Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

To napewno nerwy ja biore Afobam juz 2 miesiac 1 tabletke na wieczór uzaleznia na bank!!!Dzisiaj mnie takie nerwy wziely ze musialem go juz wziasc i mnie puscilo.Jakies pieczenie w klacie i serducho walilo.Wczoraj bylem z wynikami tarczycy i jest ok nie mam.Kardiolog wykluczyl chorobe serca a nerwki i dodatkowe tez mam od nerwów.Przepisal mi Bisokard beta bloker na te skurcze i wam powiem ze narazie serducho tak nie walilo.Ale tez mam go brac tylko doraznie wrazie jak by co.Pozdro.
to ja jeszcze raz na temat leków;) brał ktoś metocard? ja biore go doraznie poł tabletki jak mam gorsze dni i pomaga tzn obniza puls serce mi tak nie wali ale on chyba nie ma wpływu na te dodatkowe* *? a co do concor lekarz powiedzial mi ze to moja decyzja czy w wieku 21 lat chce sie pakować w jakieś blokery tym bardziej że mam niskie ciśnienie.no ale jest co raz gorzej wiec chyba zaczne to brać tzn najmniejsza dawke 1,5.choc mam obawy po przeczytaniu ulotki tzn ze trzeba podczas brania tego leku konsultować sie z lekarzem albo że nie można go nagle odstawić. i jeszcze obserwować puls przez pierwsze 4 godz po zazyciu . troche sie przestraszyłam tych wszystkivh żeczy z ulotki
stracatello z tego co się orjentuje to wylewu to można dostać jak sie ma bardzo wysokie ciśnienie a zawroty głowy to jak czytam mogą być też na tle nerwowym,albo od kręgów szyjnych jak sie ma dyskopatje tak jak ja.Z tego co piszecie to ja jestem na bank uzależniona ,od tego AFOBAMU zaczne zmniejszać dawki od zaraz ,a jak sie nie da? to co zrobić?
Moze byc ciezko z tym afobamem.Mi pomaga ale tam pisze ile sie go powinno brac najdluzej jest dobry ale niestety uzaleznia tam sa jakies benzoidany czy cos takiego.Zamien na Cloranxen tez to bralem dziala 24 godziny 1 tabletka.Wylew to udar mózgu to nie tak cisnienie przy tym jest niezłe krwi bez paniki.Pozdro.
Tom nie wiem czy to tak można zastąpić jeden lek na inny, czy najpierw wyjść z tego afobamu? a potem iść do lekarza żeby mi zapisał ten drugi lek już sama nie wiem napendziliście mi stracha. Co ci lekarze nie wiedzą że nie można go tyle czasy brać?teraz dopiero wyczytałam w ulotce .Ale sie wpakowałam! Mam nadzieje że wyjde z niego. POZDRAWIAM.
Witam ! wczoraj zawroty powaliły mnie- dosłownie :( wylądowałam w szpitalu tam po konsultacjach neurologicznych i laryngologicznych wróciłam do domu ! Mam czekać na rezonans magnetyczny - lekarze podejrzewają uszkodzenie nerwu słuchowego ( stąd te zawroty) ale co będzie to się okaże :(((((
Gość mama wojtusia
krycha jasne ze to byl zart :) ewka a to az taka droga przez meke zeby sie wrescie skapowali co ci dolega???przeciez to chore jakies czemu nie zatrzymali cie w szpitalu do dalszych badan?nerw sluchowy?kurde tak samoistnie sie uszkodzil? :| ehhh wspolczuje ci bardzo wydaje mi sie ze zwykle dodtakowe moje to pryszcz w porownaniu z twoim i klopotami...trzymaj sie jakos bedzie wkoncu znajda przyczyne i zaczna cie leczyc. papatki uciekam ogladac wieczor wyborczy :P
Kochani, trzeba myśleć pozytywnie... bo co to za zycie jeśli jednak ma być długie to szkoda je sobie paćkać i umierać dziesiątki lat... Sama staram się tego uczyc niestety wiem, wiem że to nie jest takie proste. Krycha - zapytaj lekarza - z tego co wiem nie można odstawić nagle leku tylko trzeba z niego wyjść a dopiero potem ew. wziąźć inny. W okresie przejściowym można wspomagać się ziołowo (melisa, valused itp) Mnie lekarz przepisał ostatnio Milocard - nie uzależnia i czytałam pozytywne opinie na jego temat. Przerzucanie się z jednego na drugi lek przeciwlękowy nie ma sensu wszystkie uzależniają i większość bazuje na tym samym środku - benzodiazepiny... Spróbuj poprostu z niego wyjść i stanąć na własnych nogach. Tom: Udar i wylew to dwie różne rzeczy. Wszyscy cierpiący na arytmię, wypadanie płatka i inne choroby serca są zagrożeni uadrem czyli niedotlenieniem mózgu. Może to być spowodowane zaciśnięciem się naczynka lub skrzeplinką utworzoną we krwi, natomiast wylew jest spowodowany najczęściej wysokim ciśnieniem lub (i) zwiotczeniem naczynek, które pękają (dotyczy głównie starszych osób). Udar miałam w czerwcu br., naszczeście przejściowy - nie pozostawił nic po sobie. Mam 30 lat. pozdrawiam s
stracatello zdaje sobie sprawe że musze wyjść z tego afobamu, tylko ja bo dzisiaj mam te stany lękowe przeważnie wtedy jak jestrm sama w domu i męczą mnie te paskudne dodatkowe, i wtedy myślę że mi sie coś stanie, ciekawe czy jakby nam te dodatkowe nie dokuczały to lęku by nie było?. Dziewczyny trzymajcie sie jest takie powiedzenie(co nas nie pokona to nas wzmocni) POZDRAWIAM
Jeszcze do Ewy ja w zeszłym roku też wylądowałam w szpitalu najpierw poszłam z mężem do przychodni bo nie byłam w stanie sama iść z tymi zawrotami tam zemdlałam i pogotowie zawiozło mnie do szpitala, zostawili mnie na neurologi dostałam kilka kroplówek zrobili rezonans magnetyczny głowy i nic w nim nie wyszło, byłam terz konsultowana laryngologiczie EEG i nic stwierdzili że te zawroty to od kręgosłupa zsyjnego tak mam napisane na wypisie ze szpitala. Mam kilka godzin dziennie nosić kołnierz ortopedyczny, i zwolnić z funkcjonowania w 100% na70 % kalectwo prawda? nie martw się Ewo bendzie bobrze POZDRAWIAM.
Witam ! Krycha dzięki za *dobre słowo* ja już wątpię :( Chyba już wiadomo co mi jest :(((((((( obym sie myliła !poczytałam w necie Stracatella !- toś młoda kobitka ! trzymaj się kochana ! co innego ja- już niedługo złote gody ale trzeba najpierw dożyć !!! zdołowana jestem chyba na maxa ! jak mnie tu już nie zobaczycie to znaczy że szpital mnie uzdrawia ! Zdrowia życzę
Droga EWKO, ja tez cierpię na zawroty głowy. A tak w ogóle to mam arytmię komorową. Wg ostatniego Holtera ok. 4000 na dobę. Jaką masz arytmię? Ja tam uważam, że te zawroty głowy to od arytmii. Twierdzę tak na podstawie własnych obserwacji. U mnie kiedy objawy sie nasilają, a dzieje sie to co jakiś czas. I wtedy zawsze dopadają mnie straszne zawroty, ostatnio kiedy miałam taki gorszy czas kupiłam sobie nawet homeopatyczny lek na zawroty, ale nie za bardzo pomagał. Natomiast po zwiększeniu dawki leku który biorę (concor 5) praktycznie od razu ustąpiły. Zawroty głowy to jest częsty objaw arytmii, tylko jedni je odczuwają imaja więcej objawów inni mniej. Moja arytmia chociaż nie jest tak groźna, to bardzo uciążliwa i potrafi mnie czasem skutecznie *umilić* życie i niemal wyeliminować ze zwykłych, codziennych czynności. A najgorsze są te cholerne zawroty. Podejrzewam, ze lekarze chca wyeliminować inne rzeczy od kt. występować być zawroty. Pozdrowienia i dużo zdrowia!
Alicjo piszesz że te zawroty głowy to od arytmi że tak zaobserwowałaś wiesz ja pytałam lekarza i jak byłam w szpitalu na neurologi i kardiologa to mówili mi że od arytmi nie ma zawrotów głowy teraz już sama nie wiem co o tym myśleć ale musze zaobserwować czy przy tych skurczach nasilają sie te zawroty głowy. POZDRAWIAM
Martaa na pogotowiu zalecili ci ablacje mi sie wydaje ze to powinien zalecic kardiolog a tak wogule ablacja to bardzo poważny zabieg z tego co mi wiadomo i tylko w ostatecznosci a masz jakoms wade albo cos takiego ze zaraz ablacja echo serca cos wykazalo.Moze mialas ten atak ze strachu nakrecilas sie moze do tego jeszcze.Ja wam powiem ze ostatnio nic nie odczuwam chociarz nie mam tyle co wy tych skurczy nawet nie mialem holtera bo dwóch kardiologów powiedzialo ze to samoistne skurcze pojedyncze.Echo mialem pare razy i nic.Ale jak nie wezme afobanu to zaraz trzesawki mam wieczorem.Udar i wylew to jest to samo nie wiem gdzie to wyczytalas.Moze ci chodzi o udar od slonca.Strac.....od czego mialas ten udar.Matraa mialas cos robione na pogotowiu typu ekg i co wyszlo napisz.Jak to wygladalo u ciebie nagle zaczelo walic to serce od razu czy powoli..Bo ja tez tak mam niekiedy ciezko mi sie oddycha i zaczyna walic mi powiedzieli ze od nerwów.Pozdro.Ale sie rozpisalem.