Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Kipola po co się tak sama zadręczasz i tym wywołujesz u siebie tylko dodatkowe nakręcanie i nerwicę, idż do lekarza, zrób badania i będziesz na prawdę wszystko wiedziała co jest z twoim serduchem, to cię uspokoi. Na prawde cieżko jest wytłumaczyć komuś na czym to polega, na pewno jest to straszny dyskomfort.

Kipola porób badania,skonsultuj się z lekarzem i wtedy będzie wiadomo bo takim zadręczaniem się zwariujesz.Pamiętaj my sie tutaj dzielimy radami i uwagami ale przeważnie każdy jest po badaniach,konsultacjach z lekarzami,zażywa jakieś leki,Ciężko jest komus wytłumaczyć .My Ci to wytłumaczymy a Ty to możesz zinterpretować w inny sposób nakręcić się niepotrzebnie.Dyskomfort jest straszny jak sie ma skurcze ale idzie z tym żyć :)Więc zasuwaj do lekarza jeżeli masz obawy i będzie wiadomo.:)):):):):):)

Kipola a majac stwierdzona nerwicę możesz mieć i skurcze przez nakręcanie się.Nerwica potrafi zdziałać z człowiekiem różne cuda,bo też ją przeszłam i wiem jak ciężko z niej wyjść:)I pomimo wady zastawki mitralnej oraz ablacji wiem że nerwica której się nabawiłam powodowała u mnie zwiększoną ilość skurczy.A najgorsze co można zrobić to nakręcać się przy każdym pstryknięciu czegokolwiek w organizmie ,wsłuchiwaniu się w serce,mierzenie co pięc minut tętna.To samonakręcanie się.Trzeba próbować zwrócic tok myślenia na inne rzeczy i mieć jakieś zajęcie ,mi pomoglo przebywanie wśród ludzi ,a odsunełam się od całego świata całkowicie ,Byłam tylko ja ,moje narzekania,lekarze ,szpitale,badania i migoczące serce.

Mialam tam juz jakies badania robione nie dawno buylam na echu serca nic nie wykazalo serce zdrowe calkowicie i ja np nie czuje nawet ze mam serce jak cos dziwnego poczuje w klatce piersiowej i mam w tym momencie reke na pulsie to nie odzuwam zadnych zmian w jego bicu np

Kipola-masz badania ok,to czego jeszcze szukasz? ja osatnio bez skurczy,i nie wiem czy odstawić tabletkę propranolol,a brać sam magnez i potas?czasami tylko odczuwa,takie coś dziwne w klatce piersiowej,jakby małe szarpniecie,i tak mnie przydusza,zatyka,czy to nerwica?aj,jak nie urok,to s...a

Tak sobie troszkę poczytałem i nie wiem co mam myśleć... Jestem początkujący. W leczeniu. Ciężko pracowałem i mam wysoki poziom cholesterolu i jeszcze wyższy trójglicerydów. Zrobiłem holter i wyszło mi 12 tys skurczów nadkomorowych na dobę. Tych dodatkowych. Bym sobie tym wszystkim głowy nie zawracał, ale stało się,to trochę niewygodne. Ciągłe zawroty głowy itp, itd... Wiadomo o co chodzi... Dostałem magnez B6 i Conconor Cor. Biorę już ponad tydzień i czuję się coraz bardziej paskudnie. Czy to organizm tam reaguje na leki? Paskudnie, to znaczy: zawroty głowy się nasiliły. To, że stygnę, to rozumiem, bo podobno tak ma być przy działaniu tego leku. Zastanawiam się, czy to czasem nie dlatego, że jakieś 2-3 godziny po wzięciu lekarstw piję mocną kawę... Lekarz proponuje ablacje. Nie da rady tego farmakologicznie wyleczyć? Przepraszam, że podpinam się pod ten wątek,ale widzę, że tutaj zabierają głos weterani tych dolegliwości, więc może i ja skorzystam. Pozdrawiam - Piotr

Gość artur 46

Piootr Jesli lekarz proponuje ablacje to się cieszyć. Znaczy że jest mozliwość pozbycia sie tego świnstwa. Farmakologicznie tego nie uleczysz bo nie ma na to lekarstwa. Co do samego zabiegu ablacji to polecam tylko osrodki które mają dobre opinie w innych sobie odpuść chyba ze chcesz być materiałem szkoleniowym. hej

Gość artur 46

Hej dami Powtarzam jedynie opinie mojego szkolnego kolegi kardiologa który bardzo mocno mnie namawiał na ablację.Cytuje: co sie bedziesz latami truł jak i tak to nie rozwiąże problemu. Oczywiście nie neguje ze pomagają ale sama wiesz że to nie jest jak antybiotyk który likwiduje stan zapalny i zapominasz. Trzeba modyfikowac dawki zmieniać z róznymi skutkami wystarczy poczytać forum. Jak kardiolog proponuje ablację to ja bym grał o najwyższą stawkę czyli wracam do domu zdrowy. hej

Artur owszem masz rację z tą ablacją,jeśli kardiolodzy już na nia skierują to trzeba skorzystać a nuż poprawi się komfort życia.W przypadku mojej osoby farmakologicznie nie dało rady tego leczyć i była ablacja.Nawet się nie zastanawiałam jak mi ja zaparoponowali i podpisałam zgodęTylko że zabieg ablacji jest również ryzykowny i nie daje 100% pewności że się uda lub powrotu nawrotu,trzeba się również z tym liczyć.Ja jak najbardziej wszystkim życzę żeby się udała i serducha postukiwały w jednym rytmie:)

Gość artur 46

Piotrek te kilka godzin zleca jak z bicza zobaczysz tyle sie dzieje ze sie nie obejrzysz jak minie a i tak jeszcze dostaniesz dozylnego super drinka na początku wiec nie jest źle mówię ci. Potem na luziku sobie polezysz 6-9 h i po sprawie hejka