętno nawet podczas niewielkiego wysiłku, chodu. Brak choroby niedokrwiennej (test wysiłkowy, szybko osiągnąłem limit tętna) Okresowo tętno niepoliczalne (chyba dodatkowe się nakładają ale to nie nie martwi). Waga wporządku. elkaa z tymi lambiami proponuję ponowić badanie, nie takie proste jest usunść niechcianego mieskańca. Dobry jest vermox ziolowy i chlorhinaldin (ten ostatni na lamblie wylącznie)

Gość sledzik z koniecznos

A dodam że były problemy z kaszlem i brakami powietrza (okresowo pulmolog). co do tych pauz po dodatkowym skurczu, to gdzieś czytalem, że po tym skurczu dodatkowym serce potrzebuje więcej czasu żeby napełnić komorę (komory ) krwią..

Witam wszystkich caly dzien sie mecze z potykaniem serducha, i bardzo sie ciesze ze znalazlam to forum. U mnie najpierw byla nerwica lekowa, potem tachykardia i nerwica lekowa a teraz dodatkowe skurcze i rowniez nerwica lekowa. Oczywiscie 5 holterow, pare razy echo serca itp i kupiony aparat domowy ekg ktory mial wazniejsza pozycje kolo mnie w lozku niz maz. Codziennie biore concor r i magnez ale powoli wydaje mi sie ze to g..... daje, natomiast tak jak dzisiaj kiedy lyknelam xanax w akcie desperacjii objawy zmniejszyly sie o polowe. Jedyne co moge poweidziec to to ze skurcze dodatkowe spowodowaly u mnie nieudolne proby zmiany mojej osobowosci czyli to ze jak sie pojawiaja to obiecuje sobie cieszyc sie kazdym dniem , kazda chwila i w ogole byc dobrym czlowiekiem byle by przeszlo ( hmm na obietnicach sie konczy ) nawet chce wtedy isc do kosciola. Natomiast jak mijaja to jak wszyscy wiemy stres nerwy i choleryczny charakter sprawiaja ze jestem pewna ze sama swoim postepowaniem powoduje ich wystepowanie.Do szpitala czy mojego kardiologa juz mi glupio chodzic bo za kazdym razem slysze tak sa oczywiscie , ale na pewno Pani nie umrze - bo to oczywiscie pierwsze moje pytanie - paranoja !!!! Podziwiam wszystkich ktorzy sobie z tym poradzili, mnie wszyscy namawiaja na tabletki na nerwice , opieram sie juz bardzo dlugo , jedyne co biore to xanax doraznie ( ktory zreszta bardzo pomaga ) ale wydaje mi sie patrzac na to jak reaguje moje cialo i serce po tych przeciwlekowych lekach ze to jedyne rozwiazanie pozdrawiam wszystkich cierpiacych

Hej. Stanowczo odradzam wam mierzenie pulsu na tętnicy szyjnej, gdyż nieodpowiedni ucisk na tzw. zatokę szyjną powoduje wygenerowanie sygnału który informuję mózg o tym że zbliża się fala wysokiego ciśnienia. Mózg wtedy reaguje obronnie na ten sygnał i powoduje gwałtowny spadek ciśnienia krwi mi.in regulując pracę serca przez drastyczne obniżenie pulsu. Ja już dwa razy o mało nie glebłem przez takie coś o ziemie, na szczęście w ostatniej chwili oprzytomniałem. U niektórych ludzi może to spowodować nagłe zatrzymanie akcji serca. Lepiej sprawdzać tętno na nadgarstku, chociaż wiadomo że jest wtedy trudniej wyłapać puls...

Ty ty musiales niezle naciskac na ta szyje w takim razie .. nie powiesz mi ze nie wolno tam nawet reki przylozyc .. spradzajac puls w tym miejscu mozna przylozyc delkikatnie dwa palce i juz sie czuje ... to co ty mowisz to w taki razie nawet by nie mozna porzadnjie umyc szyji zeby przypadkiem za mocno nie nacisnac..