Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was wszystkich!! Potrzebuje pomocy i porady,pisałam troche wcześniej o moich wynikach Holtera miałam 79 pojedyńczch pobudzeń nadkomorowych, 8 pauz lub wypadniętych pobudzeń, 225 tachykardii nadkomorowej bez napadowego częstoskurczu nadkomorowego, i jakoś osttanio nie czułam się źle, nawet było fajnie do wczoraj, zaraz po pracy wybrałam się kosic trawnik i tak kosiłam chyba z godzine i co sie schyliłam to czułam jak mnie coś zatyka tak w dołku, potem się podniosłam i poczułam takie mocne szarpnięcie nawet nie wiem jak to opisać trwało to ze 2 sekundy nie wiem to tak jakby coś mi si etak wywróciło zaraz sparwdziłam tetno na szyji jak mnie złapało i była jakaś przerwa w biciu takie uczucie niepokoju i starchu mnie opgarneło przy tym że szok!!! nie wiem co to było tak jak ma sie czasem skurcz w nodze i tak trzyma przez chwile to tak miałam w dołki idealnie jakby serce. Czy ktoś może wie co to było??? Z góry dziękuję za pomoc!!!
Wiesz co Łukaszu pomogło ja już sama nie wiem czy to moja podświdomość tak dziła że mi to pomogło ale mi sie lepiej jakoś oddychało, ja jeszcze biore afobam 0 25 mg na uspokojenie ale nie chce sie za bardzo przyzwyczajać bo podobno fatalnie sie odstawia ten lek, ja go biore tylko wtedy jak mnie złapią te cholerne trzensawki których sie nie moge pozbyć nie życze nikomu to jest okropne uczucie.Dzisiaj jest w mire nie żle. Do Ani to jest właśnie urok naszych arytmi serducho na pare sekund staje i bije dalej. POZDRAWIAM trzymajcie sie jakoś.
Do KRYCHY Nio właśnie, taki urok ale ja wariuje jak mnie tak szarpnie to tak jakby nie umiało uderzenia oddać i się tak jakby przewraca kosmos jakiś!! Potem lęk i niepokój cąły czas i myśli ciekawe kiedy i gdzie mnie znowu złapie!! Czy to jest groźne i może mi zagrażać życiu?? Bo od tych lekrzy wyciagnać jakieś info to jest ogromny sukces!!! Dzięki.
Aniu Na swoim przykładzie moge ci powidzieć że terz tak sie strasznie balam tych skurczy, ale dostałam sie do specjalisty w leczeniu arytmi i po wizycie uspokoiłam sie troche do tych skurczy trzeba się poprostu przyzwyczaić ja wiem że łatwo powiedzieć, ja mam podobne jak czytałam twój post ale naprawde nie martw sie bo oprucz dyskonfortu jaki mamy przy tych skurczach nic nam nie bendzie,A ty masz jakieś leki na tą arytmie? bo wiesz te leki które są na arytmie to nie zlikwidują tych skurczy tylko poprawiają nam samopoczucie nie martw sie będzie OK pozdrawiam.
Czy znacie przyczynę tych dodatkowych skurczy? Co mówią wasi lekarze? Przecież nie macie tych skrczy od urodzenia - skąd się wzięły. Jest jakaś szansa albo poprostu sposób ze miną? Do Ana: Tak się czuje dodatkowe skurcze: na nadgarstku (puls) pauza a w klatce przewracanie jakby stado myszy się przepychało ;) Od pond tygodnia mam takie odczucia średio co kilkunaście minut, co pół godziny w ciągu dnia a po 17:00 całe salwy z prerwami licząc w sekundach... narazie jeszcze żyję. Do Ewka: Dużą masz tą wadę mitralną? Czy ona może dawać dolegliwości? Jakoś nie mogę się dwiedzieć (zpominam zapytać) od lekarzaczy ta wada moze się powiększać... Do Krycha: Napiszesz mi na priv proszę u kogo byłaś? Chętnie też się wybiorę - robił ci jakieś badania? Jakie masz te skurcze? Trzymajcie się! Byle nie (s)kurczowo ;) pozdrawiam
Witam i dziekuje wszystkim za wyczerpujaco odpowiedz na moje pytanie. Widze ze jakas dyskryminacja panuje jednak na tym forum. Liczylam na to ze powiecie mi co to za zabieg i czy wykonuje sie go w Polsce ale nie ma zadnej odpowiedzi. Trudno wiec, zasiegne informacji z innych zrodel. Zmykam z tego forum, widze ze jest tu pewna grupa ludzi ktora nawzajem sie wspiera, pisze codziennie i bardzo czesto w kolko to samo. Natomiast gdy pojawi sie ktos nowy i pisze cos co nie jest zwiazane dokladnie z tym co dotyczy pewnej grupy osob to jest na te osobe tzw. kompletna zlewka. Sorki ale juz kilka razy to zauwazylam. Sa osoby ktore tu pisaly tez o skurczach lub leczeniu ale problem bezposrednio nie dotyczyl zadnej osoby z tej grupy ktora pisze ze soba na bierzaco i zostaly potraktowane tak jak ja. Myslalam ze chociaz cokolwiek nawiazecie do mojego tematu, nawet jakiekolwiek slowo lub pytanie albo tez ze nie macie pojecia co to za zabieg ale zostalam kompletnie olana. No trudno wiec. Mam taka zasade ze nie pcham sie nigdy tam gdzie mnie nie chca. Widze ze tu jest miejsce tylko dla uprzywilejowanych ktorzy chyba sa w pewnym sensie uzaleznieni od tego forum. Zeby sie tutaj *zakwalifikowac* trzeba chyba byc tez uzaleznionym ale ja niestety nie mam tyle czasu by ciagle pisac na forum poniewaz pracuje i mam male dziecko. Pozdrawiam Marta.
hej ! Marta usa -skąd w tobie tyle złości,nie znam badania o którym piszesz i pewnie inni też skoro nic nie napisali ! To przykre co piszesz ...jaka dyskryminacja ?Pewna grupa osób ??? ludzie poprostu nawzajem się wspierają , nikt nikogo , nigdzie nie kwalifikował :( Na moje posty też nie zawsze jest jakaś odpowiedż nie obrażam się za to o szkoda zdrowia .Czasem piszę krótko , czasem wcale , nie zawsze odnoszę się do tego co napisali poprzednicy! Stracatella ! nie wiem jak duża jest u mnie ta niedomykalność, kiedy po raz pierwszy miał robione echo usłyszałam ,że to wada kosmetyczna a pojawia się najczęściej u ludzi mających zaburzenia gospodarki elektrolitowej organizmu .Napewno wpływa ona na pojawienie się dodatkowych skurczy .Nie powiększyła się bo nic ostatnio lekarz nie mówił. KRYCHA ! nie polecam afobamu poproś lekarza o coś innego ! Aniu ! tak właśnie jak ty reaguje się dopóki człowiek trochę nie oswoi *dodatkowych * Szkoda ,że nie było tu dawno Nadmorskiego :( on doskonale radzi sobie z dodatkowymi ! pozdrawiam , trzymajcie się , dziś fatalne samopoczucie ciśnienie spada ! Uważajcie na siebie !
Marta Usa: Nie potrzebnie się denerwujesz. Widocznie nikt nie słyszał o takim badaniu... może to test wysiłkowy tylko inaczej przeprowadzany, ale nie mam pojęcia. Ja też tu jestem nowa - chyba nawet nowsza od ciebie ;) (bez obrazy;))) i nie czuje sie źle potraktowana. Mnie też jak dotąd nikt nie odpowiedziałna pytanie czy dodatkowe skurcze są w ogóle wyleczalne a to pytanie nurtuje mnie najbardziej... ale rozumiem że na taką odpowiedź - zwłaszcza twierdzącą długo poczekam na tym forum... jak ktoś zdrowieje to stąd znika - i bardzo dobrze. Poprostu zasada forum jest taka ze każdy odnosi sie do wypowiedzi które go zainteresują lub na których temat coś wie.. jak się nie wie to lepiej nie gadać głupot. A samopoczucie mam dzisiaj faktycznie podłe - choć póki co nawet nie odczuwam skurczy dodatkowych, ale o ile mnie pamieć nie myli tak można się czuć na potężnym kacu ... achhhhh kiedy to było....;) pozdrawiam
Witam stracatello prosiłaś o namiary tego lekarza jeśli jesteś zainteresowana to podaje. DR NAUK MEDYCZNYCH MACIEJ KAZIMIERSKI.przyjmuje w Sosnowcu na ul Aleja zwycięstwa 8 a Nr telefonu 032 296 31 96 zapisy wtorki i czwartki od godz 15 i on w te dni pszyjmuje ale czeka się prawie 2 miesiące ale wizyta kosztuje 120 zł to troche dużo ale naprawde warto ja też sie czuje dzisiaj fatalnie pytałaś jeszcze jakie mam te skurcze na holterze mam napisane 1519 pojedynczych przedwczesnych pobudzeń komorowych 7 pojedynczych przedwczesnych pobudzeń przedsionkowych 2 pary.EWO a czy ten afobam jest nibespieczny ? wiesz coś więcej o tym leku? POZDRAWIAM was trzymajcie sie zdrowo w te jesienne dni.
Do - martaa: Właśnie jestem w trakcie brania leku concor, muszę Ci napisać że całkowicie skurcze dodatkowe mi nie przeszły, ale zmniejszyła mi się ich ilość i nie są tak mocno odczuwalne,a biorę ten lek już miesiąc. Co do leku propranolol to brałem go bardzo dawno temu i musiałem przerwać jego branie bo żle się czułem - rytm serca bardzo zwalniał. Skurcze dodatkowe mam już 20 lat i żyję raz jest dobrze raz źle, nigdy nie potrzebowałem pomocy karetki jak szedłem do szpitala to tylko na badania po których lekarze wzruszali ramionami i mówili : ten typ tak ma i tak będzie miał, zdaję sobie sprawę że to bardzo uciążliwa choroba ale głowa do góry może za kilka dni Ci trochę przejdzie i poczujesz się lepiej. Skurcze są groźne tylko w przypadku przebytych groźnych powikłań np. zawału i innych schorzeń. - tak mi uświadomili przez te lata kardiolodzy, ale wydaje mi się że to nie jest tak do końca prawda bo jest to jakaś arytmia która zaburza rytm serca czasami przy takim skurczu mocnym mam uczucie jakbym odlatywał. Powodzenia.
stracatello napewno zrobi ci na miejscu ekg i robi terz holtera ale jak masz te skurcze tak często to napewno w ekg ci wyjdzie i dobierze ci odpowiedni lek, on jest ze szpitala w ochojcu ale czy tam przyjmuje to nie wiem. Ale napewno udzieli ci wyczerpujących informacji na temat twoich skurczy napewno ci pomoże POZDRAWIAM będe trzymać kciuki.Jakbyś sie zdecydowała to napisz.
Witam ! Krycha afobam uzależnia , uwaga! ja biorę dorażnie estazolam , też nie najlepszy , ale biorę tak rzadko- może1x w tygodniu 1/2 czasem przez miesiąc wcale ! Stracatella !Nie wiem jak duża jest u mnie ta niedomykalność- wiem jednak ,że to Ona może powodowac te* dodatkowe* Martaa !Brałam concor cor ale niezbyt dobrze go tolerowałam , teraz metohexal i obowiązkowo przy dodatkowych magnezin ! Teraz przy zawrotach dostałam dodatkowo histimerck , razem z metohexalem bardzo obniżają ciśnienie
WITAM Ewo dzięki za odpowieć tylko nie wiem czy zmniejszyć dawke czy go odstawić odrazu? jak go kiedyś nie wziełam to miałam takie dziwne uczucie a jak go wziełam to ustąpiło może sie już uzależniłam od niego nie wiem czy iść do lekarza?aż sie boje biore go już rok to czy mogłam sie już uzależnić kurcze co zrobić?Marta jak masz te skurcze te i te to napewno arytmia a lekarz ci nie mówił?Jeszcze raz do Ewy a który ten lek jest na zawroty?
Krycha, dzięki za namiary jeszcze raz. Zapiszę się na wizytę, Co do odstawiania... ja po trzech miesiacach brania leku na bazie benzodiazepin odstawiałam go przez miesiąc. Nie jest to łatwe, więc lepiej baaaardzo powili zmniejszać dawkę i taką zmniejszoną rać jeszcze np. tydzień potem znowu ćwiarteczkę mniej i tak przez tydzien... aż na końcu ćwiarteczka co drugi , potem co trzeci dzień aż do zera... Te zawroty to z newów, czy od serca, ja też czsem miewam i strasznie się wtedy boję żeby nie ostać wylewu. pozdrawiam