Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie :) Z natury nie jestem wylewna, ale dostaje wielkich nerwów jak słyszę, że ludzie z tak małych powodów myślą o najgorszym i co najgorsze sami się w to wszystko wkręcają. Zdaję sobie też sprawę, że nie wszyscy potrafią sobie sami z tym poradzić. Jednak zamiast się pogrążać w tych strachach i lękach trzeba wyjść do ludzi po pomoc - zrobić coś z sobą. Pierwszy krok jest najtrudniejszy, ale nie jedna osoba stwierdziła tutaj na forum, że otrzymała ogromną pomoc od psychologa czy psychiatry. Ja mam to szczęście, że moim największym oparciem jest mój mąż - gdyby nie jego wsparcie moje życie mogłoby dziś wyglądać inaczej. Dlatego ludziska nie bójcie się i nie wstydźcie korzystać z pomocy innych - po to oni są :).

Miron .... :) Mam nadzieję, że nie masz mi za złe, że tak ostro naskoczyłam na Ciebie za ten wpis ... Ciężko mi jednak patrzeć jak się męczysz emocjonalnie przez te dolegliwości. Wierz mi takie podejście nie jest dobre, jest zupełnie niepotrzebne, a nawet bardzo Ci szkodzi. Szkoda Twojego życia - nie zmarnuj go zatracając się w chorobie.

Dziś byłem jak zalecili przy wypisie z badań ze szpitala u nefrologa ( ze wzgleddu na kreatynine 1.2 - nby norma alepani doktor stwierdzila ze w moim wieku 29 lat to za duzo..) Opowwiedzialem nefrologowi o tych akcjach z sercem itp itd. zaniepkoiło go dlaczego wtedy podczas badań w szpitalu miałem potas w dolnej granicy i czego to jest efektem... na usg stwierdzil ze obie berki sa bardzo ok...tylke ze jjedna jest troche większ od drugiej ( niby tez anatomiczn to norma).. zalecil mi zrobienie usg dopller tetnic nerkowych w kierunku zwezena ktrejsc z tetnic nerkowych)....bo te spadki potasu moga byc spowodowane tym ze ta mnejsza nerka nibby jest mnej ukrwiona....powiedzial ze tak nie musi byc ale źle by było ja bymy to przeoczyli..... nidgy z nerkami nei mialem problemu,....wzasadzie od piwa co piłem powinny się wręcz świecić ;] jutro jade n to usg do bydgoszczy to dam potem znac ;]

Gość lukeeeeee

Czesc Mam dodatkowe skurcze kilkanascie komorowych i nadkomorowych na dobe wiec niby malo. Ale zwlaszcza te komorowe odczowam bardzo mocno nieraz mna az szarpnie, czesto po dodatkowym skurczu odczowam kilka min bol w okolicy mostka. A u was jak to wyglada z ewentualnym bolem

Nie żartuje - są dni, że nie jestem w stanie wstać z łóżka i wtedy zaczynam ciągle o tym myśleć i czuć się coraz gorzej. Jednak mam silną osobowość i staram się przegonić te złe myśli i zająć się czymś. Im więcej o tym myślę, tym bardziej je odczuwam i wtedy nie da się funkcjonować. Jednak kiedy zaczynam je ignorować i podchodzić do nich na dystans, mimo że one ciągle są odczuwam je słabiej i żyję zupełnie normalnie nic sobie z nich nie robiąc. Najważniejsze to nauczyć się ich nie bać.

Gość artur 46

Hej zuzanna Powinnaś dostać medal za dzielność. Tak Sobie licze te Twoje 50.000 że jak mnie łapał czestoskurcz to w ciągu około 5 h wyrabiałem twoją normę dzienną no ale to był atak który trwał kilka godzin przechodził i wszystko wracało do normy i reszte dnia juz miałem relaks. A u Ciebie jak jest? hej

Ja na szczęście częstoskurczy nie mam i to jest cały plus w tym moim minusie :). Staram się myśleć pozytywnie i wtedy czuję, że mam bijące serce, ale tragedii nie ma. Jednak są dni, a nawet długie tygodnie, że moje serduszko ostro daje mi w kość i wtedy jest gorzej ( ogromne kołatanie, trzepotanie, zawieszanie i nagłe łupnięcie, ból, senność, osłabienie, zatykanie i apatia). Najbardziej odczuwam wszystko po nerwach, stresie i na zmianę pogody. Pozytywne podejście do tego naprawdę pomaga i niweluje odczucia :).