Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

W zeszłym roku jak jeszcze nie wiedziałem co mi jest miałem robione wielokrotne EKG, wielokrotnie krew, mocz, oprócz tego echo serca, badania tarczycy, USG wszystkich narządów wewnętrznych (z uwagi na rush górnej części ciała czyli zaczerwienienia dekoltu, twarzy po alkoholu i w stresowych sytaucjach), wszystkie badania ok, lekarz chorób wewnętrznych po sprawdzeniu wyników powiedzial, że jestem zdrowy jak koń i mam się cieszyć życiem, kardiolog po echo serca powiedział, żebym poszedł do psychologa więc organicznie raczej nic mi nie dolega.

Hahaha Artur Ty stary wyjadaczu, już Ty dobrze wiesz co my wszyscy czujemy, nie?? pozdrowionka ;) marinka faktycznie też mam coś takiego ze czasem mnie tak nieprzyjemnie przydusi ale nie nazwałabym tego mocnym uderzeniem i też się zastanawiałam czy to te skurcze czy nie i okazało się kiedyś że jak miałam napad tych skurczy i wylądaowałam na izbie pod monitorem to skurcze były tylko te które wyraźnie odczuwałam jako skurcze a jak miałam coś takiego że własnie poczułam coś typu przyduszenie albo coś co nie wiedziałam czy to skurcze to serce wtedy pracowało normalnie i nie były to skurcze. Skurcze odczuwałam mocno i z pauza i wtedy pokrywało się to z tym co było na monitorze.

No to moze byc ze to adrenalina w takim razie jest bo ja w sumie tez nigdy nie zauwazylam przy tam jakims dziwnym uczucie tego zeby moje serce mialo jakas przerwe lub co tam innego wiec moz u nas to nie serce a ze u nas nerwicowcow kazdy nowy objawy to jest cos zlego i na pewno cos musi znaczy wiec zapamietalismy to i teraz nnp tak reagujemy ... kitv to wie z tego co zdrowa pisze a widze ze ona wie o czym pisze to by wynikalo ze to nie to .. chyba ze zdrowa bedzie tak mila i by nam biednym zestresowanym wytlumaczyla mechanizm wystepowanie i odczuwanie skurczy krop po kroku abysmy przeczaytali i zrozumieli raz i porzadnie ...

Widzę ,że ostatnio na forum co niektóre osoby na siłę chcą się przyłączyć do skurczaków:)po co na siłę wkręcacie się w tą chorobę.Wyjdzie na spacer,zajmijcie się czymś miłym:)jeśli skurczy nie masz to nie nakręcaj się i nie wmawiaj sobie tego,nie wiesz jak wyglądają jak się je odczuwa to dobrze -nie chciej wiedzieć dopóki ich nie masz żyj jak każdy inny człowiek.Uwierz jak Cię skurcze dopadną napewno będziesz wiedział(a) że są.A wtedy tak łatwo się ich nie pozbędziesz i będziesz wiedział(a) o czym piszą tutaj osoby z tą dolegliwościa.To nie jest złośliwość -to prawda.Takie wkręcanie się doprowadzi do nerwicy.Pozdrawiam:)

Tylko ze u mnie i kolegi co piszemy mamy nerwice lękową już i pytralismy czy to co czujemy czy to sa te skurcze i nikt nie odpowiedzial jeszcze ... ja was rozumiem wy to macie i sie denerwujecie jak takie osoby jak my tu piszemy a ja na prawde nie chce ani was obrazic ani nic wrecz przeciwnie bardzo wam wspolczuje i zycze z calego serca zebyscie nie mieli tych skurczy ... ja tylko chcialabym bardzo zeby ktos opisal mi to dokladnie caly mechanizm tych skurczy jak sie objawiaja dokladnie a nie ogolnikami szarpniecia bulgotanie itd tylko tak na chlopski rozum jesli sie da oczywiscie...

Moi drodzy mogę wam powiedzieć , że jakbyście mieli takie skurcze, to zapewniam, że wiedzielibyście dokładnie że to właśnie skurcze. Trudno to opisać, ale mając to odczuwalny jest każdy przeskok serca, każda pauza w moim wypadku robi mi sie słabo, nawet na zwykłym badaniu ekg, które jest chwilowe wychodzą mi dodatkow skurcze. Jeśli u was badania nic nie pokazują to tylko się cieszyć a nerwy poprostu przyśpieszają wam bicie serca co nie ma nic wspólnego z dod. skurczami. Jutro mam holtera aż boję się pomyśleć ile mi tego wyjdzie, bo męczy mnie to codziennie Spokojnego dnia wszystkim życzę.

U mnie można wyczuć w każdym miejscu gdzie puls bije, na nadgarstku, czy na szyi, ale tego nawet nie trzeba sprawdzać, bo to się czuje, wtedy nawet puls przynajmniej w moim przypadku trudno, określić bo sa przerwy w biciu, póżniej szybkie bicie i przerwy i tak na zmianę, po za tym nawet na zwykłym ciśnieniomierzu jak mierzę ciśnienie to puka ciśnieniomierz dziwnie z przerwami. Tak przynajmniej mam ja.

Tak nie muszę nic sprawdzać bo jak mam takie przerwy, przeskoki to zaraz robi mi się słabo i czuję to w sobie jak serce wariuje Ja miałam to zawsze odkąd pamiętam ale było tego mało teraz od jakiegos czasu mam tego sporo i po każdym ekg ląduje w szpitalu. Na prawdę jest to inne odczucie niż kiedy serce przyśpiesza jak jesteśmy zdenerwowani. Serce może bić szybciej wolniej w zależności co robimy czy w jakim jesteśmy stanie psychicznym ale nie powinno mieć potknięć, przerw czy jakiś jakby podwójnych bić, Ciężko mi to opisać w moim wypadku na prawdę trudno mi wyłapać jaki ja mam puls jak mam zaburzenia rytmu.

Dziś na szczęscie miałam dwa krótkie epizody, ale jak poleżałam przeszło. Może żle to określiłam podwójne bicie, ja na prawdę nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, dopiero sama uczę się z tym żyć i zdobywać w tym temacie wiedzę jestem w trakcie badań, lekarz musi mi to wszystko wyjaśnić, wytłumaczyc i jakos uspokoić, musze nauczyć się z tym zyć. Dlaczego napisałam podwójne bo mam czasami takie nagłe bicie szybkie, wolne, przerwa za chwilę tak jakby dwa uderzenia na raz, takie silne i przerwa i normalnie , dlatego takie moje określenie.